Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 20, 2011 16:00 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

felin pisze:Porządny transporter musi kosztować co najmniej stówę.

Nie zgodzę się, mam transporter za 40 złotych i służy mi już od dawna.
http://www.krakvet.pl/ferplast-transpor ... -8619.html
Pierwszy taki kupiłam w promocji za 30 zeta, u mnie się sprawdził a miałam wtedy 5 kotów i niejednokrotnie jeździły dwie sztuki na raz do weta. Do tej pory (od ponad roku) służy koleżance przy transporcie dziczków łapanych na sterylki.
Sprawdza się bezbłędnie, atutem jest wielkość i lekkość oraz pewność zamknięcia. Materiał jest łatwo zmywalny, gdyby kot się załatwiał pod siebie. Po otwarciu drzwiczek z obu stron, transporter otwiera się cały do góry, to również atut, bo nie musisz wyciągać kota na siłę, kiedy boi się wyjść w gabinecie.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto gru 20, 2011 16:06 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

dite pisze:

Pierwszy taki kupiłam w promocji za 30 zeta, u mnie się sprawdził a miałam wtedy 5 kotów i niejednokrotnie jeździły dwie sztuki na raz do weta. Do tej pory (od ponad roku) służy koleżance przy transporcie dziczków łapanych na sterylki.
Sprawdza się bezbłędnie, atutem jest wielkość i lekkość oraz pewność zamknięcia. Materiał jest łatwo zmywalny, gdyby kot się załatwiał pod siebie. Po otwarciu drzwiczek z obu stron, transporter otwiera się cały do góry, to również atut, bo nie musisz wyciągać kota na siłę, kiedy boi się wyjść w gabinecie.

O, ten jakiś porządniejszy. Mój był cały z plastiku i ułamał się wkręt przy drzwiczkach.
Dzięki za linka, może sama zamówię, bo będę potrzebować na dniach nowego :)
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Wto gru 20, 2011 16:06 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

miauu19 pisze:A np wiklinowe są dobre

Miałam.
Jest bardzo ładny i to jedyny atut. Chyba też cena, udało mi się kupić taki na allegro, razem z poduszką za 30 zł.
Minusy:
- ciężki, nie miałabym szans donieść w nim pieszo kota do gabinetu, do jazdy samochodem, ok
- nigdy nie zaufałam zamknięciu (i słusznie, bo koniec końców jeden kot sam się z niego wydostał),
- trudno się czyści z sioo i qupki, więc szczególnie nie polecam dla nerwowych kotów, które w stresie załatwiają się.

Oddałam koleżance i służy jako budka-legowisko, bardzo ładnie wygląda.

dite

Post » Wto gru 20, 2011 16:09 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

dite pisze:

A nadał by się dla mojej kici :?: Oto zdjęcie . Mi się wydaje ze jest duza
Obrazek
Obrazek

miauu19

Od: Nie gru 18, 2011 2:52

Post » Wto gru 20, 2011 16:12 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

dite pisze:
miauu19 pisze:A np wiklinowe są dobre

Miałam.
Jest bardzo ładny i to jedyny atut. Chyba też cena, udało mi się kupić taki na allegro, razem z poduszką za 30 zł.
Minusy:
- ciężki, nie miałabym szans donieść w nim pieszo kota do gabinetu, do jazdy samochodem, ok
- nigdy nie zaufałam zamknięciu (i słusznie, bo koniec końców jeden kot sam się z niego wydostał),
- trudno się czyści z sioo i qupki, więc szczególnie nie polecam dla nerwowych kotów, które w stresie załatwiają się.

Oddałam koleżance i służy jako budka-legowisko, bardzo ładnie wygląda.

Aha . No raczej to odpada :) widziałam na allegro droższe.
Obrazek

miauu19

Post » Wto gru 20, 2011 16:13 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

mikela pisze:Dzięki za linka, może sama zamówię, bo będę potrzebować na dniach nowego

Uprzedzę tylko, jeżeli jesteś estetą i ważny jest dla Ciebie kolor, to przy zamówieniach netowych jest to niejaka loteria :) do mnie dotarł jeden grafitowy, drugi niebieski. Akurat takie się spakowały. Na pocieszenie, góra jest jasno szara, więc i tak neutralizuje całościowy efekt.

Znalazłam ten wiklinowy, o którym pisałam http://allegro.pl/klatka-dla-kota-trans ... 73260.html

dite

Post » Wto gru 20, 2011 16:14 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

miauu19, przypomnij proszę ile waży Twoja kotka i w jakim jest wieku?

dite

Post » Wto gru 20, 2011 16:19 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

miauu19 pisze:

A np wiklinowe są dobre :?:

Nie są. Koty odgryzają skobelki, odrywają różne części. Może być do spania w domu, ale w podróż, to ja bym się z czymś takim nie odważyla, od kiedy mój nieżyjący rezydent-senior po prostu sobie wyszedl z takowego, bo mial już dość siedzenia w środku - przez zamknięte drzwiczki :twisted: Które oczywiście potem już nigdy nie daly się zamknąć :mrgreen:

Musi być porządne zamknięcie i kratka w metalu, bo inaczej to kiszka. Polecam transportery Atlas - są naprawdę solidne i relatywnie niedrogie.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto gru 20, 2011 16:20 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

jak byliśmy z nią 6 listopada to ważyła 2,15 kg. A teraz będzie miała około 7 miesięcy
Obrazek

miauu19

Post » Wto gru 20, 2011 16:25 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

felin

Post » Wto gru 20, 2011 16:33 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

felin pisze:http://www.czterylapki.pl/index.php?PHPSESSID=&q=transporter+atlas

No tak ale który z nich :?:
Obrazek

miauu19

Post » Wto gru 20, 2011 16:38 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

Największy z moich kotów waży "nieco" więcej niż 4 kg, tak zwany kawał kota mieści się wygodnie, swobodnie się obraca w środku, leży dostojnie, nie wypływa bokami. Na spód kładę ręcznik, kocyk, albo podkład chłonący.

Znalazłam też zdjęcie Mikiego. Kotek szuka domu. Tutaj czeka na swojego Dużego w różowym transporterze u Joli
Obrazek

Jak widać Mikuś mieści się spokojnie, a to nie najmniejszy, 2,5 letni kot.

dite

Post » Wto gru 20, 2011 17:38 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

Asiu, napisałam pw, skontaktuj sie ze mną i zmierz kota :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto gru 20, 2011 18:55 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

dite pisze:
mikela pisze:Dzięki za linka, może sama zamówię, bo będę potrzebować na dniach nowego

Uprzedzę tylko, jeżeli jesteś estetą i ważny jest dla Ciebie kolor, to przy zamówieniach netowych jest to niejaka loteria :) do mnie dotarł jeden grafitowy, drugi niebieski. Akurat takie się spakowały. Na pocieszenie, góra jest jasno szara, więc i tak neutralizuje całościowy efekt.

Znalazłam ten wiklinowy, o którym pisałam http://allegro.pl/klatka-dla-kota-trans ... 73260.html

Nie jestem aż tak wymagająca :)
Choć...dla mojego niebieskawego sierściucha idealny byłby popielato-błękitny 8)
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Wto gru 20, 2011 21:17 Re: Kotek u rodziców na świeta(pożyczę transporter Świebodzice)

miauu19 pisze:
felin pisze:http://www.czterylapki.pl/index.php?PHPSESSID=&q=transporter+atlas

No tak ale który z nich :?:

Moje większe kocury ważą po 6.5 kg i mam dwa transportery - Atlas 20 i 30. W tym większym kot może się wygodnie polożyć i spać.

felin

[poprzednia]