Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
OKI pisze:Inna sprawa, że kompletnie nie rozumiem, jak można na Allegro szukać zwierzęcia?
aburacze pisze:OKI pisze:Inna sprawa, że kompletnie nie rozumiem, jak można na Allegro szukać zwierzęcia?
No właśnie w tym problem, że nie szukałbym na Allegro domów dla kotów, gdyby nie fakt że stamtąd mamy najwięcej domów. Oczywiście koty są ogłaszane na wielu portalach, Allegro jest jednym z nich.
Jeszcze pozostaje możliwość umieszczania na Tablicy (gdzie i tak koty umieszczam), które to ogłoszenia są chyba widoczne na Allegro, tylko nie wyróżnione. Może wyróżnione z Tablicy będą wyróżnione na Allegro? Raczej nie sądzę, ale spróbuję się dowiedzieć.
Adam
Szalony Kot pisze:Dla mnie jako "laika allegro" jest to taki sam portal ogłoszeniowy jak każdy inny :>
itaka pisze:Ja w allegro zawszę robię aukcje, jak ktoś zaczyna licytować to wystarczy go przebić. A swoją drogą zawsze piszę to co Ty i nigdy mi ogłoszenia nie usunęli.
itaka pisze:Właśnie chyba należy zastosować takie dopiski do aukcji.
Usunięte Oferty/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują w Allegro. Naruszały bowiem postanowienia Ustawy o ochronie zwierząt (Dz. U. 2011 Nr 203 poz. 1373). Zgodnie z nowelizacją, która weszła w życie 1 stycznia 2012 roku zabronione jest rozmnażanie psów i kotów w celach handlowych. Zakaz ten nie dotyczy hodowli zarejestrowanych w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów. Powyższe zasady oznaczają, że handel psami i kotami może dotyczyć jedynie zarejestrowanych hodowli - czyli zwierząt posiadających rodowód.
Zabronione jest też wprowadzanie do obrotu (sprzedaży) zwierząt poza miejscami ich chowu lub hodowli. Odbiór zwierząt musi następować więc w miejscu hodowli.
W związku z powyższym wymagamy, aby Użytkownicy Allegro sprzedając psy i koty podawali w treści oferty informacje pozwalające zidentyfikować hodowlę i organizację, do której należy oraz miot, z którego zwierzaki pochodzą.
Jeżeli posiadają Państwo zwierzę nie spełniające powyższych warunków i chcecie oddać je w dobre ręce można tego dokonać poprzez Serwis Tablica.pl na warunkach ujętych na stronie:
http://tablica.pl/pomoc/oferty/zmiany-d ... zwierzeta/
Opłaty za usunięte aukcje zwracamy proporcjonalnie do czasu, przez który aukcja była widoczna w Serwisie.
itaka pisze:Ale jest jeszcze jedno ale. Z tego co wiem fundacje i schroniska mogą sprzedawać zwierzęta (tzn. pobierać opłatę za adopcje) Dyskusja na ten temat toczy się już w jakimś wątku. Więc jak fundacja czy schronisko ogłasza to nie mają mi prawa zdjąć takiego ogłoszenia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: ania0312 i 51 gości