Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! Dziękujemy za stałą pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2011 15:23 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Pamiętajcie dziewczyny, ze trzeba bardzo ostrożnie rozmawiać, zeby ludzi nie spłoszyć. Raczej podejsc na zasadzie pytań, jak można pomóc. Nie naciskać, nie narzucać się. Pewnie to wiecie, ale musiałam swoje wtrącić ;)
Fajnie ze kobieta w miarę przytomna... powodzenia :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon gru 12, 2011 16:01 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Nie wiem kto, zapewne ktoś z fundacji. Ja się chwilowo nie mogę podjąć koordynowania całej akcji ze względu na pracowo-życiowe zawirowania.
Ale mieszkam w miarę blisko, dysponuję netem, aparatem, i czasem autem....
Wolnym czasem ciężko, w piątek oddałam w pracy wypowiedzenie i jest w związku z tym małe piekło....

ale jak tylko będę w stanie pomóc....

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon gru 12, 2011 16:06 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Ta liczba kotów mnie powaliła 8O
Ale najważniejsze, że kobieta chce współpracować. Sterylki i adopcja maluchów to priorytety.
Trzymam kciuki.

I zaznaczam wątek, finansowo dużo nie pomogę, ale grosz do grosza, jakby co...

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon gru 12, 2011 16:12 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

8O 8O 8O no to mamy rekord... Śląska? Polski? świa... :|
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon gru 12, 2011 16:31 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

A ja myslę, że nie ma koordynatora konkretnego :|
Fundacja ,,robi bokami,,- w siedzibie masa zwierząt pod opieką w zasadzie trzech ludzi na codzień.
No i mimo tego ,że mają tam i koty i psy, to to przede wszystkim psiarze.
Postaram się dowiedzieć, może się mylę.
Na bank wątek na miau będzie naszym wspólnym zadaniem, raczej nikt z Maciejkowic nie będzie tu zdawał relacji.
No i przyznam ,że ja sie boję być koordynatorem-to ogromna liczba kotów, a ostatnio nawet dla jednego ciężkiego przypadku ciężko jest mi znależć tymczas.
:strach:
ale coś zrobić trzeba, jesli jest wola sterylek to ją wykorzystać koniecznie.
Potrzebne pewnie będą zmotoryzowane osoby, u nas takich max mało :(
I pomoc całej Polski

charm-do focenia mogę z Tobą iść, jesli w ogóle możemy i babka się zgodzi-trzeba o wszystko się podowiadywać

nie chcę tej historii :crying:
niech zniknie :|

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon gru 12, 2011 16:55 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

a ta karme to gdzie wysyłać?
Bezpośrednio do tej kobiety czy lepiej kasa do kogoś?
szok 78 kotów, szok ........
7ksiezyc

Post » Pon gru 12, 2011 17:27 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Fundacja jeszcze nie była i nie ma na razie decyzji czy będzie. Ja dowiedziałam się od Wandy i w porozumieniu z amikat - prezes Fundacji S.O.S. - jako to kocie skrzydło fundacji jadę jutro po 5 dorosłych kocurów do kastracji - coby więcej nie siały. Na cito dowiozę 10 kg worek suchej karmy bo tyle mam, kupię też puszki psiej karmy takie tipowe o wielkości 1,2 kg, bo to wyjdzie najtaniej, a koty "działkowce" chętnie taką jedzą. Ale nawet przy tak niskich cenach - 3,5 zł/puszkę, licząc 1 puszkę na 6 kotów nawet, to trzeba dziennie 13 puszek, czyli 40 zł. Fundacja tego nijak nie udźwignie. Postaramy się pogadać a miastem, żeby chociaż sterylki sfinansowało, ale za bardzo na to nie liczymy. W piątek będzie wiadomo. Tam następne kocury niebawem dojrzeją, boje się tej jutrzejszej wizyty. Mała 1, może Ty weźmiesz na siebie zbieranie ewentualnej kasy na ten cel - myślę o udostępnieniu konta? To taka luźna myśl - pogadamy w scc. Ja nie podejmuję się koordynować tej akcji bo daleko i dużo innych ma spraw na głowie - Dąbrowa Górnicza pod względem opieki nad bezdomniakami jest w innej, znacznie wcześniejszej epoce, tak bliżej średniowiecza, więc mam tutaj co robić.
Jutro postaram się zrobić trochę zdjęć, ale mój aparat nie lustrzanka. Przede wszystkim muszę pogadać trzeźwo i rzeczowo z kobietą, jaką pomoc przyjmie.
Wolę nie myśleć co jutro zobaczę.

