Po pierwsze chciałabym się przedstawić. Jestem szczęśliwą posiadaczką staruszki-kotki oraz suczki Border Collie. Niedługo, bo 6 stycznia planujemy jechać po zaklepaną kotkę Maine Coon. Moja niecierpliwość wzięły górę i nie jestem w stanie się doczekać dokocenia, więc czytam i czytam forum. W związku z tym mam trochę pytań.
Wyprawkę dla nowego kociaka już zamówiłam, będzie na dniach. Transporterek, kuweta zamknięta, drapak trixie na początek, miseczki, pasta odkłaczająca, zabaweczki. Karmy jeszcze nie zamawiałam, zastanawiam się jaką wziąć. Myślałam nad Acaną, mogłabym ją wtedy dawać i starej i młodej kotce. Psiak też jest karmiony Acaną. Tylko czy 3miesięcznemu kociakowi nie potrzeba specjalistycznej karmy? W hodowli karmiona jest Royalem i Trovetem chyba.
Jak bardzo jest źle że stara kotka nie była u weterynarza już bardzo długo? Nie wychodzi z domu w ogóle, praktycznie siedzi tylko na piętrze(mieszkam w domku jednorodzinnym piętrowym). Staruszka jest bojaźliwa i walcząca. Całe dnie spędza w szafie, na ręce się nie da wziąć. Wieczorami wychodzi i przechadza się po domu czasami dając się pogłaskać pod szyjką, ale na tym się kończą dozwolone pieszczoty. Nie wiem czy jest sens ją stresować wetem...
Pytania pewno będą pojawiać się w miare zbliżającego się terminu wyjazdu.