Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! Dziękujemy za stałą pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2011 21:04 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

matko :strach:
przytłaczająca ilość kotów i jeśli się tego nie opanuje będzie ich przybywało :evil:
mam nadzieję, ze z kobietą będzie sie dało współpracować
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon gru 12, 2011 21:28 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

:(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon gru 12, 2011 21:44 Re:

...
Ostatnio edytowano Wto wrz 18, 2012 17:11 przez ka_towiczanka, łącznie edytowano 1 raz
ka_towiczanka

Post » Pon gru 12, 2011 22:12 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Jestem z Chorzowa:)Chciałabym pomóc, niestety w najbliższym tygodniu nie dysponuję czasem...Obawiam się, że będzie bardzo trudno znaleźć schronienie dla tylu kotów...Może lepiej zwrócić uwagę miasta na tą i podobne sprawy.Może by tak ich w końcu olśnić, że problem bezpańskich zwierząt jest ogromny..?Przecież miasto powinno być za to odpowiedzialne, choćby wspomóc akcję sterylizacji?! W schronisku faktycznie sterylki były i chyba nadal są za darmo dla bezpańskich. Niesamowita ilość !!
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Pon gru 12, 2011 22:24 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

:|
Będę śledzić wątek, może w miarę swoich skromnych możliwości będę mogła w czymś pomóc.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon gru 12, 2011 23:02 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

78 kotów?! 8O ..masakra jakaś...
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon gru 12, 2011 23:04 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Zaznaczę sobie. :?
MIKUŚ

Post » Wto gru 13, 2011 1:44 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Mała1 pisze:A ja myslę, że nie ma koordynatora konkretnego :|
Fundacja ,,robi bokami,,- w siedzibie masa zwierząt pod opieką w zasadzie trzech ludzi na codzień.
No i mimo tego ,że mają tam i koty i psy, to to przede wszystkim psiarze.
Postaram się dowiedzieć, może się mylę.
Na bank wątek na miau będzie naszym wspólnym zadaniem, raczej nikt z Maciejkowic nie będzie tu zdawał relacji.
No i przyznam ,że ja sie boję być koordynatorem-to ogromna liczba kotów, a ostatnio nawet dla jednego ciężkiego przypadku ciężko jest mi znależć tymczas.
:strach:
ale coś zrobić trzeba, jesli jest wola sterylek to ją wykorzystać koniecznie.
Potrzebne pewnie będą zmotoryzowane osoby, u nas takich max mało :(
I pomoc całej Polski

charm-do focenia mogę z Tobą iść, jesli w ogóle możemy i babka się zgodzi-trzeba o wszystko się podowiadywać

nie chcę tej historii :crying:
niech zniknie :|

Mogę trochę pomóc transportowo. Jestem zmotoryzowana.
Tylko trzeba się ze mną umawiać wczesniej (tel podam na PW).
Mam samochód, a dodatkowo- jakby coś- jeden transporter na mocno doraźne potrzeby wypożyczę.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto gru 13, 2011 4:58 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

nie umiem sobie tego wyobrazić..... 8O 8O 8O

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto gru 13, 2011 7:29 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

lisek pisze:Fundacja jeszcze nie była i nie ma na razie decyzji czy będzie. Ja dowiedziałam się od Wandy i w porozumieniu z amikat - prezes Fundacji S.O.S. - jako to kocie skrzydło fundacji jadę jutro po 5 dorosłych kocurów do kastracji - coby więcej nie siały. Na cito dowiozę 10 kg worek suchej karmy bo tyle mam, kupię też puszki psiej karmy takie tipowe o wielkości 1,2 kg, bo to wyjdzie najtaniej, a koty "działkowce" chętnie taką jedzą. Ale nawet przy tak niskich cenach - 3,5 zł/puszkę, licząc 1 puszkę na 6 kotów nawet, to trzeba dziennie 13 puszek, czyli 40 zł. Fundacja tego nijak nie udźwignie. Postaramy się pogadać a miastem, żeby chociaż sterylki sfinansowało, ale za bardzo na to nie liczymy. W piątek będzie wiadomo. Tam następne kocury niebawem dojrzeją, boje się tej jutrzejszej wizyty. Mała 1, może Ty weźmiesz na siebie zbieranie ewentualnej kasy na ten cel - myślę o udostępnieniu konta? To taka luźna myśl - pogadamy w scc. Ja nie podejmuję się koordynować tej akcji bo daleko i dużo innych ma spraw na głowie - Dąbrowa Górnicza pod względem opieki nad bezdomniakami jest w innej, znacznie wcześniejszej epoce, tak bliżej średniowiecza, więc mam tutaj co robić.
Jutro postaram się zrobić trochę zdjęć, ale mój aparat nie lustrzanka. Przede wszystkim muszę pogadać trzeźwo i rzeczowo z kobietą, jaką pomoc przyjmie.
Wolę nie myśleć co jutro zobaczę.

