Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 29, 2011 14:43 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Och biedny Radzio, mój ulubieniec z ferajny, oby szybko się zagoiło :ok: . Wymiziaj go ode mnie proszę :1luvu: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto lis 29, 2011 20:06 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Radek wymiziany i opatrzony 8)

Rana jest duża i w głupim miejscu - pod skórą jest dużo wolnej przestrzeni, więc ma się gdzie gromadzić ropa. Znów jej dużo było ...
Trudno, trzeba będzie codziennie czyścić.
Radek na szczęście cierpliwy i spokojny, jak na "wściekłego" przystało ;)

Humor dzisiaj w kazdym razie zdecydowanie lepszy 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt gru 02, 2011 9:14 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Avian pisze:No i przyszła kolei na Radka :roll:

Dzisiaj trafił pod nóż ... wczoraj wieczorem wydał mi się "niewyraźny". Zamknęłam w altanie w klatce, na wszelki wypadek.
Rano dalej jakiś taki nieswój, dużo gadał przy dotyku.
No to popołudniu nie było zmiłuj - do weta.
I dobrze!
Wetka po długich poszukiwaniach i obmacywaniu kota znalazła - ropień na głowie i uchu ... wcale nie nowy, bo już wdała sie martwica :(
Radek był dzielny przy czyszczeniu rany - na żywca ! - ufa swojej ulubionej pani dr, nie drgnął nawet, tylko patrzył swojej chrzestnej w oczy ;)
Teraz odpoczywa w altance, w klatce - mam nadzieję, ze nie rozdrapie przez noc; chciałabym, zeby obyło się bez kołnierza :roll:

Tak przy okazji - schudł 8O
Waży 7 z hakiem ;)
Chyba za kiepsko go karmię :oops:
... ale obiekcji nie zgłasza ;)

Dzielny wielko-kot! Wg mnie Radzio wielkością - bez zmian.

A ten nowy, pasiasty z filmiku - bardzo ładny... 8)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt gru 02, 2011 9:36 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Radek gabarytowo faktycznie nie wygląda, ze stracił na wadze :lol:
Ta jego wielkość to duża zasługa obłędnego futra, które budzi zachwyt każdego, kto go dotknie 8) Jest jak sztuczne futerko :lol:

Rana się ładnie goi, Radzio łyka tablety jakby to były super przysmaki :twisted:
Żele na uchu tez mu nie przeszkadzają ;)
Za to nie podoba mu się, że go zamykam na noc w klatce w altanie - jak przyjeżdżam wieczorem, Radek czeka przy bramie, potem ... znika 8O
Normalnie zawsze doprowadzał mnie do altany, a potem szedł ze mną parę działek dalej - tam zostawiam miskę dla nowego pręgusa i Radzio idzie tam ukraść żarełko (bo jak wiadomo kradzione nie tuczy, za to jest smaczniejsze niż to samo we własnej misce ;) )
Teraz Radek już nie idzie ze mną do altany i potem na drugą działkę - od razu obchodzi dookoła działki i przychodzi z drugiej strony. I nawet podejść nie chce, żeby go nie złapać ...
I tak się zawsze da jakoś podejść, za mało cffffany jest :twisted:

Jeszcze musi trzy noce wytrzymać, dopóki bierze antybiotyk.
Obrazek

Avian

Post » Pt gru 02, 2011 9:40 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Avian pisze:Radek gabarytowo faktycznie nie wygląda, ze stracił na wadze :lol:
Ta jego wielkość to duża zasługa obłędnego futra, które budzi zachwyt każdego, kto go dotknie 8) Jest jak sztuczne futerko :lol:

Rana się ładnie goi, Radzio łyka tablety jakby to były super przysmaki :twisted:
Żele na uchu tez mu nie przeszkadzają ;)
Za to nie podoba mu się, że go zamykam na noc w klatce w altanie - jak przyjeżdżam wieczorem, Radek czeka przy bramie, potem ... znika 8O
Normalnie zawsze doprowadzał mnie do altany, a potem szedł ze mną parę działek dalej - tam zostawiam miskę dla nowego pręgusa i Radzio idzie tam ukraść żarełko (bo jak wiadomo kradzione nie tuczy, za to jest smaczniejsze niż to samo we własnej misce ;) )
Teraz Radek już nie idzie ze mną do altany i potem na drugą działkę - od razu obchodzi dookoła działki i przychodzi z drugiej strony. I nawet podejść nie chce, żeby go nie złapać ...
I tak się zawsze da jakoś podejść, za mało cffffany jest :twisted:

Jeszcze musi trzy noce wytrzymać, dopóki bierze antybiotyk.

Nie ma goopich :twisted: :lol:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pon gru 12, 2011 11:27 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Radecki już w pełni sprawny, znów zaczepia koty - chce znów zarobić w ucho ;)

Dzisiaj na spacerze po działkach spotkałam pręgusa, wygrzewał sie na słoneczku :D
Szkoda, ze nie chce zaufać człowiekowi ... bardzo ładny kot, mam nadzieję, że przychodzi codziennie do miski.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon gru 12, 2011 11:44 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Faktycznie śliczny :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon gru 12, 2011 14:47 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Podobny do Królowej u Chat :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon gru 12, 2011 17:17 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Piękny ten pręgusek, na pewno szybko znalazłby dom :(.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon gru 19, 2011 8:47 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Wczoraj rano weszłam do altany, a tam ... wszędzie krew :strach:
Przed padnięciem trupem na zawał uchronił mnie tylko widok całego kociego kompletu, który zameldował się przy drzwiach.

Po pierwszych oględzinach czarnych nie zauważyłam uszkodzeń kota, wiec podejrzenie padło na Pasika ... oczywiście nie dał sie złapać :evil:
Zarządziłam "karniaka" dla wszystkich i koty spędziły dzień w altanie.
Wieczorem jeszcze raz dokładnie obejrzałam czarne (bo krwistych plam przybyło) i znów nic. No to obowiązkowe polowanie na Pasika - już byłam pewna ze coś z nim nie tak, bo tylko powąchał jedzenie i poszedł usiąść w kąciku :roll:
W końcu się udało, obejrzałam go na wszystkie strony i ... nic. Nawet do pysia zajrzałam - bardzo ładnie dziąsła (plazmocytarne!) wyglądają po ostatnim wyrywaniu ząbków. Myślałam, że może mu właśnie z pyska krew kapać, ale nie.
W końcu, jak go już miałam odstawić do kąta, poczułam sklejone futro pod pachą - patrzę, a tam faktycznie zadrapanie, takie jakby zahaczone, ale nie pazurem. Już ładnie zaschnięte i czyste, aż mi się wierzyć nie chce, ze tyle krwi by stamtąd wypłynęło :(
Musiał się nieźle o coś zaczepić ...

Niewiele mogłam zrobić, poza sprawdzeniem, czy się paprze, posmarowałam Rivellem, zobaczymy dziś (i tak będzie problem ze złapaniem ponownym ;) ).

Tak koty dbają o zapewnienie mi atrakcyjnych weekendów ;)
Obrazek

Avian

Post » Pon gru 19, 2011 10:20 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Kurcze, ale numer... :( Trzeba obserwować.

Udało Ci się dodzwonić do dra Igora?

Marcelibu

Post » Pon gru 19, 2011 10:56 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Próbowałam potem ze dwa razy jeszcze, a potem odpuściłam ...

Pasik na razie tylko raz utykał - w sobotę; dałam mu od razu podwójną glukozaminę i wczoraj chodził normalnie ;)
Obrazek

Avian

Post » Pon gru 19, 2011 12:57 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Ponieważ ruszyła juz ankieta w Krakvecie zapraszam do głosowania na kandydata forum miau czyli Wolontariuszki z Poznańskiego dworca PKS/PKP :arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=14533
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon gru 19, 2011 13:26 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

itaka pisze:Ponieważ ruszyła juz ankieta w Krakvecie zapraszam do głosowania na kandydata forum miau czyli Wolontariuszki z Poznańskiego dworca PKS/PKP :arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=14533

Absolutnie macie mój głos ! :ok:

... i proszę o głosy dla dworcowych fanów Gagatkowa i Czarnej Armii!
Obrazek

Avian

Post » Pon gru 19, 2011 15:23 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - oswajamy Krowę ;)

Avian pisze:
itaka pisze:Ponieważ ruszyła juz ankieta w Krakvecie zapraszam do głosowania na kandydata forum miau czyli Wolontariuszki z Poznańskiego dworca PKS/PKP :arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=14533

Absolutnie macie mój głos ! :ok:

... i proszę o głosy dla dworcowych fanów Gagatkowa i Czarnej Armii!

głos oddany :ok:

Co do atrakcji w armii to nie zazdrościmy 8O :strach:

Za kotuchy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]