KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2011 20:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Agatka choinka już dla Ciebie w Kociej Chatce czeka na Ciebie :mrgreen:
jeszcze mam na zbyciu ostatnią choinkę w złocie może ktoś chętny :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro gru 21, 2011 21:07 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro gru 21, 2011 21:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:
gosiakot pisze:Honoratke zabralam dzis wieczorem do mieszkania ktore jest dla niej DT. Jutro pojde z nia do innego lekarza , jestem naprawde zalamana , nikt nie potrafi mi powiedziec DLACZEGO ONA NIE JE . Przyjme kadzda rade i sugestie - naprawde jestem zalamana :(

Gosiu nie załamuj się, biedna kicia pewnie była zestresowana na maxa pobytem u nas i to pewnie była przyczyna jej nie jedzenia, w swoim miejscu kocia na pewno odżyje - niestety dla niektórych kociaków tych bardzo wrażliwych zmiana miejsca pobytu jest koszmarem :(
Gosiu jak się wszystko ustabilizuje proszę o zdjęcia Honoratki umieszczę jej ogłoszenie w celu poszukiwania domku na naszej stronie, i zrobię jej allegro :) głowa do góry nie martw się :)

Dzieki Tereniu . czasem naprawde trudno jest pomagac kotom , przeciez chcialysmy jak najlepiej sterylizujac kotke. A teraz sie okazuje ze chyba usuniecie kla w trakcie tego samego zabiegu to bylo za duzo ... pytalam przeciez lekarza :( mozna sie zalamac gdy informacje o zabiegach sa takie rozbiezne u roznych lekarzy :(

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro gru 21, 2011 21:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Biedna ta Honoratka :( ale dobry wet na pewno coś zaradzi :ok:

Zapraszam na bazarek przedświąteczny, jakby ktoś widział coś dla siebie :wink: mogę zostawić jutro w Chatce.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Śro gru 21, 2011 21:51 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

wiadomości z domku Efisi

Efisi zaczęło odnawiać się zakażenie w nosku więc dziś dokładnie ją u weta przebadaliśmy, oczywiście pod narkozą, bo furiatka nic sobie nie dałaby zrobić. Najważniejsze: rtg nie potwierdził nowotworu, co sugerowało zdjęcie z października. Morfologia i biochemia - wynik na jutro bo dziś wet był zarobiony. Zajrzał jej głęboko w gardziołko i znalazł przyczynę tych zakażeń. Oprócz lekkiego przedłużenia podniebienia miękkiego znalazł tam inną wadę anatomiczną. Jest to odchylenie prawostronne fałdów głosowych (jeśli nie przekręciłam) co powoduje, że nie cały pokarm trafia do dróg pokarmowych, ale część trafia do dróg oddechowych. Zalega tam, rozkłada się i dlatego są później te bakterie. Efisię trzeba karmić często i mało, gdyż będzie to wciąż nawracało. Aha, ma też przewlekłe zapalenie migdałek podniebiennych.

Kolejna rzecz: od kilku dni Efisi wyszła trzecia powieka w prawym oczku. Wet dokładnie obejrzał w ciemnościach, tylko latareczką i powiedział, że to erozja rogówki po zadawnionym urazie. Ma na to oczko widzenie jak zza mgły. Dostałam receptę na kropelki, jutro wykupię, dziś nie zdążyłam i będę zakraplać, powinno pomóc.

Pytał też czy ona nie przechodziła kiedyś jakiś zakażeń, gdyż te odruchy neurologiczne u niej wskazywałyby na to, że troszkę doszło do jakichś uszkodzeń. Nawet uśpiona ma takie nietypowe odruchy.

Teraz sobie śpi. Najważniejsze, że nie ma nowotworu.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro gru 21, 2011 21:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Julinka już po operacji, wybudzona i głodna jak diabli. Niestety dziś nie jemy...wszystko było dobrze, więc kciuki pomogły - DZIĘ-KU-JE-MY! :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 21, 2011 22:01 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Zdjęcia Nelki mnie wzruszyły :ok: :1luvu:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro gru 21, 2011 22:13 Re: proszę nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:I znów przed nami następny tydzień dyżurancki :(
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.12.-25.12.2011 r.
26.12. pon. rano brak wie. brak
27.12. wt. rano brak wie.Teresa
28.12. śr. rano brak wie brak
29.12. czw.rano brak wie. Teresa
30.12. piat rano brak wie. brak
31.12. sob. rano brak wie. brak
01.01. niedz. rano brak wie. brak
Dorotka dyżurek w Nowy Rok aktualny :D pojedziemy razem bo słyszałam że Sylwek znów u mnie :mrgreen:
Iwonka wieczór lub popołudnie sylwestrowe pasuje?

