Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 13, 2011 16:22 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

OK, to jesteśmy umówione, postaram się 20 -tego podjechać, tylko muszę dokładnie dowiedzieć o której mam być w wydawnictwie z materiałami.
Hannah12 nieprzelogowana

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Wto gru 13, 2011 22:04 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Itaka - wybierasz się niedługo do Poznania, prawda?
Może byłabyś w stanie zabrać ze sobą z Lublina sunię?
Czeka na nią DT we Wrocławiu (z Poznania do Wrocławia ma załatwiony transport)
Oto ona: http://images47.fotosik.pl/1211/ea470f9ad530fbb9gen.jpg

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Wto gru 13, 2011 22:48 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Dzisiaj na PKS koty TAAAAAK się rzuciły na jedzenie, jakby nie jadły od roku 8O Dawno już czegoś takiego nie widziałam :( Przypomniały mi się nasze początki na PKP, wtedy dworcowe koty były podobnie wygłodniałe. Teraz reagują na nasz widok radośnie, ale jednak z powściągliwym spokojem. A na PKS z szaleństwem w oczach, tak jakby się bały, że już więcej nikt do nich nie przyjdzie. Smutny widok :(

Dzisiaj na PKS miałam też bardzo nieprzyjemną rozmowę z bezdomnym, który wyrósł jak z pod ziemi i uznał, że jego wizja świata jest warta tego żebym jej wysłuchała. Wizja w skrócie: nie mam prawa kotów sterylizować, to jest karalne (tu powołał się na ustawę o ochronie zwierząt, ale jak spytałam o paragraf to zmienił temat :twisted: ), koty wyżywią się myszami, jak ich nikt nie będzie dokarmiał to najwyżej zdechną z głodu bo to jest NATURALNE. I na koniec moje ulubione: bo ludzie głodują, a ja koty dokarmiam. Jak to jeszcze raz usłyszę, to zacznę bić.

Miki, siostra Radka chyba dzisiaj była. Ja ich jeszcze dobrze nie rozpoznaję tych czarniaków. W ruinach przyszła tylko jedna czarna koteczka, ta bez zeza - to ona? Zezika nie było i mamy Pandy też nie :( W zagajniku stawiła się 11stka.

A na PKP wywrotki wciąż wjeżdżają naszym kotom niemal do misek. Najbardziej boi się, ten którego miałam za największego zucha, czyli Orange. Biedaka, trzeba specjalnie wywoływać z norki, żeby odważył się przyjść na jedzenie :roll: A w graciarni dawno nie widziałam trzeciej Gracji - jest tylko chudsza krówka i biała w szare łatki. Zwróćcie uwagę czy się pojawia, jak będziecie.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Śro gru 14, 2011 13:19 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Haker1 pisze:OK, to jesteśmy umówione, postaram się 20 -tego podjechać, tylko muszę dokładnie dowiedzieć o której mam być w wydawnictwie z materiałami.
Hannah12 nieprzelogowana

Super, dzięki!
Tylko jakbyś mi mogła dać znać co najmniej jeden dzień wcześniej, żebym mogła umówić ten odbiór.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro gru 14, 2011 13:20 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Dzisiaj na Składowej koło budki jeden kot - pilnował z płotu, aż sobie pójdę.
Przy dwóch budkach - czwórka kotów - wcinały jakiegoś kurczaka i była mokra karma.
Z wczoraj została też sucha karma.

Na łączce tylko sześć kotów, w tym Staruszek i Czarna Koteczka z języczkiem.
Orange z innym czarnym Kotkiem siedziały w rogu pod ziemią.
Były b. wystraszone. Tylko Staruszek wyglądął na wyluzowanego - mył się.
Przyłapałam też jednego Krówka, jak siedział w namiocie i jadł suchą karmę.
Z wczoraj został jej cały pojemnik.
Prawie przy budkach leżały druty zbrojeniowe...

W graciarni tylko dwie kicie.
Ta z łatkami burymi rzuciła sie na mokrą karmę, a Krówka biało-czarna wolała suchą.

Byłam też dzisiaj na PKS-ie.

Koło ruiny była tylko ta Kicia, którą wysterylizowałysmy.
Chyba była b. głodna, bo zaczęła jeść, jak jeszcze wykładałam.
Udało mi sie też Ja pogłaskać, co po doswiadczeniach z piwniczki mogłoby sie wydawac niemożliwe...
Żadnej innej Kici nie spotkałam, ale jak wracałam z karmienia tego drugiego stada, to prawie cała mokra karma była już zjedzona.

