» Czw sty 05, 2012 18:12
Re: Ogłoszenia "Wezmę kota"
Bardzo przepraszam za wkręt - ale czy NAPRAWDĘ uważacie, że ktoś, kto chce kota 2 miesięcznego lub do 3 miesięcy to osoba odpowiedzialna i świadoma?
Oczywiście wszystkie wiemy, ze jest cała masa porzuconych kociąt, tak? Zdarzają się niesamowite przypadki ( sama osobiście znalazłam 7 dniowe kocię ).......nie o tym jednak - kto odpowiedzialny oddaje kociaka przed ukończeniem 12 a jeszcze lepiej 14 tygodnia życia. To jesli potrafię liczyć to MINIMUM 3 miesiące. Ogłoszenia "kotek do 3 miesięcy "?!
Nie tak dawno zdarzyło mi się, że pewna osoba ( TU NA FORUM!!) szukała towarzystwa do wziętego niedawno kociaka. Ok ile ma kotek? A proszę Was 10 tyg i się nudzi. Ok. Czy jest zaszczepiony, odrobaczony - nie. No to niestety - najpierw proszę o przygotowanie kota na towarzysza......I co? Ano wzięła sobie od kogoś innego - stąd jak najbardziej stąd.
Zbyt młode oddane kocię - to nie tylko zagrożenie chorobami, ale także chorobą sierocą. Nawet w przypadku kociąt osieroconych przez matkę - dobrze jeśli pozostają z rodzeństwem.
Ludzie chcą maluchy bo: śliczne, "sobie wychowają". Tiaaaa Żeby sie nie zdziwili.......
8 tygodniowe - to ew. można wziąć psy. Różnica miedzy psem a kotem spora.......Choć zdarzali mi się ludzie, którzy jako atut wskazywali posiadanie działki "gdzie kotek będzie mógł się wybiegać"
Przepraszam, ale otwartym tekstem - ogłoszeń w których poszukiwany jest 8 tygodniowy - chyba nie należy traktować poważnie! Ci najwyżej jako materiał do uświadamiania........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"