lisek

Od: Pon lip 02, 2007 6:51

Post » Pon gru 12, 2011 17:39 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

lisek-pomogę jak tylko będę mogła, w końcu tez jestem kocim odłamem tej fundacji

przede wszystkim, wszystko uzależniałabym od rozmowy z nią -, kurcze, nie mogę jutro, napisz mi o której jedziesz ,pi razy drzwi,
Moje podejście do tego typu osób jest dość zdecydowane.
Jeśli babka chce współpracować, zgodzi się na sterylki przede wszystkim, wydawanie kotów i nie będzie dobierać nowych to trzeba pomóc dojść do sytuacji ustabilizowanej.
Jeśli szybko się okaże ,że liczy tylko na pomoc w postaci karmy i kasy, a koty będą dalej się rodzić- to raczej nie pomagać.
Z tego co wiem w Chorzowie są darmowe sterylki w schronisku-dla bezomniaków, może by się zgodzili ciachac te też.
Tylko nie lubię sterylizacji kotów z zewnątrz w schroniskach, zawsze jest zagrożenie pp na przykład, nawet na butach można to pieroństwo przenieść a jak znam zycie one nieszczepione są.

Mała1

Post » Pon gru 12, 2011 18:01 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

:strach: 8O :conf:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Pon gru 12, 2011 18:43 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Straszne :(
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon gru 12, 2011 18:56 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

na razie zaznaczam 8O :strach: postaram się w miarę jakoś pomóc

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pon gru 12, 2011 19:12 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

halbina pisze:8O 8O 8O no to mamy rekord... Śląska? Polski? świa... :|

To, niestety, nie rekord... :( Trzymam kciuki!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon gru 12, 2011 19:13 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

A jaki jest znany rekord?

Też myślałam, że dzieci młodsze, nie mieści mi się to w głowie... 78 kotów...

A mi słabo się robiło przy 20 znajomej ode mnie z miasta...
najszczesliwsza

Post » Pon gru 12, 2011 19:22 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

Mała1 pisze:lisek-pomogę jak tylko będę mogła, w końcu tez jestem kocim odłamem tej fundacji

przede wszystkim, wszystko uzależniałabym od rozmowy z nią -, kurcze, nie mogę jutro, napisz mi o której jedziesz ,pi razy drzwi,
Moje podejście do tego typu osób jest dość zdecydowane.
Jeśli babka chce współpracować, zgodzi się na sterylki przede wszystkim, wydawanie kotów i nie będzie dobierać nowych to trzeba pomóc dojść do sytuacji ustabilizowanej.
Jeśli szybko się okaże ,że liczy tylko na pomoc w postaci karmy i kasy, a koty będą dalej się rodzić- to raczej nie pomagać.
Z tego co wiem w Chorzowie są darmowe sterylki w schronisku-dla bezomniaków, może by się zgodzili ciachac te też.
Tylko nie lubię sterylizacji kotów z zewnątrz w schroniskach, zawsze jest zagrożenie pp na przykład, nawet na butach można to pieroństwo przenieść a jak znam zycie one nieszczepione są.

Popieram - prywatnie deklaruje kase na sterylke dla jakiejs kotki ,karme bym dawala w niewielkiej ilosci,by sterylki sie pani nie odwidzialy.W pierwszej kolejnosci moim zdaniem powinny isc kotki-bo nie wiadomo,czy ktoras nie w....

Ale koordynator tak czy tak pilnie potrzebny :roll:
Ostatnio edytowano Wto gru 13, 2011 13:36 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon gru 12, 2011 19:40 Re: Chorzów! Zbieraczka i 78 kotów!

dziękujemy za każdą deklaracje pomocy

jak już coś będzie wiadomo ,,na pewno,, podam tu nasze konto
bo na bank nie połapiemy tego sami.
Jeśli dojdzie do pomocy, będę rozliczać wpłaty tutaj

Mała1

[poprzednia][następna]