Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
seidhee pisze:Wychodzisz z błędnego założenia, że darowizna w wysokości 120zł za adopcję ładnego kota (czy w ogóle darowizna W ZAMIAN za adopcję) jest jednym z głównych źródeł utrzymania kocich fundacji.
seidhee pisze:I logicznym jest, że za ładnego więcej? Bo to jest dla mnie myślenie pokrewne z pseudo. Jak dachowiec się urodzi cały biały, albo niebieski, to też rozmnażaczki piszą, że pozostałe burasy za 1zł, a ten jeden ładny za stówkę, żeby się koszty zwróciły...
seidhee pisze: że miau jej zwisa i powiewa?
Poker71 pisze:(...)
co do pomocy to nie ja pisałam o stawaniu "po stronie niesprawiedliwości" i "jak powinna patrzeć pomoc". Pomoc kotom czy ludziom, w końcu?
niestety- ekonomia rządzi również w pomaganiu. nie można ignorować sprawy zasobów mniejszych niż potrzeby, i zawsze trzeba dokonywać wyborów. każdy wybór niesie za sobą rezygnację z czegoś, takie wredne życie.
wielodzietni to przykład z czapy, podstawić można cokolwiek, co komu w kontekście leży.
(już widzę aferę jakbym jako przykład dała samotną matkę z dzieckiemo jesoos
)
pwpw pisze:Ekonomi nie przeskoczysz, muszą się wpływy z wydatkami bilansować na zero. I tu jest miejsce ekonomii. A nie w wybieraniu, komu pomóc, czy burasowi, jakich wiele na ulicy, czy ragdoll'owi.
Poker71 pisze:
zarzut dyskryminacji to raczej do adoptujących że sobie wymyślili takie a nie inne "wymagania"
sylwianatala pisze:Poker71 pisze:
zarzut dyskryminacji to raczej do adoptujących że sobie wymyślili takie a nie inne "wymagania"
A co jest w tym złego że koś chce "takiego a nie innego" kota?
Poker71 pisze:seidhee pisze:I logicznym jest, że za ładnego więcej? Bo to jest dla mnie myślenie pokrewne z pseudo. Jak dachowiec się urodzi cały biały, albo niebieski, to też rozmnażaczki piszą, że pozostałe burasy za 1zł, a ten jeden ładny za stówkę, żeby się koszty zwróciły...
tak, logicznym jest
i uwazam że takie porównania są idiotyczne- tak jak z nożem, można nim chleb kroić albo komuś pod żebro wsadzić
że się fundacja od pseudo mocno różni to chyba nie trzeba tłumaczyć
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości