SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 18, 2011 21:27 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

No i to racja jest :ok: .
Nastrój najważniejszy :D .
U mnie też full wypasu nie będzie...rybka, zupka, śledzik...choineczka i już.
I starczy :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie gru 18, 2011 21:29 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Dla mnie też to będą pierwsze od 12 lat święta bez Teosia. Mam chęć je ... zignorować. A przynajmniej obejść w minimalistyczny sposób :(

mateosia

Od: Nie wrz 11, 2011 18:41

Post » Nie gru 18, 2011 21:31 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Tez nie lubię karpia, ale jak nie chcecie co by śmierdział mułem to trza go pomoczyć ze 2 godziny w mleku- i wtedy rybka jak talala
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie gru 18, 2011 21:32 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

mateosia pisze:Dla mnie też to będą pierwsze od 12 lat święta bez Teosia. Mam chęć je ... zignorować. A przynajmniej obejść w minimalistyczny sposób :(

Popatrz, Madzia...niby kot, ot, takie sobie zwierzątko małe, czasem upierdliwe, czasem złośliwe, ale też barankujące, mruczące, miziające...kto by pomyślał, że potrafi kawał serca wyrwać...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Nie gru 18, 2011 21:33 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:Przenosisz się do mieszkania po mamie, Bianko?
To faktycznie masz sporo roboty :( ...
Bardzo Ci współczuję...mój brat odszedł też właściwie niedługo przed świetami, 22 pażdziernika...wtedy święta były jedną wielką porażką.
A w tym roku pierwszy raz od 11 lat nie będzie ze mną Wiktora...
Taki był śmieszny, śmiesznie dziamdział opłatek, bo mu się przyklejał do pysia, no i ten brak kła mu nie pomagał.
I jak zaczarowany patrzył na malutką choineczkę, którą w kuchni stawiałam dla kociastych...
To dobre wspomnienia...choć lepiej by było jeszcze nie wspominać, a patrzyć, jak to robi...

Właśnie dlatego nie lubię świąt - wtedy jeszcze bardziej myśli się o tych, których z nami już nie ma i żadne święta nie będą już takie jak kiedyś. Moja przyjaciółka zaprosiła mnie na wigilię. Głupio mi było odmówić, ale chyba wolałabym spędzić ją w domu z moimi zwierzakami. Ale już dwa dni świąt są tylko dla nas i wreszcie trochę odpoczynku.

Tak, chcę przenieść się do mieszkania mamy, bo jest dużo większe. Ale pierw muszę zrobić remont, bo nie czuję się na siłach mieszkać w "mauzoleum"
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie gru 18, 2011 21:36 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

majencja pisze:Tez nie lubię karpia, ale jak nie chcecie co by śmierdział mułem to trza go pomoczyć ze 2 godziny w mleku- i wtedy rybka jak talala

No właśnie, Maja, ja tak sobie myślę, czy by w tym roku nie kupić jednego fileta z karpia...tak na spróbę.
Ale jeszcze zobaczę, jak się wyrobię finansowo...zobaczyłam w reklamie, że taki filet z karpia w Lidlu nie kosztuje dużo.

vip

Post » Nie gru 18, 2011 21:37 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bianko, szkoda, że mieszkasz tak daleko....

vip

Post » Nie gru 18, 2011 21:43 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ja kupiłam w Biedronce- też nie dużo bo my z Juniorem tylko w dwójkę Wigilie i nie przepadamy- kawalątek zjemy a troszkę do zalewy do słoika - na święta będzie gotowe no i kilka dni można używać. Uszka juz zrobiłam - zamrożone czekają.Chciałam zrobić jakom sałatkę to Junior- a po co ??Eee tam będziesz sie męczyć :mrgreen: Dobre dziecko co?? Zreszą ja tylko pierwszy dzień świat mam,,wolny" to znaczy po 48 godz pracy a w drugi tez czuwam :evil:
Ale co mam mieć złom minę ??? Sama taki grafik zrobiłam- w sylwestra też do pracy na 24.
Byle zdrowie było
W czwartek mój tymczasik rudzielec Męczysławek pojedzie chyba do domku. Przyzwyczaiłam sie do kociszcza :? no ale trza zrobić miejsce dla innej małej bidy
Obrazek

majencja

Post » Nie gru 18, 2011 21:48 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

majencja pisze:Ja kupiłam w Biedronce- też nie dużo bo my z Juniorem tylko w dwójkę Wigilie i nie przepadamy- kawalątek zjemy a troszkę do zalewy do słoika - na święta będzie gotowe no i kilka dni można używać. Uszka juz zrobiłam - zamrożone czekają.Chciałam zrobić jakom sałatkę to Junior- a po co ??Eee tam będziesz sie męczyć :mrgreen: Dobre dziecko co?? Zreszą ja tylko pierwszy dzień świat mam,,wolny" to znaczy po 48 godz pracy a w drugi tez czuwam :evil:
Ale co mam mieć złom minę ??? Sama taki grafik zrobiłam- w sylwestra też do pracy na 24.
Byle zdrowie było
W czwartek mój tymczasik rudzielec Męczysławek pojedzie chyba do domku. Przyzwyczaiłam sie do kociszcza :? no ale trza zrobić miejsce dla innej małej bidy

No proszę, syn nie dość że przystojny i przemiły, to jeszcze rozsądny...zestawienie zabójcze :ok: .
A dla Męczysia gratulacje :ok: ...mam nadzieję, że domek wie, jaki go zaszczyt spotyka :D .

vip

Post » Nie gru 18, 2011 21:51 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:Bianko, szkoda, że mieszkasz tak daleko....

Oj szkoda...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie gru 18, 2011 22:11 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Chyba raczej leniwy :mrgreen: Po co sałatka jak na obiad....trza go budzić :ryk: :ryk:
Obrazek

majencja

Post » Nie gru 18, 2011 22:19 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

majencja pisze:Chyba raczej leniwy :mrgreen: Po co sałatka jak na obiad....trza go budzić :ryk: :ryk:

No Maja, daj spokój, prawdziwy mężczyzna, przynajmniej jedną wadę mieć musi :ryk: .

vip

Post » Nie gru 18, 2011 22:22 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Tak na prawdę to nie mogę narzekać bo dobre dziecko. No ale z drugiej strony ma po kim bo my przez pączkowanie się rozmnażali - to cała mamusia :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

majencja

Post » Nie gru 18, 2011 22:26 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

majencja pisze:Tak na prawdę to nie mogę narzekać bo dobre dziecko. No ale z drugiej strony ma po kim bo my przez pączkowanie się rozmnażali - to cała mamusia :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk:

vip

Post » Nie gru 18, 2011 23:10 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

No tak, myślałam, że dzisiaj do setki dobiję, a ciotki sie obcyndalają :ryk: .
O stryjku nie wspomniawszy :twisted: .

vip

[poprzednia][następna]