zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2011 21:41 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

pogwizd pisze:Przy okazji niosę pomoc nieznanemu sąsiadowi co to miał być ćwiartowany siekierką i przypiekany z pierniczkami. To już lepiej z uczuciem umyć i nasączyć winem.

Nasączać to on się sam nasącza. Z dużą regularnością. Nie jestem pewna czy winem, czy też czymś mocniejszym, ale to chyba nie problem 8) Ale umyć z uczuciem... błe

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pon gru 19, 2011 21:45 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

Jakiś przepis chodzi mi po głowie, z książek podróżniczych - piekło się coś w błotnistej skorupie, potem skorupę rozbijało, błoto miało czynnik depilujący i sprawiający, że środek był kruchy i niewyschnięty...
Kurcze, chyba mnie poniosła wyobraźnia...

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon gru 19, 2011 21:50 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

dalia pisze:
pogwizd pisze:
moś pisze:Pogwizd, ty jestes kobietą? Bo gadasz jak kobieta :twisted:
Nie jestem, ale bardzo lubię kobiety. Swego czasu deklarowałem się nawet jako zdecydowana lesbijka – tylko kobiety, żadnych chłopców. Przepraszam, jeśli ktoś poczuł się urażony w tym momencie.

Przy okazji niosę pomoc nieznanemu sąsiadowi co to miał być ćwiartowany siekierką i przypiekany z pierniczkami. To już lepiej z uczuciem umyć i nasączyć winem.

a co z wykorzystaniem w dowolny sposób? ( i tu mamy natłok kosmatych myśli :mrgreen: )
bez wykorzystania się nie liczy :mrgreen:
Żyjemy w (prawie)-wolnym kraju, każdy może robić (prawie)-wszystko byle nie szkodzić innym.

Ale te sadzawki!
Sadzawki u Zabers są raczej w cywilizowanej piwnicy, oświetlone, zapewne ogrzane co najmniej grzejnikiem olejowym.
Natomiast bajorka filo pod lasem to zdecydowanie zbyt wiele. Oszczędźcie ochroniarza drogie panie!
A może taki ochroniarz też ma kotka i codziennie po zmianie wymienia mu wodę, karmi i czyści kuwetę? A potem bawi się z nim przez pół godziny zanim zasiądzie z czterema browarami przed telewizorem?
Podtapiania ochroniarza w zamarzniętym bajorku pod lasem - nie, nie, nie.

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Pon gru 19, 2011 22:02 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

No proszę, jak się świątecznie zrobiło :mrgreen:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon gru 19, 2011 23:16 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

widzę, że tylko ja tu jestem uciśniona warstwa pracująca. Inni się rozsiedli i gadają! Do garów! Do miotły! Święta idą! :twisted:

Kolejna noc z piernikami na horyzoncie... Ma ktoś ochotę się przyłączyć? Wina nie mam, ale żubrówka się znajdzie 8)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon gru 19, 2011 23:21 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

Magis pisze:widzę, że tylko ja tu jestem uciśniona warstwa pracująca. Inni się rozsiedli i gadają! Do garów! Do miotły! Święta idą! :twisted:

Kolejna noc z piernikami na horyzoncie... Ma ktoś ochotę się przyłączyć? Wina nie mam, ale żubrówka się znajdzie 8)

No cóż... jakby tu zagaić ... "pracuje ktoś, żeby lenić się mógł ktoś" Obrazek
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Wto gru 20, 2011 21:01 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

zabers pisze:
Magis pisze:widzę, że tylko ja tu jestem uciśniona warstwa pracująca. Inni się rozsiedli i gadają! Do garów! Do miotły! Święta idą! :twisted:

Bardzo chętnie, bom po radzie pedagogicznej. Szacowna dyrekcja zapomniała wcześniej uprzedzić, że termin oddania sprawozdań jest ... jutro %^R&I^. To co, pierniczki za papierologię :lol: ? Chcesz się ze mną zamienić? :wink:
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Wto gru 20, 2011 21:10 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

zabers pisze:

O, to o mnie 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto gru 20, 2011 21:20 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

Bolkowa pisze:Jakiś przepis chodzi mi po głowie, z książek podróżniczych - piekło się coś w błotnistej skorupie, potem skorupę rozbijało, błoto miało czynnik depilujący i sprawiający, że środek był kruchy i niewyschnięty...

"Lesio" Joanny Chmielewskiej, piekli tak gęś kupioną od chłopa.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto gru 20, 2011 21:37 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

Właśnie głodzę koty (bo jutro Kulka idzie a przegląd pogwarancyjny i jak co roku o tej porze, chcę jej zrobić badania krwi). Jest fajnie.
Dałam kolację, po czym sprzątnęłam wszystkie michy.
Pierwszy przyszedł Gluś. Spojrzał z niedowierzaniem. Byłam nieugięta. :twisted: Odszedł.
Przyszedł Zmrol. Zagadał, łypnął na mnie z wyrzutem. Trwałam na z góry upatrzonej pozycji. :twisted: Zmrol odkicał.
Przyszła Kulka. Obrzuciła mnie wzrokiem Bazyliszka. Trwam z uporem przy swoim. :twisted:
Kulka zwołała towarzystwo, zarządziła Ogólny Foch i aktualnie wszystkie trzy darmozjady udają, że mnie nie znają. :evil:

zabers

Post » Wto gru 20, 2011 22:09 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

MariaD pisze:
Bolkowa pisze:Jakiś przepis chodzi mi po głowie, z książek podróżniczych - piekło się coś w błotnistej skorupie, potem skorupę rozbijało, błoto miało czynnik depilujący i sprawiający, że środek był kruchy i niewyschnięty...

"Lesio" Joanny Chmielewskiej, piekli tak gęś kupioną od chłopa.

MariaD dzięki :!:
A ja świadomie z "Lesia" pamiętam tylko hodowlę gronkowca :lol:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Śro gru 21, 2011 0:18 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

matka maruda pisze:Bardzo chętnie, bom po radzie pedagogicznej. Szacowna dyrekcja zapomniała wcześniej uprzedzić, że termin oddania sprawozdań jest ... jutro %^R&I^. To co, pierniczki za papierologię :lol: ? Chcesz się ze mną zamienić? :wink:

odmawiam zdecydowanie i stanowczo! Wystarczy, że co miesiąc cierpię męki szykując papierzyska dla księgowego, fuj! Wszelkiej papierkowej robocie mówimy zdecydowane NIE.
To ja już sobie wrócę do pierników.

Zabers, wiesz, ja czasem marzę, żeby cała trójka się na mnie obraziła i udawała, że nie istnieję :roll: Tak na jeden dzień...

Magis

Post » Śro gru 21, 2011 16:36 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

Mam przyjemność zaprezentować Szanownemu Towarzystwu hit kinowy pt.
Inauguracja sezonu zimowego, czyli o tym jak Gluś ze Zmrolem testowali pierwszy śnieg

http://w972.wrzuta.pl/film/9IsTvInHV18/ ... e_sniegiem

zabers

Post » Śro gru 21, 2011 16:52 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

Ależ ona cudownie wygląda :1luvu:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Śro gru 21, 2011 17:18 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na Mikołaja

zabers pisze:Mam przyjemność zaprezentować Szanownemu Towarzystwu hit kinowy pt.
Inauguracja sezonu zimowego, czyli o tym jak Gluś ze Zmrolem testowali pierwszy śnieg

Boskie! A już Glucowe otrząsanie łapek to scena godna co najmniej Oskara 8)

Magis

[poprzednia][następna]