Szarusia, która została Miką, Kajtuś i Madzia w ds i inne...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 15:35 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

.... ludzie są okropni - zwierzę ma łapać myszy ... ale żeby zadbać , podleczyć to nie :?
Ja mam klatkę od Jahody ... w tygodniu chcę jej ją oddać ... jakby co to dzwoń , bo w ten weekend jestem troszkę "rozjeżdżona" :ryk:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pt lis 25, 2011 21:24 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Cześć :D
Ta Pani ma mój kontenerek a animalon - klatkę-łapkę :wink:

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Pt lis 25, 2011 21:57 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

ok, zapytam o niego jak ją spotkam. Już dwa razy do niej dzwoniłam domofonem ale nie otwierała, później mówiła że jej nie było. Możliwe że miałam pecha. A tego szkraba można złapać tylko jak jest mocno zajęty jedzeniem, czyli najlepiej wcześnie rano.

Jahoda , jak się Madzia czuje?
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Pon lis 28, 2011 20:14 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Witam wieczorkiem,

Jahoda tak jestem ciekawa jak Madzia odnalazła się w nowym miejscu? Jak się czuje?

Kociaków na Śląskiej mam wrażenie, że ciągle przybywa. A może były w ukryciu w oficynie i dopiero teraz zaczynam jest poznawać? Chyba się rozniosło, że od frontu działa stołówka wcześnie rano :)
Dzisiaj nie było rano Szarusi ani tej czarnej z białym brzuszkiem. Za to Kajtuś mógł sobie pojeść spokojnie i do pełna :) Trafiło mu się super, bo dzisiaj były serduszka i żołądki gotowane. Niestety moja kotka pogardziła tymi smakołykami, a Kajtuś jadł łapczywie i tak był tym zajęty , że mogłam go spokojnie pogłaskać. Wygląda całkiem dobrze, nie zauważyłam żeby kichał i wybiegł mi na spotkanie aż na chodnik:)
W bramie przyglądały się inne koty, ale nie miały odwagi podejść.
Wczoraj, coś mnie tknęło i poszłam do pracy sprawdzić czy kot, którego dokarmiam w dni robocze dostał coś do jedzenia, jak to deklarowała pewna mieszkanka oficyny. Okazało się że nie dostał nic do jedzenia w sobotę i niedzielę, dopiero jak przyszłam około południa to nałożyłam mu dwie saszetki, a taki był wygłodzony, że nawet się nie bał od razu podejść do miski. Jadł łapczywie, aż mi się go żal zrobiło. W ogóle to jest trochę dziki nie daje się pogłaskać, a podchodzi na metr od człowieka.
Chyba będę zostawiała jedzenie dla niego u tej kobiety, żeby go nakarmiła w weekend. Dzisiaj też dostał żołądki i serduszka, bardzo mu smakowało. Zjadł i poszedł spać.

Wstawię dwa zdjęcia, które zrobiłam kilka dni temu Szarusi i Kajtusia.
Obrazek
Obrazek
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Pt gru 02, 2011 15:33 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Pozdrowionka dla Kajtusia i reszty farajny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Pt gru 02, 2011 17:09 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Dzięki Animalon, Kajtuś taki fajny i rośnie jak na drożdżach, a jaki fajny. Apetyt też ma największy i pierwszy dopada miski z jedzeniem. Nie jest wybredny je wszystko i witaminy też dostaje. Muszę zająć się teraz moją Sonią, pogorszył się stan jej dziąseł.

A Twoje maluszki są cudne. Fajnie że mają już domek :) :1luvu:
Pozdrawiam :1luvu:
Kod:

lula11

Post » Śro gru 07, 2011 16:55 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

witaj.... cichutko tu jakoś :?
A jak Kajtuś :1luvu: sobie żyje w zaciszu na Śląskiej?
Obrazek

animalon

Post » Śro gru 07, 2011 17:10 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Witam - no cicho.
Maluchy rosną, Kajtuś niedługo dogoni Szarusię, rośnie jak na drożdżach. Daje się pogłaskać jak zajada. Rządzą już w kilku bramach :) Czasami jak przychodzę i ich nie widzę, one mnie już słyszą i przybiegają z sąsiedniej bramy, wpadają aż pod nogi - nie mogą doczekać się jedzenia. Czasami próbują wchodzić do torby :) Robią się już wybredne.
Są radosne, dogadują się z innymi kotami i mieszkają w budce :) Pogoda im sprzyja na razie. Widzę że dobrze się czują w tym miejscu. Nie ingeruję i nie zamierzam zabierać ich z tego miejsca, trzeba by tylko wysterylizować na razie Szarusię, ale nie chcę żeby tak zrobiono jak Madzi, taka pół na pół. Jest piękną kotką i może ktoś chciałby ją zaadoptować. Ja teraz mam inne zmartwienie z moją kotką, jutro idzie na zabieg usunięcia zębów, bo stan zapalny nie ustępuje i nie wiem jak zniesie narkozę.

