"tajski" kocurek 3mies.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 13, 2011 8:24 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Anda pisze:mam pomysł!!!
Trzeba napisac petycję do rezysera lub producenta polskiego serialu np M jak miłośc

Był odcinek o tym w "M jak miłość".
Już jakiś czas temu, najpierw pojawiła się w kotka (długowłosa) w ogrodzie u tych co mają przychodnie, dokarmiali ją i poili mlekiem! (a jakże!), a w kolejnym odcinku Marysia złapała ją do króliczej klatki i zawiozła na sterylkę!

Może choć do części widzów coś dotarło.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto gru 13, 2011 8:35 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Więc cóz. Napiszmy jakiś apel do tv. Kurcze niech w wiadomościach pokarzą !! Przykre ale tragiczne obrazy szybciej trafią do ludzi
Nie zostawię Cię przyjacielu.... pomruczymy razem... nawet smutne rzeczy

sylwianatala

Od: Nie gru 11, 2011 12:39

Post » Wto gru 13, 2011 8:42 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Kasia D. pisze:Obrazek

Jest zdrowy, odrobaczony, przed nami szczepienie.
Do adopcji tylko w super ręce.

\Chodz juz do mnie bo doczekac się nie mogę!!!
Badanka u weta umówione!!

sylwianatala

Post » Wto gru 13, 2011 9:29 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Mam jeszcze półroczną kotkę " w typie", ale po tym co tutaj się dzieje to boję się założyć jej wątek... :?
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto gru 13, 2011 9:31 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Kasia D. pisze:Mam jeszcze półroczną kotkę " w typie", ale po tym co tutaj się dzieje to boję się założyć jej wątek... :?

PANI KASIU ŚMIAŁO!!!!!! NIECH KRZYCZĄ CO CHCĄ A DOM MA BYĆ!!!!

tak więc czekam na wątek i zdjęcia to i u siebie porozsyłam!!!

sylwianatala

Post » Wto gru 13, 2011 9:35 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Watek Bolka w KOTACH:-) Zapraszam do poczytania

sylwianatala

Post » Wto gru 13, 2011 11:33 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Kasia D. pisze:Mam jeszcze półroczną kotkę " w typie", ale po tym co tutaj się dzieje to boję się założyć jej wątek... :?

Bzzzzzydal .. Ale może ktoś pokocha 8) :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=psi7FS5eTTQ
pwpw

Post » Wto gru 13, 2011 12:39 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Ja staram się w miarę regularnie odpisywać na ogłoszenia kociąt i szczeniąt "do oddania w dobre ręce".
Na ile to jest skuteczne, nie wiem. Większość mi nie odpisuje wcale, niektórzy wyjeżdżają z gębą (sama się pani westerelizuj!), a niektórzy piszą na przykład, że "myśleli o sterylce ale nie zdążyli". Staram się być jak najuprzejmiejsza i nie schodzić poniżej pewnego poziomu, ale siłą rzeczy ludzie odbierają te mejle jako personalną krytykę i reagują różnie.
Lepszego pomysłu nie mam.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto gru 13, 2011 13:37 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Podlicz koszt:każdego odrobaczenia,odpchlenia,szczepienia.Koszt karmy którą zjadła w czasie kiedy była u Ciebie,koszt żwiru,wody zużytej do mycia kuwety,misek,podłóg.Koszt prania,prądu,koszt zabawek,odkłaczaczy,past witaminowych.Wizyt weterynaryjnych i leków jeśli były potrzebne.Koszt płynu dezynfekcyjnego,płynu neutralizującego zapachy,środków do pielęgnacji kota.
Nawet jeśli Twoja robocizna jest gratis,to i tak określenie -przyzwoita darowizna-będzie znaczyć dowolnie mniejszą sumę,niż skrupulatne zsumowanie wydatków rzeczywistych.
:mrgreen:

zapomniałam wymienić koszt sterylizacji/kastracji(bez wypracowanych przez Ciebie,latami zniżek) :smokin:
Legnica

Post » Wto gru 13, 2011 13:46 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Legnica pisze:

