Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 20, 2011 18:51 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

No i jednak wylądowałam dzisiaj pilnie z Pasiem u weta :?
Nie jadł i taki jakiś "niewyraźny" był.

I dobrze, ze pojechałam ...
Ranka faktycznie pod pachą, niewielka, ale łapa ... cała bordowa 8O
Wielki krwiak, od łokcia prawie po szyję, po obu stronach łapy :(
Wetka zdziwiona, ze nie spuchło i że jest czucie w łapce ...

Możliwe, ze mu się gdzieś łapka zaklinowała i mocno walczył, żeby się uwolnić. Jest też opcja, że zeskakując z sufitu (wiem, jak to brzmi, ale naprawdę wskakuje na sufit - podwieszany ;) ) źle stąpnął, chora łapa nie wytrzymała ciężaru i spadł w części kojca stojące pod ścianą. Oczywiście problem musi znów dotyczyć tej łapy, na która utyka od roku :roll:

... i znów stówka :roll:
Chyba czas w końcu upublicznić bazarek ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto gru 20, 2011 18:58 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Biedny Pasik :(

A bazarek upubliczniaj i to już :) :ok:

Kciuki trzymam za łapeczkę :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw gru 22, 2011 22:47 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Ojej 8O Biedactwo :cry:

Za Pasika :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt gru 23, 2011 20:49 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Jak tam Pasik??

Wesołych Świąt życzę!!! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt gru 23, 2011 20:54 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Avianku, ja ci zycze zdrowia dla siebie i twoich podopiecznych i kciuki za biedulka trzymam :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt gru 23, 2011 21:09 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Szybki raport ;)

Wczoraj po długich bojach udało mi się jakoś złapać Pasika - cfffanizna wskoczył na podwieszany sufit i udawał, ze go nie ma :twisted:
Złapałam, zastrzyki podane, łapka obejrzana - kolor ładnie schodzi, robi się typowy siniak, żołto-brązowy ;)
Dzisiaj już został uwolniony z zamknięcia (zresztą reszta też) - chyba niewiele pobiegali, bo jak przyszłam po pracy, powitały mnie wszystkie w altanie z minami "dobrze, że jesteś, zamknij wreszcie to okno, bo wieje, zostaw kolację i idź sobie :twisted: "

Radecki tez już nie protestuje, jak go do klatki w altanie wrzucam - widzi, ze lepiej w ciepełku w klatce, niż na deszczu ...

Wesołych Świąt wszystkim fanom Czarnej Armii!!! :D
Obrazek

Avian

Post » Sob gru 24, 2011 9:08 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Obrazek Wesołych Świąt Avianku i wszystkie czarnuszki z działki :D :1luvu:

kwinta

Post » Sob gru 24, 2011 11:13 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Dla działkowej bandy też Wesołych Świąt ... i zdrowych :D
Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob gru 31, 2011 12:10 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Obrazek Szczęśliwego Nowego Roku dla całej czarnej armii. Zdrówka, zdrówka i zdrówka :1luvu:

Jak się ma Pasikowa łapka ? :kotek:

kwinta

Post » Sob gru 31, 2011 12:19 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Armia dziękuje za życzenia!
Szczęśliwie udało się nam przetrwać rok w niezmienionym składzie :kotek:
Bardzo sie cieszę z tego powodu :D

Dzisiaj kociska już zamknięte od rana w altanie, łącznie z Radkiem - tak na wszelki wypadek, jakby komuś przyszło do głowy zrobić sobie pokaz fajerwerków w okolicy.
Jakoś wytrzymają ten dzień, a przynajmniej będą w miarę bezpieczni.

Pasikowa łapka już ok, Pasiu jednak wciąż na mój widok stara sie ewakuować do sufitowej skrytki ;)
Pamięta jeszcze te łapanki z mojej strony - fakt, ma rację, nie były zbyt delikatne :oops: Ale musiałam, inaczej nie mogłabym podać leków.
Obrazek

