KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 22, 2011 9:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Wczoraj nie dałam już rady napisać posta, długo mi zeszło w kociarni a potem jeszcze miałam kilka spraw do załatwienia, pomijając;
Trochę wczoraj posprzatalam na kwarantannie,
Michalowa przenioslam do górnego boksu,
Ona boi się innych kotów, na górze czuje się dużo lepiej co od razu bylo widac,
"spacerowała", przeciagala się, ładnie zjadła,
No ale potem przyszedł czas na podanie leków...
Michalowa bardzo się zdenerwowała i do końca mojego dyżuru przesiedziała w kuwecie, skulona i wystraszona.
O smyraniu nie było mowy...
Dakocie też powiększyłam boks.
Postawialam sobie też za punkt honoru, że Luiza zje kolację,
Oj długo to trwało ale wkońcu znalazłam ulubioną karme koteczki, to Hilton z kurczakiem,
Poza tym Biedronek miał wczoraj biegunkę,
A napisy na miskach podczas mycia niestety się zmyly.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw gru 22, 2011 10:44 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

gosiakot pisze:
jadziaII pisze:Tak na szybko po porannym bo niem czasu.
Wszystko raczej ok, oprocz Honoratki ktora w dalszym ciagu nie je ma z 5 misek z jedzeniem i nic nie tchnie, wrecz ja odpucha od jedzenia pasty aptus absolutnie, convalescenta tez nie, probowalam strzykawka ale nic z tego nie wyszlo, nawet glaski nie pomagaja.
Rozlizala sobie brzuszek po sterylce nawet jest mala ranka zapryskalismy sreberkiem i ubralismy ja w kaftanik co dopiero ja paralizuje :( Jej pozycja kucna jest jak dla mnie niepokojaca nie przybiera innego polozenia, potrzebny jej dobry lekarz.

Honoratke zabralam dzis wieczorem do mieszkania ktore jest dla niej DT. Jutro pojde z nia do innego lekarza , jestem naprawde zalamana , nikt nie potrafi mi powiedziec DLACZEGO ONA NIE JE . Przyjme kadzda rade i sugestie - naprawde jestem zalamana :(

Gosiu jeżeli chcesz mogę zabrać Cię do mojego weterynarza,
Pamiętasz rozmawiałyśmy o Nim.
Pomógł wielu ludziom, którzy stracili już nadzieję.
Ma OGROMNĄ wiedzę, uratował moja kotke, którą wet i to nie jeden, bo szukałam wszędzie, spisał na straty.
Jakby coś dzwoń do mnie, chętnie pomogę.

Cookie1706

Post » Czw gru 22, 2011 11:20 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

A ja mam pytanie z innej beczki.
Ostatnio trochem niezorganizowana i jak pakowałam różne torby torebeczki i inne d.... na spotkanie piątkowe to chyba gdzieś dołożyłam nowo zakupiona bluzkę bawełnianą w kolorze fioletowym (chyba :oops: ) z białymi dodatkami.
Bluzka jest nowa i była w takiej brązowawej reklamówce, ma jeszcze metki - zawrotną cene 17 zł. :D
Nie widział jej ktoś w Chatce albo gdzie indziej.
Sprawdziłam w domu i w pracy i ni mam :cry:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw gru 22, 2011 11:28 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Cookie1706 pisze:
gosiakot pisze:
jadziaII pisze:Tak na szybko po porannym bo niem czasu.
Wszystko raczej ok, oprocz Honoratki ktora w dalszym ciagu nie je ma z 5 misek z jedzeniem i nic nie tchnie, wrecz ja odpucha od jedzenia pasty aptus absolutnie, convalescenta tez nie, probowalam strzykawka ale nic z tego nie wyszlo, nawet glaski nie pomagaja.
Rozlizala sobie brzuszek po sterylce nawet jest mala ranka zapryskalismy sreberkiem i ubralismy ja w kaftanik co dopiero ja paralizuje :( Jej pozycja kucna jest jak dla mnie niepokojaca nie przybiera innego polozenia, potrzebny jej dobry lekarz.

Honoratke zabralam dzis wieczorem do mieszkania ktore jest dla niej DT. Jutro pojde z nia do innego lekarza , jestem naprawde zalamana , nikt nie potrafi mi powiedziec DLACZEGO ONA NIE JE . Przyjme kadzda rade i sugestie - naprawde jestem zalamana :(

Gosiu jeżeli chcesz mogę zabrać Cię do mojego weterynarza,
Pamiętasz rozmawiałyśmy o Nim.
Pomógł wielu ludziom, którzy stracili już nadzieję.
Ma OGROMNĄ wiedzę, uratował moja kotke, którą wet i to nie jeden, bo szukałam wszędzie, spisał na straty.
Jakby coś dzwoń do mnie, chętnie pomogę.

