SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2011 19:15 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bo one budzą zgodnie z czasem w róznych strefach czasowych :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon gru 19, 2011 19:18 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bazyliszkowa pisze:Bo one budzą zgodnie z czasem w róznych strefach czasowych :lol:

A o tym nie pomyślałam. Może Gosia powinna im to wytłumaczyć :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon gru 19, 2011 19:29 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Toć przecie im tłumaczę, w różny sposób... :twisted: .
Tylko jakoś sie pod tym względem dogadać nie możemy :evil: .
Jak tam u was z gotowaniem, zakupami i sprzątaniem?
U mnie dalej nic :oops: .
Ale dzisiaj nabyłam sobie mały kawałek kiebasy podwawelskiej, bo najtańsza- do suszenia.
Niestety u mnie z suszeniem kiełbasy to różnie bywa...
No bo wiadomo, że co dzień trzeba sprawdzić, czy sie dobrze suszy...i tak sprawdzam, sprawdzam...a na święta zostaje taki malutki dyndający nad piecem psiutek...to zjadam, bo przecież takiego pyrdka na stół nie podam :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pon gru 19, 2011 19:33 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Dostanę wypłatę we czwartek, to wtedy będę myśleć o świętach. Ale przyznam, że trochę mi szkoda pieniędzy. Święta zaraz miną, człowiek się nawydaje, a potem przecież też z czegoś trzeba żyć :oops:

Ja mam dostać od męża w prezencie siekierkę, on ode mnie kapcie, a dalej to trzeba zabezpieczyć mięcho dla kotów :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon gru 19, 2011 19:37 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Siekierkę? 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon gru 19, 2011 19:39 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Chcesz zostać drwalem?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon gru 19, 2011 19:39 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Erin pisze:Siekierkę? 8O

Do kompletu do śrubokręta w torebce pewno :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon gru 19, 2011 19:40 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Hehehe :lol:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon gru 19, 2011 19:41 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

No co, jeszcze nie mam. A ja lubię narzędzia :mrgreen:
Potrzebna mi do rąbania drewna do pieca. Wolę siekierkę od sznura pereł. Zwłaszcza, że perły to sobie sama mogę zrobić :mrgreen:
taizu pisze:

Ma być właśnie taka malutka: podręczno - torebkowa :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon gru 19, 2011 19:45 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ja to myślę tak.
Są ludzie, którzy na codzień, nie tylko od święta, dużo jedzą i dobrze jedzą, nie muszą się ograniczać, bo stać ich na to.
A my przez ten rok odmawiałyśmy sobie praktycznie wszystkiego.
Więc myślę, że jak w te święta chociaż zrobie na obiad kawałek mięsa, to nic sie nie stanie.
Tym bardziej, że kupuję trzy indycze skrzydła, i jedną część skrzydła każda z nas zjada w pierwszy dzień świąt, a drugą w drugi.
Do tego resztki z wigilii, czyli zupa grzybowa i kapucha z grochem.
Menu niewyszukane, ale dla nas świąteczne.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pon gru 19, 2011 19:55 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Małgoś, aż mam poczucie winy, że na codzień normalnie jem :oops:
Nie zdążę ci nic wysłać przed świętami, ale na Nowy Rok będzie u was uczta. Obiecuję. Chociaż tyle.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon gru 19, 2011 20:01 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:Małgoś, aż mam poczucie winy, że na codzień normalnie jem :oops:
Nie zdążę ci nic wysłać przed świętami, ale na Nowy Rok będzie u was uczta. Obiecuję. Chociaż tyle.

Maryś, no ale przecież nie o to mi chodziło :evil: .
Zwyczajnie w ciągu roku można sie ograniczać...ale w święta to chciałabym, żeby coś takiego było dobrego :ok: .
To rybka będzie, kapucha, śledzik, zupka grzybowa....no i święta będą :ok: .
Zwykle nie jadamy dwóch dań, a co dopiero tyle!
Będzie wiadomo, że święta sa :D .
Marysia, a Ty nie masz mieć żadnego poczucia winy, tylko dalej dobrze jeść, bo to Ci potrzebne.
Dla zdrowia przede wszystkim :ok: .

vip

Post » Pon gru 19, 2011 20:06 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Małgoś, słońce moje, dobrze, że o tym napisałaś. Przynajmniej nie będę musiała całkiem łamać tajemnicy korespondecji :mrgreen:
Wiem, że ty nigdy nie narzekasz, ale ja się nie godzę na takie święta u ciebie.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon gru 19, 2011 20:09 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:

No co, jeszcze nie mam. A ja lubię narzędzia :mrgreen:
Potrzebna mi do rąbania drewna do pieca. Wolę siekierkę od sznura pereł. Zwłaszcza, że perły to sobie sama mogę zrobić :mrgreen:
taizu pisze:

Ma być właśnie taka malutka: podręczno - torebkowa :mrgreen:

A do torebki to po co? Ja też różne rzeczy nosiłam w torbie (aż sama się sobie czasem dziwiłam :mrgreen: ) ale siekiery jeszcze nie...

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon gru 19, 2011 20:10 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:Małgoś, słońce moje, dobrze, że o tym napisałaś. Przynajmniej nie będę musiała całkiem łamać tajemnicy korespondecji :mrgreen:
Wiem, że ty nigdy nie narzekasz, ale ja się nie godzę na takie święta u ciebie.

Ja ci tutaj zaraz połamię :evil: :evil: :evil: !
Święta bedą i już :ok: .
Maryś, nawet mi się nie opłaca robić więcej rzeczy, na nas trzy w zupełności wystarczy.
Będzie normalnie jak co roku :D .
Oj Mario, Mario, nie kombinuj :evil: !

vip

[poprzednia][następna]