Przepraszam że trochę namieszałam, zakładałam wątek na prośbę Wandy, mówiła mi o pewnej pani, która tam pomaga, ale ona nie jest z fundacji.

Tak jak pisze Lisek (ale się naszukałam "Jotki" na miau :)), fundacja SOS jeszcze tam nie była. Nie jest fizycznie możliwe, żeby jedna, i to jeszcze mocno nadwyrężona fundacja, miała "objąć" ten problem. Tutaj kilka fundacji mogłoby nie dać rady, przecież tych kotów jest więcej niż w Korabiewicach!

Dlatego potrzeba wsparcia na karmę i sterylki. Mam konto na pw i zaraz wkleję do pierwszego postu.

Co do bycia koordynatorem, to raczej nikt nie będzie chciał się tego podjąć. Każdy ma i tak za dużo swoich obowiązków. Mnie kiedyś przerażała banda 15 kotów niewysterylizowanych, a takiej liczby nie jestem w stanie sobie wyobrażić.

Myślę, że można ten wątek prowadzić wspólnie. Jest tu dużo doświadczonych osób, każdy coś wniesie.

Dzisiaj tam jedzie Lisek. Możemy po jej relacji pomyśleć nad kolejną wizytą.

Na sterylki proszę przelewać na konto fundacji, natomiast jak ktoś będzie jechał tam z karmą, to można tej osobie bezpośrednio - takie rzeczy już można dogadać, potem wkleić tu rachunek z supermarketu.
Ostatnio edytowano Wto gru 13, 2011 7:48 przez kaja555, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto gru 13, 2011 7:34 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Podaję konto:

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1

12 1560 0013 2367 0569 2079 0004

z dopiskiem:
'' koty p. Ewy ''

- potrzebne pieniądze na sterylki i karmę
- zdjecia kotów do adopcji
- ogłoszenia
- pomoc w transporcie karmy i kotów na sterylki
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto gru 13, 2011 7:54 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Myslę, że my też możemy transportowo pomóc. Auto mamy spore więc jakby coś większego trzeba było przewieźć to mam nadzieję że się nada. Tylko my to raczej popołudniami, bo TZ pracuje, a to on jeździ.

Mam nadzieję, że lisek dzisiaj przywiezie, oprócz tych złych tzn. ilosć kotów, jakieś lepsze wieści :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto gru 13, 2011 8:02 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Tak jak napisałam, zdjęcia zrobię (choć najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu - żeby pojechać w ciągu dnia i zrobić przy dziennym świetle, w tym tygodniu jeśli pojadę, to zdjęcia będą bardziej "robocze"), z ogłoszeniami też pomyślę, ale ogłoszenia to imho dopiero za parę dni, jak sytuacja będzie nieco lepiej rozeznana, itd.

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto gru 13, 2011 8:59 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

charm pisze:Tak jak napisałam, zdjęcia zrobię (choć najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu - żeby pojechać w ciągu dnia i zrobić przy dziennym świetle, w tym tygodniu jeśli pojadę, to zdjęcia będą bardziej "robocze"), z ogłoszeniami też pomyślę, ale ogłoszenia to imho dopiero za parę dni, jak sytuacja będzie nieco lepiej rozeznana, itd.

a jakiego dnia jechałabyś w przyszłym tygodniu?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto gru 13, 2011 9:27 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

kaja555 pisze:
charm pisze:Tak jak napisałam, zdjęcia zrobię (choć najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu - żeby pojechać w ciągu dnia i zrobić przy dziennym świetle, w tym tygodniu jeśli pojadę, to zdjęcia będą bardziej "robocze"), z ogłoszeniami też pomyślę, ale ogłoszenia to imho dopiero za parę dni, jak sytuacja będzie nieco lepiej rozeznana, itd.

a jakiego dnia jechałabyś w przyszłym tygodniu?
nie wiem, zależy od mojej pracy - kiedy będę mogła wykorzystać urlop

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[poprzednia][następna]