Tereniu, a na Sylwestra rano ktoś będzie? Ja przeważnie obstawiam soboty rano, ale w Sylwestra może być różnie. Jak na rano ktoś jest chętny, to mogę wziąć wieczór.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro gru 21, 2011 22:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Pani Małgosia była dziś na inspekcji w nowym domku Paulinki.
Podobno kicia ma się bardzo dobrze, "ma wszystko" :ok: Państwo mają przestronne mieszkanie, duże pokoje, więc Paulinka ma gdzie spacerować. Jest jeszcze troszkę płochliwa, ale domaga się pieszczot, tuli się, więc wszystko ok :ok:
Pani Małgosia zaniosła Paulince paczkę świąteczną :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Śro gru 21, 2011 22:26 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:Ja tam choinkę ubieram dopiero w Wigilię :D ale już kupiona i stoi sobie na wernadzie - w tym roku w donicy, a nawiosnę będzie zasadzona w ogródku :) dziś i jutro niestety chcę lub nie chcę muszę ogarnąć chałupę :wink: a tak generalnie to niestety Święta jak dal mnie są przereklamowane jak kilka innych spraw w życiu człowieka - i do szału doprowadza mnie wysłuchiwanie już od iluś tam dni świątecznych piosenek w radiu, świątecznych reklam w telewizji (normalnie dałabym tu rzyga :evil: ) :evil: i wkurza mnie ta wszechobecna dobroczynność i miłość przed samymi świętami :mrgreen:

Popieram, popieram. Za dużo gadania i szykowania, samego świętowania chyba też. Najpierw człowiek ( kobieta) natyra się jak głupia, nakupuje, nagotuje, a potem musi to zjeść, "bo się zniszczy". Straszne !:evil:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro gru 21, 2011 22:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Być może będę mogła "obstawić" sylwestrowy dyżur wieczorny, ale to jeszcze do potwierdzenia.

I poproszę wieczorny dyżur w środę - 28.12.
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Śro gru 21, 2011 23:17 Re: proszę nie pisać nowy watek

Iwona11 pisze:
terenia1 pisze:I znów przed nami następny tydzień dyżurancki :(
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.12.-25.12.2011 r.
26.12. pon. rano brak wie. brak
27.12. wt. rano brak wie.Teresa
28.12. śr. rano brak wie brak
29.12. czw.rano brak wie. Teresa
30.12. piat rano brak wie. brak
31.12. sob. rano brak wie. brak
01.01. niedz. rano brak wie. brak
Dorotka dyżurek w Nowy Rok aktualny :D pojedziemy razem bo słyszałam że Sylwek znów u mnie :mrgreen:
Iwonka wieczór lub popołudnie sylwestrowe pasuje?

Tereniu, a na Sylwestra rano ktoś będzie? Ja przeważnie obstawiam soboty rano, ale w Sylwestra może być różnie. Jak na rano ktoś jest chętny, to mogę wziąć wieczór.

Iwonko coś mi się pomyliło w sprawie Twojego dyżuru wiem że masz zamamówiony dyżur ranny a nie wieczorny :oops: tak że jak możesz zrobić ranny to daj znać :wink:

terenia1

Post » Śro gru 21, 2011 23:17 Re: proszę nie pisać nowy watek

ups poszło 2 razy :oops:

terenia1

Post » Śro gru 21, 2011 23:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:Agatka choinka już dla Ciebie w Kociej Chatce czeka na Ciebie :mrgreen:
jeszcze mam na zbyciu ostatnią choinkę w złocie może ktoś chętny :D

Dziękuję Teresa :!: Choinka stoi już u mnie :ok: Mara mi ja przywiozla.Dzieki Mara.
Choinka jest piękna!!! :1luvu: Tylko jeden kot sie nia zainteresowal, jadl lampki 8O

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Czw gru 22, 2011 7:56 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Tereniu, w takim razie biorę dyżur w sobotę sylwestrową rano.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]