Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 07, 2011 11:06 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Koteczka jest z hodowli Jaguarundi*Pl i co najważniejsze - już znalazł się dla niej dom :D
Jest bardzo łagodna i przymilna i tym zdobyła od pierwszego wejrzenia swoich nowych ludzi.
Pozwoliła się nawet wstępnie wykąpać :lol:

Ufff, można odwołać akcję :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro gru 07, 2011 20:26 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Super :ok:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Śro gru 07, 2011 20:29 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Avian pisze:Koteczka jest z hodowli Jaguarundi*Pl i co najważniejsze - już znalazł się dla niej dom :D
Jest bardzo łagodna i przymilna i tym zdobyła od pierwszego wejrzenia swoich nowych ludzi.
Pozwoliła się nawet wstępnie wykąpać :lol:

Ufff, można odwołać akcję :D

Super :ok:
a skąd wiadomo, z jakiej jest hodowli?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 07, 2011 20:38 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

MalgWroclaw pisze:a skąd wiadomo, z jakiej jest hodowli?

Bo znany jest wspaniały "właściciel", który chciał się kotki pozbyć - FluszakPluszak wyciągnęła te informacje.
To Summer Night Jaguarundi*Pl - blukremka pręgowana klasycznie, która była swego czasu w nieistniejącej już hodowli Mocherek ... Cudna koteczka, niech jej się wiedzie w nowym domu! Postaram się wprosić w odwiedziny ;)

(swoją drogą, to już trzeci kot po hodowli Mocherek, który miał problemy ... coś pani hodowczyni nie miała szczęścia do wybierania domów dla swoich kotów)
Obrazek

Avian

Post » Śro gru 07, 2011 20:49 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Super informacja! :ok:

Szybkość działania godna podziwu - wczoraj wieczór alarm, dziś już domek :D

Oby tak dalej! :ok:

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Śro gru 07, 2011 20:56 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Przed chwilą rozmawiałam z panią, która dała dom koteczce - jestem pewna, ze będzie miała tam dobre życie :D
Nowi Duzi wydają się troskliwi i przejęci - to ich pierwszy kot :D
W przyszłym tygodniu pojadę pomóc przy doprowadzeniu futra do porządku, może uda się choć jedną fotkę ustrzelić, żeby przedstawić bohaterkę wątku.

Kotka jak pisałam ma wspaniały charakter, jest dopiero jeden dzień wśród obcych ludzi, a już się tuli do każdego :D
Za to widać, jak była traktowana poprzednio ... nie tylko jadała źle, ona chyba w ogóle nie jadała :evil: Rzuca sie głodna na każde jedzenie, wszystko jest dla niej rarytasem ...

Poprzedni właściciel wystawił ją w transporterku na ulicę, bo urodziło się dziecko :evil: :evil: :evil:
Obrazek

Avian

Post » Śro gru 07, 2011 21:00 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Avian jak Ci tak nieśmiało przypominam o 3 persach nadal kiblujących w "Kocim Świecie". Tyyy La Monture - jak masz miejsce, to czemu któregoś nie weźmiesz? Łatwiej kota dobrze z domu wydać niż z Przytuliska.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro gru 07, 2011 21:22 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Pamietam te hodowle- mocherek- to przykre, ze te koty tak kończa :?
Ciesze sie, ze znalazla domek, na prawde :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro gru 07, 2011 21:27 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Neigh pisze:Avian jak Ci tak nieśmiało przypominam o 3 persach nadal kiblujących w "Kocim Świecie". Tyyy La Monture - jak masz miejsce, to czemu któregoś nie weźmiesz? Łatwiej kota dobrze z domu wydać niż z Przytuliska.

Już w tej sprawie rozmawiałam z Kasią :wink: Z kotami jest ten problem, że mają ciągły i nawracający katar. Żaden antybiotyk nie działa, po 3, góra 8 dniach wszystko wraca. Kasia ma nowy pomysł, który dziś miała przedyskutować ze swoją zaufaną wetką, i do mnie zadzwonić po 21. Jeszcze nie dzwoniła.

EDIT: Nie chodzi o zwykły koci katar. Kasia mówiła, że kotom non stop łzawią oczy, a wydzielina z nosa przy kichnięciu rozbryzguje się na wszystkie strony. Waciki do przemywania oczu kupuje na kartony, a znajoma aptekarka robi jej z przepisu litrowe butelki - podróbki Optexu, żeby było taniej. Nie wiadomo, o co tak naprawdę chodzi, nie pomogły konsultacje u wielu wetów, w tym u Garncarza. To musi być jakiś wyjątkowo wredny szczep bakterii...

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Śro gru 07, 2011 21:57 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Avian pisze:Przed chwilą rozmawiałam z panią, która dała dom koteczce - jestem pewna, ze będzie miała tam dobre życie :D Nowi Duzi wydają się troskliwi i przejęci - to ich pierwszy kot :D

Też miałam takie wrażenie :D

Avian pisze:W przyszłym tygodniu pojadę pomóc przy doprowadzeniu futra do porządku, może uda się choć jedną fotkę ustrzelić, żeby przedstawić bohaterkę wątku.

Wielkie dzięki za pomoc :1luvu: Niestety , nie byłam w stanie odpowiedzieć na większość pytań o persy .
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pt gru 16, 2011 8:27 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Byłam wczoraj w odwiedzinach u koteczki - cudna persiczka, bardzo ufna, od razu wpakowała się na moje kolana :1luvu:
Strasznie skołtuniona, widać, ze poprzedni dom nie dbał :(
A szkoda, bo kotka pozwoliła mi na wszystkie zabiegi pielęgnacyjne - wyczesałam wszystkie kołtunki, umyłam oczka ... Momentami miała dość, uciekała, ale zaraz wracała :D

Mam nadzieję, ze to już będzie dom na zawsze !

Summer
Obrazek
Obrazek

Avian

[poprzednia]