Dziękuję :) dziś po pracy idę z Honoratkę do dobrej lekarki dr. Bernackiej do ALASKANA , mam nadzieję że jej pomoże . Jeśli przyczyna niejedzenia nie zostanie usunięta jak najbardziej piszę się na wyjazd do tyskiego pana doktora, bo przez Honoratkę pół nocy nie spałam.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw gru 22, 2011 12:04 Re: proszę nie pisać nowy watek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.12.-25.12.2011 r.
26.12. pon. rano brak wie. brak
27.12. wt. rano brak wie.Teresa
28.12. śr. rano brak wie Ewa
29.12. czw.rano brak wie. Teresa
30.12. piat rano brak wie. brak
31.12. sob. rano Iwonka wie. brak
01.01. niedz. rano brak wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw gru 22, 2011 12:13 Re: proszę nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.12.-25.12.2011 r.
26.12. pon. rano brak wie. brak
27.12. wt. rano brak wie.Teresa
28.12. śr. rano brak wie Ewa
29.12. czw.rano brak wie. Teresa
30.12. piat rano brak wie. brak
31.12. sob. rano Iwonka wie. brak
01.01. niedz. rano brak wie. brak

Oj to ją nic nie mogę obstawic... :cry:
Chyba, że Ewa odstąpi mi środę, albo Ty wtorek :mrgreen:
Inaczej nie pomoge :twisted:
W piątek już wyjeżdżam na sylwka...

Cookie1706

Post » Czw gru 22, 2011 12:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:Dorotka dyżurek w Nowy Rok aktualny pojedziemy razem bo słyszałam że Sylwek znów u mnie

No wiesz Terenia powiedziałaś "A" to teraz nie będzie spania do 13-tej w nowym roku bo ostatnio jak pamiętam tak się zwlokłaś :mrgreen: z wyra.
Ponieważ 1.01.2012 bedę rano jeszcze u ciebie - to jak z transportem do KC to proszę bardzo o ten dyżurek :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw gru 22, 2011 12:27 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Marlenka to odstępuję Ci wtorek ja zapiszę się na inny dzień, a Ciebie Dorotko zapisuję na Nowy Rok rano :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw gru 22, 2011 12:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Inka...pierwsze "koty za płoty" :wink: już rozrabiają razem z Milką :D
Obrazek

Obrazek

Kolombo z Inką i staruszka Pelasia :D
Obrazek

Kolombo
Obrazek

Niusia
Obrazek
Kolombo i Niusia,czyż nie są podobne :wink: pomijając różnicę wieku :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw gru 22, 2011 13:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:Marlenka to odstępuję Ci wtorek ja zapiszę się na inny dzień, a Ciebie Dorotko zapisuję na Nowy Rok rano :D

Dzięki Tereniu :D

Cookie1706

Post » Czw gru 22, 2011 13:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

po dyżurze:
na zdrowej:
Biedronek trochę kicha-podałam mu immunodol,ale to może być za mało.
Józek kupa z krwią niestety.
Zuzia i Arletka OK.
na kwarantannie:
Luizka mało je, ale puszkę Hiltona z kurczakiem(tak jak napisała Marlenka) zjadła chętnie.
Maurycy spadł mi na głowę razem z pudełkiem karmy. Bardzo domagał się dzisiaj uwagi.
Arni miauczy pod "swoim"boksem z dzieciństwa.Wpuściłam go na chwilę (tam teraz rezyduje Dakota),przywitał się z Dakotą,napił się wody,załatwił do kuwety i poszedł do koszyczka.Na co Dakota wbił się w drugi koniec boksu i obserwował.
Reszta w porządku.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw gru 22, 2011 16:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Za Honoratkę :ok:
Fajnie, że Luiza coś podjada, bo to taka chudzina.
Myślę, że to zły pomysł żeby Michałowa była w boksie u góry, bo w ten sposób będzie siedziała w boksie tak długo, jak długo będzie w KCH. Ona właśnie zaczęła się oswajać z obecnością innych kotów i po troszku zwiedzała kociarnię, a tak będzie tylko siedziała w boksie. Wyjmowana na siłę bardzo się boi i chowa.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw gru 22, 2011 17:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Moi drodzy Kociochatkowicze ;) Pragnę podzielic sie z Wami tą radosna wiadomościa, że przelewam na konto Stowarzyszenia.....810 zł, które uzyskałam na moich bazarkach :)

W kwocie tej sa też pieniądze z mojego ciuchowego bazarku, zupełnie nie udanego gdzie udało mi sie sprzedać zaledwie torebke :? równiez niewielka kwota za ziółka ;) i 20 zł za książke, która kupiłam od Dorotki.
W sumie jest to 808 zł zaokraglam do 810 zł :ok:

Jeszcze jakieś małe co nieco zostało więc może w późniejszym terminie jakis bazarek jeszcze wystawie :)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw gru 22, 2011 17:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Ja Cie aleś siem obłowiła dla KCH :piwa:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw gru 22, 2011 18:52 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Iweta pisze:Moi drodzy Kociochatkowicze ;) Pragnę podzielic sie z Wami tą radosna wiadomościa, że przelewam na konto Stowarzyszenia.....810 zł, które uzyskałam na moich bazarkach :)

W kwocie tej sa też pieniądze z mojego ciuchowego bazarku, zupełnie nie udanego gdzie udało mi sie sprzedać zaledwie torebke :? równiez niewielka kwota za ziółka ;) i 20 zł za książke, która kupiłam od Dorotki.
W sumie jest to 808 zł zaokraglam do 810 zł :ok:

Jeszcze jakieś małe co nieco zostało więc może w późniejszym terminie jakis bazarek jeszcze wystawie :)

Ja cię kręcę! Od nowego roku zapisuję się na kurs organizatora bazarków :ryk: Gratulacje!
A propos bazarków - brałam udział w jednym, licytowałam książkę o kobietach wyzwolonych, a teraz nie umiem znaleźć tego bazarku i nawet nie wiem kto go organizował :oops: Nie wiem czy mam płacić i komu i w ogóle nic nie wiem :roll: Help!

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]