KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 20, 2011 19:53 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

"Pomoc pod warunkiem objęcia terenu na którym zwierzęta mieszkają, ponad 15ha"

sosna

Od: Pon gru 12, 2011 12:21

Post » Wto gru 20, 2011 21:53 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Wto gru 20, 2011 22:06 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Wto gru 20, 2011 22:08 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

O ja nie mogę 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto gru 20, 2011 22:23 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Jaka kochana bida:
http://daverr.nazwa.pl/schronisko/image ... 810%29.jpg
Nie potrzebuje nikt dużego psa...? :1luvu:

Ktokolwiek wreszcie wziął się za to: :ok:

myamya

Post » Wto gru 20, 2011 22:33 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

http://daverr.nazwa.pl/schronisko/index ... do-adopcji

Wreszcie :ok:

I o to chodziło cały czas.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto gru 20, 2011 22:44 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Dobry początek ale 5 kotów :cry: ja chcę zobaczyć wszystkie, przecież te chore potrzebują pomocy, sa ludzie którzy chcą im pomóc. Bardzo proszę o pokazanie zdjęć.
joanna3113

Post » Śro gru 21, 2011 0:10 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

joanna3113 pisze:Dobry początek ale 5 kotów :cry: ja chcę zobaczyć wszystkie, przecież te chore potrzebują pomocy, sa ludzie którzy chcą im pomóc. Bardzo proszę o pokazanie zdjęć.

zgadzam się :roll:
Prosze o informacje o kotach chorych-na co?ile?czy sa koty slepe, lub wymagajace leczenia oczu.

Po wypocinach P.Matkowskiego i ARKI odechciewa mi sie cokolwiek- niestety złotówki na to "tam gdzies"nie wyłożę.W taki sposób sie pomocników nie zdobywa,ale mniejsza o to...
Nie sadzicie,ze lepiej jak jedna/dwie odoby bombarduja P.Lesina telefonami,a nie ciagle ktos cos chce?Facet traci czas....Osoba jaka tam sie "udziela'moze byc "rzecznikiem"i zapytac w imieniu reszty pań o te nasze zapytanie...
Jeśli kotów jest mało to drapaki sa ostatnia rzecza jaka im tam potrzeba...jesli jest mało ,to na pewno DT i DS się znajdą.Nie wyobrazam sobie teraz oddac do adopcji kota jakiego lecze od miesiąca i ciagle nawraca katar...Dlatego tez opcja DT jest według mojej wiedzy właściwa
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro gru 21, 2011 0:43 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Samiec trikolor 8O To jakaś rzadkość chyba niesłychana?...
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro gru 21, 2011 6:43 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

PumaIM pisze:Samiec trikolor 8O To jakaś rzadkość chyba niesłychana?...

Rzadkość. Samce tri są bezpłodne.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro gru 21, 2011 9:22 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

myamya

Post » Śro gru 21, 2011 11:40 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Mulesia pisze:
PumaIM pisze:Samiec trikolor 8O To jakaś rzadkość chyba niesłychana?...

Rzadkość. Samce tri są bezpłodne.

Bo to jest pewnie kotka. Nie ma informacji o sterylizacji. O stanie zdrowia. Za to figuruje kuriozum "mieszaniec norweski lesny" 8O
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 21, 2011 11:41 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

:lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro gru 21, 2011 15:02 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

I kolejny artykuł.

- Dlaczego nie ma zdjęć zwierząt? Dlaczego obrońców praw zwierząt nie wpuszczacie do schroniska? - pytali dziennikarze.

- Możemy pomóc w szybkiej adopcji koni i kotów, mamy doświadczenie, ale naszą pomoc się odtrąca - dodawali działacze fundacji Viva! - Akcja dla Zwierząt.

Tomasz Lesień, nowy kierownik: - Jestem w schronisku od pięciu tygodni, przyszedłem zupełnie wolontaryjnie, zostawiłem swoją pracę. Robię, co mogę. Psy są czipowane, już ponad 350. W ciągu dwóch tygodni oddałem do adopcji 11 zwierząt. Jeśli ktoś chce pomóc, zapraszam.

11 zwierząt w ciągu 2 tygodni, i to w okresie największego medialnego nagłośnienia.
A powinni mieć średnią ok. 15-16 adopcji tygodniowo, żeby w ciągu pół roku teren był zwolniony. Nie wygląda to wesoło. :(

Wójt Michał Staniak: - Kiedy było źle, wszyscy chcieli pieski adoptować, teraz, kiedy się polepszyło, już nie ma tak dużo chętnych.

Dziwi mnie, dlaczego Pana Wójta to dziwi.

Czy ktoś, kto się tam wybiera osobiście, mógłby rzucić okiem na te "dzikie" koty, których tam podobno jest ok. 20? Sprawdzić, czy faktycznie to są dzikie dzicze, czy tylko dziczejące domowe koty? Na tych zdjęciach, które ktoś wcześniej wklejał, było kilka takich, które chyba łatwo by dom znalazły.

myamya

Post » Śro gru 21, 2011 15:12 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

M.in. Pan Wójt przegapił wielką szansę tych zwierząt.
Kiedy tylko pojawiła się informacja o odcięciu prądu w kociarni rok temu - na miau ad hoc się zebrało kilkanaście DT.
A teraz...
Przepadło.
Zapłacą oczywiście zwierzaki, ale to Ci bezmyślni ludzie zmarnowali ich szansę.
11 adopcji w dwa tygodnie to niewiele, ale zważmy na to, że ta mordownia jest na zadupiu.
I chyba tylko dlatego ta stara okrutnica tak długo tam rządziła; no bo i do Boga i do partii daleko...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]