Osierocone psy z Wawra - mają DOMY!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2011 12:43 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Tosia miała mieć, ale jest problem - łazi po siatce jak małpka :-?
A miała grzecznie zostawać w ogródku, kiedy człowiek w pracy.
Także nie wiem, co z nią będzie.

Chłopaki cały czas do wzięcia.

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Pon gru 12, 2011 12:45 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

To będę ich dalej podsyłać w takim razie...

A co do łażenia po siatce - może są na to jakieś sposoby...? :roll:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto gru 20, 2011 0:06 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Zadaszony kojec!

Bo drugie wyjście, tj. baaardzo wysokie ogrodzenie zagięte u góry i drutem kolczastym mogłoby grozić jej zranieniem.

Ew. kojec przęseł, NIE siatki, przęseł o długich pionowych profilach, tak by nie mogła się wspinać.
ObrazekObrazek

Dobermania

Od: Pt lis 17, 2006 3:55

Post » Śro gru 21, 2011 7:49 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Dzięki, już nie potrzeba :D
Marta pisze:Kochani,
niektórzy już wiedzą, ale wysyłam z automatu: Tosia wreszcie ma dom. Niestety nie u mnie :(, choć bardzo o tym marzyłam, ale cóż, chyba tak jest dla niej lepiej. Sytuacja w hoteliku stała się dramatyczna, bo na skutek rozbiórki "samowoli budowlanej" czyli kojców dla biednych bezdomniaków i przeprowadzki do nowych siedzib składających się z samej budy i samej siatki, Tosia zupełnie się zagubiła i zaczęła uciekać. Okazało się, że wspina się po siatce jak małpka i nie ma dla niej żadnych przeszkód. W końcu wylądowała w klatce w garażu, po prostu koszmar. Postanowiłam natychmiast zabrać ją do domu, tylko ponieważ pracuję w niektóre dni bardzo długo, musiałam znaleźć dla niej świetlicę. I stał się cud: osoba, do której skierowałam prośbę, by zechciała zostać "świetliczanką", a która znała już tę historię, ale po stracie własnego pieska była ciągle w fazie "nigdy więcej psów", gdy tylko przeczytała maila ode mnie, natychmiast oddzwoniła, że już, zaraz, choćby tego samego dnia czeka na Tosię! No i w piątek ją tam odwiozłam. Tosia wraca do równowagi, na razie poniekąd kosztem równowagi swojej nowej pani, bo nie tylko zrobiła jej z domu sajgon ale jeszcze bezczelnie grymasi przy jedzeniu :). Codziennie mam obszerne relacje o jej nowych wyczynach. Na razie nie spotykam się z nimi, żeby nie mieszać suczynie w łebku, choć przyznaję, że rozstanie było dla mnie bolesne. Jak powiada Ula, zawsze mogę wziąć Prezesa i Fuksa :). Boże, gdyby tak większy metraż a mniejszy wymiar zatrudnienia! Już by byli u mnie...
Aha, no i Rysio ma następną ofertę, chyba dość poważną, trzymajcie kciuki po Nowym Roku, bo będziemy jechać na pierwsze spotkanie...
Pozdrawiam wszystkich najserdeczniej
Marta

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Śro gru 21, 2011 8:27 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

:ok: :ok: :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro gru 21, 2011 8:39 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 21, 2011 9:37 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

ta samowola budowlana mnie zastanawia. jak planuję wolierę, to co?
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro gru 21, 2011 9:48 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

jopop pisze:ta samowola budowlana mnie zastanawia. jak planuję wolierę, to co?

Zapytaj np Lucynę albo Alę z FAN Opole, oni ostatnio budowali woliery przydomowe. A na marginesie ostatnio czytałem że nawet przyczepa campingowa może być samowolą budowlaną. Jeśli nie jest zerejestrowana, ubezpieczona, nie posiada wymaganego prawem o ruchu drogowym oświetlenia - słowem nie może być włączona do ruchu, a stoi sobie na działce, nawet na kołach, to jest samowolą budowlaną :twisted:

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt sty 06, 2012 1:23 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Co tam u psiastych?

Ostatnio je wrzucałam na dogo w jakimś wątku "przygarnę", ale niestety osoba się nie zdecydowała :/
Ale może coś samo się ruszyło? :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw kwi 19, 2012 21:14 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i

U psiastych bez zmian.
To znaczy psy cały czas czynią postępy szkoleniowe, Rysio już bez problemów chodzi na smyczy, a nawet i bez (oczywiście pod nadzorem znanej sobie osoby). Prezes i Fuks również są spuszczane ze smyczy, przy czym Fuks w pełni z tego korzysta robiąc pędzący taniec radości, natomiast Prezesa cechuje nastawienie "co jeszcze mogę dla ciebie zrobić, mój człowieku?", także tak czy siak trzyma się blisko. Rysio zresztą też trzyma się blisko, bo może człowiekowi zechce się go pogłaskać ;)

W skrócie:
Rysio mógłby być cały dzień głaskany,
Fuks ma naturę wiecznego komika,
Prezes jest prawdziwym owczarkiem, który chce służyć swojemu panu.
I wszystkie trzy są nadal bezdomne :(

Rysio spacerowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prezes i Fuks
Obrazek

Obrazek

Prezes
Obrazek