Avian

Post » Sob gru 31, 2011 12:24 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Czarnej armii skryta fanka przesyła najserdeczniejsze życzenia noworoczne !
Co by dobrze się działo, zdrowia przybywało, co by brzuchy się pasły
a opiekunce sympatycznej zdrowia,sił,chęci i nerwów nigdy nie brakowało :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie sty 01, 2012 22:12 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Iza, wszystkiego dobrego Tobie , rezydentom i armii na działce, na Nowy Rok-
- ciocia Ania życzy Obrazek
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Nie sty 08, 2012 15:36 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Altankowcy dostali wczoraj wielkie psie legowisko-ponton, wypełnione kuleczkami :D
Chyba im przypadło do gustu, bo rano zastałam cała trójcę rozwaloną we wspólnym łożu ;)

Pasik oczywiście natychmiast na mój widok się ewakuował, zdążyłam przyłapać duet B&B ;)
Obrazek

Ponton leży na klatce, więc moga na leżąco spoglądać przez okno :lol:
Obrazek

Avian

Post » Nie sty 08, 2012 16:51 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

takim to dobrze :ok:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie sty 08, 2012 17:02 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Avian pisze:Pasiu jednak wciąż na mój widok stara sie ewakuować do sufitowej skrytki ;)
Pamięta jeszcze te łapanki z mojej strony - fakt, ma rację, nie były zbyt delikatne :oops: Ale musiałam, inaczej nie mogłabym podać leków.

Sorki, ale ma tylko jedno skojarzenie....

Jak podać kotu tabletkę

1. Złap kota i trzymaj go mocno. Ułóż go sobie na kolanach, głowa kota na Twoim ramieniu, jakbyś karmił niemowlę z butelki. Pewnym głosem powiedz: "Dobry kotek". Wrzuć kotu tabletkę do pyszczka.
2. Zdejmij kota z żyrandola, a pigułkę spod kanapy.
3. Powtórz instrukcje z punktu 1, tym razem przytrzymując przednie łapki kota lewą ręką, a tylne prawym ramieniem. Wciśnij kotu tabletkę do pyszczka używając prawego palca wskazującego.
4. Wyciągnij kota spod łóżka. Otwórz opakowanie i weź nową tabletkę. (Oprzyj się pokusie wzięcia nowego kota).
5. Ponownie powtórz instrukcje z punktu 1, z taką zmianą, że gdy już uda Ci się umieszczenie kota w pozycji niemowlęcej, usiądź na brzegu krzesła, pochyl się nisko nad kotem i używając prawej ręki otwórz kotu pyszczek podnosząc górną szczękę kciukiem i palcem wskazującym. Szybko wrzuć tabletkę. Ponieważ Twoja głowa znajduje się na kolanach, nie będziesz widział, co robisz. W sumie nie ma różnicy.
6. Pozostaw kota wiszącego na zasłonach. Pozostaw tabletkę w swoich włosach.
7. Jeśli jesteś kobietą, porządnie się wypłacz. Jeśli jesteś mężczyzną, porządnie się wypłacz.
8. Teraz się opanuj. W końcu kto tu rządzi? Zlokalizuj kota i tabletkę. Przyjmując pozycję z punktu 1, powiedz zdecydowanym głosem: "W końcu kto tu rządzi?" Otwórz kotu pyszczek, weź tabletkę i... ups!
9. Nie działa, prawda? Usiądź i pomyśl. Aha! Wszystko przez te pazury!
10. Doczołgaj się do szafki z pościelą. Wyciągnij z niej duży ręcznik plażowy. Rozłóż go na podłodze.
11. Wyjmij kota z szafki kuchennej, a tabletkę z doniczki z kaktusem.
12. Rozłóż kota na ręczniku tak, aby szyja kota leżała na długiej krawędzi ręcznika.
13. Rozpłaszcz przednie i tylne łapki kota na jego brzuszku. (Oprzyj się pokusie rozpłaszczenia kota).
14. Owiń kota ręcznikiem. Szybko.
15. Przyjmij pozycję z punktu 1. Lewą rękę umieść nad kocią głową. Naciśnij pyszczek na zwarciu szczęk i spróbuj go otworzyć.
16. Wrzuć tabletkę w pyszczek kota i lekko ją wepchnij. Voila! Udało się.
17. Odkurz fruwające kłaki (kota). Zabandażuj rany (swoje).
18. Zjedz dwie aspiryny i połóż się do łóżka.

Po prostu płaczę ze śmiechu jak to czytam...
Pozdrawiam tę Twoją kociarnię!
ObrazekObrazek

junk65

Od: Pt sty 28, 2011 20:56

[poprzednia][następna]