dzięki wielkie Thor!

Udało mi się zebrać trochę materiału, w sumie mam kilka płatów czarnych tkanin, trochę bordo i błękitne zasłony swoje, ale one nie są gładkie.
Teraz mam urwanie parasola w pracy, ale pod koniec tygodnia pomierzę ile tego mam i powykrawam pierwsze zasłonki... mam w domu maszynę, ale za cholerę nie umiem się nią obsługiwać.
Jak powykrawam to przynajmniej będę wiedziała ile tego mamy i w jakich kolorach

Thorr, jesteś kochana z tymi myszkami
Dam Ci znać jak tylko ogarnę ile jakiego materiału mam

Jeszcze rozsyłam wici po znajomych, żeby mieli na uwadze jak będą strych i piwnice przetrzepywać, że każdy skrawek materiału nam się przyda (nawet na legowiska do schronów czy DT)
Tak sobie myślę, że jak porobimy fajoskie komplety zasłonek + poduszeczka do środka w tym samym kolorze to mogą być nawet różne w różnych klatkach, no bo z materiałem jest ciężko.
Ja chętnie bym kupiła ten materiał, ale niestety nie mam finansów w ogóle (mam na stanie 4 psy i 5 kotów aktualnie do wykarmienia). Wiem właśnie, że na Legionów i na Piłsudskiego mają akcję wyprzedawania tkanin za 5zł/mb
No ale akurat jak ja bez grosza

AAA no i rozgadałam się, a na pytanie nie odpowiedziałam

Ja tu mam takie jako wzór zasłonki 150cm x 65cm brutto, czyli już obszyte.
To jest tylko prostokątna płachta materiału, z tunelem na wstążkę do ściągnięcia i przymocowania do klatki w paru miejscach.
Oczywiście ciemnoniebieski też może być, czarny, głębokie ciemne bordo... ogólnie ciemne kolory (żeby wydobyć kota) no chyba że kot czarny