Szarusia, która została Miką, Kajtuś i Madzia w ds i inne...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 20, 2011 14:32 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Napisałam do CatAngel w sprawie ogłoszeń, wysłałam zdjęcia i ewentualna treść. Czekam na odpowiedź.
Może wtedy coś się ruszy.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Wto gru 20, 2011 15:22 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

CatAngel już zadziałała, ogłoszenia juz się ukazują na różnych stronach :) Musi być jakiś odzew i muszę w to wierzyć :ok:
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Wto gru 20, 2011 15:51 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Miało być PW - piszę

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto gru 20, 2011 18:30 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

.... Kajtusiu :1luvu: trzymaj się :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Wto gru 20, 2011 20:39 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

oby jak najszybciej ten domek się znalazł ... dzięki za wspieranie maluchów
myślicie że ktoś je zauważy i da im domek ? czy zostaną na zawsze na ulicy ?
Przy Madzi miałam jakoś więcej determinacji i optymizmu i udało się :)
Kod:

lula11

Post » Wto gru 20, 2011 23:52 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Uda się :ok: Tylko nie można rezygnować. Trzeba myśleć pozytywnie :ok: One są przecież bardzo ładne, Muszą tylko sie pokazać szerszemu gronu.
Teraz akurat czas taki mało sprzyjający , święta. Ludzie zabiegani i pewnie nie myślą o kotach. Ale ich czas też nadejdzie. Trzeba w to wierzyć !!!

jasdor

Post » Śro gru 21, 2011 20:40 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Witam wieczorową porą. Niestety odzewu nie ma żadnego, nawet z ogłoszeń na forum TOZ.
Za to znalazłam coś takiego na innym wątku. Czy ja robię coś nie tak? Może nie wiem dużo o bezdomnych kotach, ale nie chcę ich krzywdy.

przepraszam za wtręt, ale znalazłam coś pilnego :( w kastracjach (finansowo) i ogłoszeniach chętnie pomogę, niestety nie jestem w stanie zająć się sprawą na miejscu... pani świadoma wagi kastracji, ale sama ręki nie przyłoży; a może już znacie ten numer tel?

http://zachodniopomorskie.gumtree.pl/c- ... Z340063457
Kod:

lula11

Post » Czw gru 22, 2011 9:17 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

lula11 pisze:Witam wieczorową porą. Niestety odzewu nie ma żadnego, nawet z ogłoszeń na forum TOZ.
Za to znalazłam coś takiego na innym wątku. Czy ja robię coś nie tak? Może nie wiem dużo o bezdomnych kotach, ale nie chcę ich krzywdy.

przepraszam za wtręt, ale znalazłam coś pilnego :( w kastracjach (finansowo) i ogłoszeniach chętnie pomogę, niestety nie jestem w stanie zająć się sprawą na miejscu... pani świadoma wagi kastracji, ale sama ręki nie przyłoży; a może już znacie ten numer tel?

http://zachodniopomorskie.gumtree.pl/c- ... Z340063457

lula11 napisz w tej sprawie do XAgaX. Ona oferuje pomoc :ok:
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 22, 2011 9:44 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Hopsaj Kajtusiu ... :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 22, 2011 12:58 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Napisałam nie odbiera poczty.
Ale nie wiem na czym ta pomoc miałaby polegać. Zdaje się że nie ma najlepszego zdania o moich poczynaniach.

Teraz ludzie nie myślą mo kotkach tylko o świętach, tylko te co karmią myślą i martwią się, że robi się coraz zimniej a ciepłych domków nie ma :(
Kod:

lula11

Post » Czw gru 22, 2011 17:24 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Oj tak, to prawda.
Wiesz, zawsze znajdzie sie ktoś, kto ma dużo do zarzucenia tym, co coś robią, że robią to nie tak, jak trzeba (wg nich oczywiście).
Ja wiem, że każdy robi co może, jak może i jak potrafi najlepiej. Każda pomoc jest dobra, nawet najmniejszy gest. Nawet jedna mała saszetka w miseczce :ok:

A ta kocia bajka nie ma końca i choćbyśmy znalazły milion domów dla miliona kotów, to pod krzakami będzie czekał nastepny milion :( To są tylko te, które widzimy. A drugie tyle nie widzimy nigdy.

Kajtusiu i Szarusiu - biegnijcie po domek na górę :ok: :ok: :ok:

jasdor

Post » Pt gru 23, 2011 1:19 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

lula11 pisze:Napisałam nie odbiera poczty.
Ale nie wiem na czym ta pomoc miałaby polegać. Zdaje się że nie ma najlepszego zdania o moich poczynaniach.

Teraz ludzie nie myślą mo kotkach tylko o świętach, tylko te co karmią myślą i martwią się, że robi się coraz zimniej a ciepłych domków nie ma :(

... najlepiej byłoby jakiś mu znaleźć DT , aby oswoił się z "ludzkimi" warunkami - podrapię się w głowę .... może coś mnie najdzie :ok:
Obrazek

animalon

Post » Pt gru 23, 2011 11:47 Re: Madzia i Kajtuś mają DS, Szarusia dalej czeka na domek...

Witam :P
Mam nowinę :P

Kajtuś ma dom, dzisiaj wieczorem zostanie odebrany od dziewczyny, ktora pomogła mi z Kajtusiem. Zawiozła go do wet na badanie. Mnie udało się złapać go kontenerka. Trochę śladów niestey na rękach mam, ale nic to :lol:
Kajtus został poddany oględzinom i został odpchlony i niestety usiał dostać antybiotyk, bo ma zapalenie spojówek i biegunkę. Aha jest w trakcie wymiany ząbków mlecznyh na stałe czyli jak się dowiedziałam to wkroczył w 4 miesiąc.
Nowy dom wie o tym, ale i tak chce Kajusia. Ponoć bronił się zaciekle przed badanie i obcinaniem pazurków.
To był ostatni dzwonek, zeby go stamtąd zabrać. Nie mogłam spac w nocy przez tego malucha, nie wiedziałam czy uda mi się go złapać, ale wątróbka z kurczaka zrobiła swoje :)

Trzymajcie kciuki za Kajtusia, oby zdrowo się chował wreszcie w swoim domku :ok:
Ostatnio edytowano Nie gru 25, 2011 20:25 przez lula11, łącznie edytowano 1 raz
Kod:

lula11

Post » Pt gru 23, 2011 18:35 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

... super wieści,niesamowite i fantastyczne :1luvu: naprawdę rewelacja.

lula11 masz rękę do szuknia domków . Zobacz jak fajnie wszystko się układa, niedługo bezdomniaczki ze Śląskiej będą tylko historią .
Kajtusiu :1luvu: żebyś szybciutko wyzdrowiał i cieszył się domkiem - może uda się po potem wrzucić szczęśliwe foto szczęśliwego Kajtusia....

.... no to zmieniamy banerek w podpisie :ryk:
Obrazek

animalon

[poprzednia][następna]