Podlicz koszt:każdego odrobaczenia,odpchlenia,szczepienia.Koszt karmy którą zjadła w czasie kiedy była u Ciebie,koszt żwiru,wody zużytej do mycia kuwety,misek,podłóg.Koszt prania,prądu,koszt zabawek,odkłaczaczy,past witaminowych.Wizyt weterynaryjnych i leków jeśli były potrzebne.Koszt płynu dezynfekcyjnego,płynu neutralizującego zapachy,środków do pielęgnacji kota.
Nawet jeśli Twoja robocizna jest gratis,to i tak określenie -przyzwoita darowizna-będzie znaczyć dowolnie mniejszą sumę,niż skrupulatne zsumowanie wydatków rzeczywistych.

Zapewne masz rację. Z tym, że nie każdego stać w ów czas na takiego pupila choćby był dla niego najlepszym opiekunek pod słońcem. Jestem pewna, że gdyby Pani Kasia znalazła dla niego dobry dom a adoptujący mógłby dać w zamian korbę karmy to wydała by kotka i cieszyła się z jego szczęścia!!
Chodź oczywiście bardziej zacna darowizna z pewnością pomoże....

P.S poza tym włącza się wtedy myślenie: jak tak to ja sobie kupie kota "bardziej" w typie... Oczywiście mocno to uogólniłam ale tak właśnie może być...

sylwianatala

Post » Wto gru 13, 2011 13:48 Re: "tajski" kocurek 3mies.

sylwianatala pisze:P.S poza tym włącza się wtedy myślenie: jak tak to ja sobie kupie kota "bardziej" w typie... Oczywiście mocno to uogólniłam ale tak właśnie może być...

i BARDZO DOBRZE
IMO takie ogloszenie ma jedną wielką zaletę, że odfiltrowywuje tak myślących.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto gru 13, 2011 13:49 Re: "tajski" kocurek 3mies.

sylwianatala pisze:Watek Bolka w KOTACH:-) Zapraszam do poczytania

Linka prosimy :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto gru 13, 2011 13:54 Re: "tajski" kocurek 3mies.

sylwianatala pisze:
Legnica pisze:

Zapewne masz rację. Z tym, że nie każdego stać w ów czas na takiego pupila choćby był dla niego najlepszym opiekunek pod słońcem. Jestem pewna, że gdyby Pani Kasia znalazła dla niego dobry dom a adoptujący mógłby dać w zamian korbę karmy to wydała by kotka i cieszyła się z jego szczęścia!!
Chodź oczywiście bardziej zacna darowizna z pewnością pomoże....

P.S poza tym włącza się wtedy myślenie: jak tak to ja sobie kupie kota "bardziej" w typie... Oczywiście mocno to uogólniłam ale tak właśnie może być...

Zaproponowana przeze mnie opcja nie nazywa się ceną sprzedaży,ani darowizną.
To się nazywa-ZWROT PONIESIONYCH KOSZTÓW-i jest dużo lepiej przyjmowane na tym forum :smokin:
Legnica

Post » Wto gru 13, 2011 13:54 Re: "tajski" kocurek 3mies.

Poker71 pisze:i BARDZO DOBRZE
IMO takie ogloszenie ma jedną wielką zaletę, że odfiltrowywuje tak myślących.

Wcale nie dobrze bo wtedy tracą szanse na dowiedzenie się jak sytuacja się przedstawia. Ja gdybym nie trafiła na odpowiednich ludzi (wstyd się przyznać) też szukałabym takiego kota "u ludzi" Skąd zresztą jest i mój rezydent Kacper. :oops:

Obrazek

sylwianatala

Post » Wto gru 13, 2011 13:56 Re: "tajski" kocurek 3mies.

vega013 pisze:
sylwianatala pisze:Watek Bolka w KOTACH:-) Zapraszam do poczytania

Linka prosimy :lol:

kurczaki tylko jak:-)??
viewtopic.php?f=1&t=136923
o i się wzięło i udało

sylwianatala

[poprzednia][następna]