Przy budkach była szóstka kotów.
Jeden b. wystraszony, chował się w tych "kołdrach". Musiałam Mu tam postawić miseczkę, dopiero zaczął jeść.
Za to mały czarny kotek dał sie głaskać, reszta też oswojona.
Inny biało bury kot nie dawał mi wyłożyć karmy, bo musiał jeść akurat z tej miseczki, do której właśnie nakładałam. Chyba tak jadł z czterech lub pięciu misek... ;)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw gru 15, 2011 10:52 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Marta, z grafiku wynika,że w sobotę będzie karmić koty z pks itaka a w niedzielę nie ma nikogo. Mnie w weekendy w Poznaniu raczej nie ma dlatego do tej pory koty w weekendy nic nie jadły:( Te koty są głodne. Jak na Dogo napisałam ile wydałam do tej pory na koty bo dziewczyna zrobiła bazarek na te koty i chciała wiedzieć ile kasy poszło i napisałam, że mniej więcej 80zł to napisała,że dużo a ja jej odpisałam,że przy takim stadzie to i tak niewiele bo głównie suchą się kupuje a puszka to 1, 2 bo drogie są.
Te czarne kotki są najkochańsze. Jest ten mały brzdąc i taki drugi z trochę jaśniejszym brązowym futerkiem w niektórych miejscach, który już za mną idzie z tego zagajnika i ciągle chce być miziany, ociera się o nogi. Wzięłam go na ręce, myślałam,że to kicia a to chłopczyk jednak. Nawet nie stawiał oporów, dał się normalnie nosić na rękach. Kurde,źle,że ten czarny kocurek razem z tym małym za mną chodzą, tam jednak sa chyba bezpieczniejsze. A co do tych żuli to racja strach jak nic. Mi też kiedys z zarośli wyrósł taki żul. Mnie też najbardziej wkurzają teksty,że ludziom pomagac a nie kotom. Ludzie w większości przypadków mają tą biedę na własne życzenie bo nie pójda za tysiąc zł do pracy. Lepiej na socjalu żyć za pięć stów. Jak jeszcze przy bistro siedział taki Krówek i zostawiałam mu na talerzyku mokrą, to widziałam jak ten dziadek co mieszka w tej ruderze zabrał to i sam zjadł. Smutny widok. Pisałam do jednej fundacji o jakąś pomoc w sprawie miejsca dla tych najbardziej miziastych kotów, ale póki co cisza. Pisałam,że wkrótce wjadą tu maszyny, nie ma pomysłu gdzie te koty ulokować,że sporo tego towarzystwa i czy nie mogliby chociaż z trzech, czterech wziąć to zawsze mniej do przewożenia.

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Czw gru 15, 2011 11:19 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Tak ja idę w sobotę. Jeszcze będę się kontaktować gdzie to dokładnie jest. Powiedzcie mi dziewczyny ile puszek i suchego trzeba tam zabrać by koty się najadły :?: I ile teraz nosicie na składową puszek :?: Jadę samochodem więc nie będzie problemu z dźwiganiem, no i będę mieć osobistego tragarza :mrgreen:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw gru 15, 2011 18:07 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Dziewczyny czy jesteśmy zgłoszone w Krakvecie :?: :?: :?: żeby później nie było 8O
Obrazek

itaka

Post » Czw gru 15, 2011 18:16 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Zgłaszałam, ale bardzo proszę, żeby ktoś mnie sprawdził i wyszukał mój post - jestem tam MartaKa. Żeby nie było! :wink:

Itaka, na PKS trzeba zabrać 5 puszek i z kilogram chrupków. Na Składową noszę 2 puchy - jedną rozkładam koło budek, graniczących przez siatkę z parkingiem BudoMarketu a jedną koło budki za drzewem - parę kroków za kamiennym kręgiem. Chrupków na oko. Na PKP - 3 puszki na łączkę plus pół do graciarni (lub jak mam tylko trzy to w proporcjach 2 i 2/3 łączka i 1/3 graciarnia. Chrupków od serca ;-) I wody też od serca, wiadomo, teraz noszę ciepłą.

Ja noszę tyle, bo tyle jestem w stanie udźwignąć, ale np. na PKS jak dasz 2 puszki więcej to też się nie zmarnują... Zjedzą na pewno, bo one się bardzo rzucają na wszelką karmę :roll: A, no i w niedzielę chyba nikt u nich nie będzie, więc suchej można sypnąć z górką - żeby wystarczyło im na dwa dni.

Dzisiaj jak byłyśmy z LunaKlara, to postawiłyśmy tam półkę, która ma stanowić daszek dla misek, ale chyba w złym miejscu jednak, nie wiem... Miki, zobacz jak będziesz - może przestawić koło budek?

MartaK

Post » Czw gru 15, 2011 18:26 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Będę z rana karmić koty tzn z ran o 12 :oops:

Sprawdziłam Marta jesteśmy zgłoszone :) Będzie ostra walka z królikami więc trzeba zrobić nam wydarzenie na FB i zachęcać znajomych do głosowania (oczywiście jak przejdziemy wewnętrzne głosowanie na miau)
Obrazek

itaka

Post » Czw gru 15, 2011 18:30 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

głosik w ankiecie oddany :ok:
przepraszam, ale nie wiem czy przegapiłam - kiedy robicie budki?
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Czw gru 15, 2011 18:33 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

agnieszka1565 pisze:głosik w ankiecie oddany :ok:
przepraszam, ale nie wiem czy przegapiłam - kiedy robicie budki?

Dziękujemy bardzo. Rozumiem, że Oskar naciskał Enter? 8)

Budki robimy w przyszłym tygodniu, pewnie w poniedziałek, wtorek lub środę, ale to Kasia musi napisać kiedy, bo u niej, więc nie będę się rządzić :wink:

MartaK

Post » Czw gru 15, 2011 18:46 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

niestety Oskar jest za bardzo zajęty(ale gorąco was pozdrawia)w tej chwili goni Olę :roll: albo siedzi w szafie i ugniata swetry, ewentualnie drapie dywan :wink: bo przecież dywan i fotel są lepszym drapakiem niż profesjonalny drapak :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Post » Czw gru 15, 2011 20:35 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

wychodzi na to, że dziewczyny wygrałyście wewnętrzną ankietę - gratuluję :ok:
teraz jeszcze krakvet :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Post » Czw gru 15, 2011 20:35 Re: P-ń Gł./PKS Prosimy o głosy w ankiecie KrakVet-u

Z wątku krakvetowego
NITKA/KARINKA pisze:Wolontariuszki z Poznańskiego Dworca PKP/PKS - GRATULACJE !

To teraz pełna mobilizacja w ankiecie Krakvetu.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]