» Czw gru 22, 2011 9:14
Re: ponad 15 kotów-potrzeba konstruktywnej pomocy-juz natychmias
takie podsumowanie zrobiła pinokio_ na wątku na dogo
Zostało juz wykastrowanych 7 kocurow. CZuja sie dobrze i juz zapomnialy o calej sprawie. Do kastracji sa jeszcze dwa koty, Krecik i Pirat.
W sumie kotow jest 21, w tym 9 kocurow.
Zamowilam u weta tabletki na odrobaczenie 42 szt. Cestal dla kotow i 16 tabletek Cestal dla suk.
Nie wiem co mam robic z tym kocim katarem? czy moge kupic antybiotyk i sprobowac leczyc, czy zostawic tak jak jest?
Do adopcji mimo ogloszen nikt nie dzwoni niestety. Nie wiem co to bedzie, boje sie. W sTYczniu p. Teresa pojedzie do szpitala, a p. Stanislaw nawet jak z niego wyjdzie, to nie bedzie sie nadawal do pracy przy zwierzakach. Na razie jakos im pomagam jak moge.
Zostala tez zakupiona przez KASOR-a karma i dostarczona,
(...)
Koty pomimo kk trzymaja sie jakos i wygladaja dobrze, ale suki to sa bardzo biedne. Stoja na tych lancuchach zupelnie nie puszczane nawet na chwile, smutne są i wiecznie glodne. Bardzo ich żal.
Pan Stanislaw odzyskal przytomnosc i krwotok w jamie brzusznej opanowany. Nie wiadomo czy bedzie operowany. Na razie kroplowki, leki. Na Świeta nie ma mowy zeby wyszedl chocby na przepustke.
pinokio_zaprosoiła p.Teresę na Wigilię-p.Teresa przyjęła zaproszenie
zapytałam o karmę, czy jeszcze jest czy sie skończyła -dostane odpowiedz -wpiszę