Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 13, 2011 8:56 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kropeczka13 pisze:Sytuacja zupełnie hipotetyczna :wink: :
" Ja aby zrobić Jadzi na złość w czasie Jej nieobecności w domu pakuję paręnaście kotów i zawożę do schroniska i nie mówię gdzie te koty zawiozłem i jaka jest w tym Jej wina 8O "

No to by było niezłe :ryk: a jej wina po troszku jest taka, że se wzięła chopa, co do końca go nie zna/nie wie czego się spodziewać po nim :|

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto gru 13, 2011 9:06 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Mara S pisze:
Kropeczka13 pisze:Sytuacja zupełnie hipotetyczna :wink: :
" Ja aby zrobić Jadzi na złość w czasie Jej nieobecności w domu pakuję paręnaście kotów i zawożę do schroniska i nie mówię gdzie te koty zawiozłem i jaka jest w tym Jej wina 8O "

No to by było niezłe :ryk: a jej wina po troszku jest taka, że se wzięła chopa, co do końca go nie zna/nie wie czego się spodziewać po nim :|

Mara tego sie nigdy nie wie do konca :lol:
Ale w tym konkretnym przypadku to tylko zarcik, wszystko ale nie oddanie kotow to jest dla nas priorytet :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto gru 13, 2011 11:28 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Ja już od dawna w przypadku adopcji prosze o przyjazd obojga małzonków. W przypadku psów często jest tak, ze dzwonia panie, które chca psa, a ich mężowie nie. Panie mimo to chcą adoptować zakładając, ze jak postawią męża przed faktem dokonanym, poprzymilają się kilka dni, to on i tak się zgodzi. Nie zawsze jednak jest tak kolorowo, stąd to zabezpieczenie w postacji obecności obojga przy adopcji.
Nawet jesli oboje chcą adoptować zwierzaka, to i tak powinni je razem poznac, bo obopólna akceptacja konkretnego zwierza jest konieczna.
Całe szczęście, że jest teraz taki przepływ informacji i kot jest bezpieczny.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto gru 13, 2011 15:15 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Mam jeszcze takie pytanie od osób, które kojarzą Przystojniaka ze schroniska - nie wiecie może co kocisko ma z oczkami, bo nie wyglądają za dobrze. Jakaś wydzielina się cały czas pojawia i praktycznie ciągle ma przymknięte lub całkowicie zamknięte.

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Wto gru 13, 2011 15:17 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

ulubienica Piotra, Weronika w Kociej Chatce
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto gru 13, 2011 15:44 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Werka jest obłędna i nie tylko Piotr ma do niej słabośc... :1luvu:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto gru 13, 2011 15:50 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kropeczka13 pisze:ulubienica Piotra, Weronika w Kociej Chatce
Obrazek

Bidusia moja słodka....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto gru 13, 2011 15:51 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Plotkara pisze:Mam jeszcze takie pytanie od osób, które kojarzą Przystojniaka ze schroniska - nie wiecie może co kocisko ma z oczkami, bo nie wyglądają za dobrze. Jakaś wydzielina się cały czas pojawia i praktycznie ciągle ma przymknięte lub całkowicie zamknięte.

Nie pamiętam żeby cokolwiek działo się z jego oczkami??? Może Marta coś będzie wiedziala??
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto gru 13, 2011 16:01 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

wolontariusz pisze:
Plotkara pisze:Mam jeszcze takie pytanie od osób, które kojarzą Przystojniaka ze schroniska - nie wiecie może co kocisko ma z oczkami, bo nie wyglądają za dobrze. Jakaś wydzielina się cały czas pojawia i praktycznie ciągle ma przymknięte lub całkowicie zamknięte.

Nie pamiętam żeby cokolwiek działo się z jego oczkami??? Może Marta coś będzie wiedziala??

Właśnie coś jest nie tak, bo jak mówiłam - ciągle jest wydzielina i ma te oczka zamknięte. Jest gigantyczna różnica między oczkami Drapka a Skarpety [Przystojniaka].

Plotkara

Post » Wto gru 13, 2011 20:13 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Plotkara pisze:
wolontariusz pisze:

Właśnie coś jest nie tak, bo jak mówiłam - ciągle jest wydzielina i ma te oczka zamknięte. Jest gigantyczna różnica między oczkami Drapka a Skarpety [Przystojniaka].

Czy możez podjechać do weta?? jeśli miałabyś czas to zapraszam do schronu do Pani Dr Hyli - może coś na to poradzi.
Tylko napisz mi lub zadzwoń kiedy mogłabyś podjechać.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto gru 13, 2011 20:51 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Myślę, że mogłabym w czwartek lub piątek. Jutro niestety leżę w łóżku, bo mnie jakaś gorączka od soboty gnębi.
Przemyłam mu oczka wacikiem namoczony w rumianku, ale nie wiem czy to coś dało, bo wydzielina jest nadal. Za to samopoczucie świetne, bo wcina wszystko, co się nawinie i chodzi za każdym, żeby go głaskać : ). Tylko te oczka mnie martwią. Pamiętam, że jak widziałam go miesiąc lub półtora temu to tak nie wyglądał, a na kocich dolegliwościach się nie znam :?

Plotkara

Post » Wto gru 13, 2011 21:33 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Lepsza od rumianku byłaby woda przegotowana - a jeszcze lepsza solą fizjologiczną ( do nabycia w każdej aptece bez recepty i za grosze). Bo inne leki - o ile będą potrzebne zleci i wypisze recepty wet. Zdrowia dla Ciebie i dla kociaków :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 13, 2011 21:48 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Sól fizjologiczną gdzieś mam, ale podejrzewam, że jest trochę stara, więc jutro jak ktoś wyjdzie z pieskiem to poproszę o kupno nowej : ). Zdrówko się przyda, bo już nawet mniej się kociaki okładają łapkami :lol:

Plotkara

Post » Śro gru 14, 2011 17:29 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Przedwczorajsze kociaki od mojej mamy już pojechaly do swoich domów. Nawet nie zdążyłam zrobić im zdjęć. Nowe są dwie koteczki bure pregowane szylkretki. 2-3 mies., zaszczepione, odrobaczone, domowe, mile. Prosze o wstawienie ich na stronę schroniskową:

Obrazek

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Śro gru 14, 2011 17:42 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jaaga pisze:Przedwczorajsze kociaki od mojej mamy już pojechaly do swoich domów. Nawet nie zdążyłam zrobić im zdjęć. Nowe są dwie koteczki bure pregowane szylkretki. 2-3 mies., zaszczepione, odrobaczone, domowe, mile. Prosze o wstawienie ich na stronę schroniskową:

Obrazek

Identyczne jak mój mniejszy - Drapek ; )

Plotkara

[poprzednia][następna]