Pozdrawiam i dzięki za pamięć :)
Kod:

lula11

Post » Pt gru 09, 2011 10:32 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

.... żeby wszystko poszło pomyślnie z Twoją kocinką - masz pw :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Śro gru 14, 2011 21:05 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Witam,
dawno nie pisałam.
Kajtuś i Szarusia mają swoje ogłoszenia na stronie TOZ , ale nikt o nie nie pyta :(
W miejscu gdzie je karmię, coraz więcej kotów przychodzi na moją stołówkę , wyczuwają że jest wcześniej otwarta :)
Wydaje mi się, że ktoś ze starszych kotów zamieszkał w budce i Kajtuś nie śpi tam, bo ilekroć przychodzę to siedzi na budce.
Muszę znaleźć chociaż dla niego dom jak najszybciej. Chłopak rośnie i boję się że zdziczeje na tej ulicy i trudniej będzie go złapać i oswoić. Poza tym musi obejrzeć go wet i odpchlić.
Żeby moja Sonia była zdrowa to bym go przygarnęła.
A może ktoś da mu chociaż dt, pliss :kotek:
Kod:

lula11

Post » Śro gru 14, 2011 21:18 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

rozmawiałam też z karmicielką, uprzedziłam że kociaki mają ogłoszenia na stronie TOZ i mogą być stąd zabrane. Nie ma nic przeciw temu pod warunkiem że pójdą do domów, a nie do uśpienia. Twierdzi, że kiedyś zabrano stamtąd kilka kotów i już nie wróciły, zostały uśpione. Nie wiem czy to prawda.

Jahoda, mówiła ta Pani że ma Twój kontener i można go odebrać.

Proszę o pomoc w odłowieniu, nie mam do tego smykałki, nie udaje mi się, a mały musi pojechać do wet, bo strasznie się drapie.
Domki potrzebne koniecznie na już !!
Kod:

lula11

Post » Śro gru 14, 2011 21:35 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

witaj, fajnie ,że dbasz o Kajtusia :1luvu: Najlepiej byłoby znaleźć kogoś kto mółby go oswoić u siebie w dokmu nauczyć wszystkiego - począwszy od korzystania z kuwety :ok: No chyba , że zdarzy się cud i z marszu ktoś go weźmie pod wsoje skrzydła. Pomocą w znalezieniu domku byłyby jego zdjęcia : duuuużo zdjęć :1luvu: wtedy ię ktoś zakocha i weźmie Kajtusia do siebie :ok:
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 15, 2011 8:34 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

masz rację Animalon, tak by było najlepiej. Szkoda że ja nie mogę go wziąć do siebie.
Mojej Soni po zabiegu usunięcia zębów i chyba po antybiotykach odnowiła się grzybica. Muszę zadzwonić do mojej wet. co mam jej podać. A już myślałam że będzie na razie spokój :( Myślę że stres z tym związany też zrobił swoje.
Kod:

lula11

Post » Nie gru 18, 2011 19:00 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Obrazek Kajtuś w swoim żywiole, czyli przy misce z jedzeniem :)
Obrazek - mniam, ale dobre ...
Obrazek - Kajtuś z mamusią (która zamieszkała tam już na stałe :) )
Obrazek prawda jaki jestem śliczny :)
Obrazek - ze mnie to już duży chłopak i ciągle tu jestem, nie mam ciepłego domku, ale przynajmniej dobrze karmią...
Kod:

lula11

Post » Nie gru 18, 2011 19:28 Re: Okaleczona Madzia ma dom! Kajtuś i Szarusia też chcą domku:(

Dopiero teraz trafiłam.
Ale Kajtuś to piękny kot 8O :1luvu: :1luvu:
Umaszczenie niepowtarzalnie piękne. Czy on ma ogłoszenia gdzie na portalach? Jest śliczny, nie może tam zostać.
I nie to, że dlatego nie może mieszkać na ulicy, bo jest sliczny, ale taki ładny kot powinien szybko znaleźć domek.
Trzeba by go troche rozreklamować, bo taki tutaj troszkę za bardzo schowany :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]