PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 11, 2011 20:00 PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Przygarnę lub kupię za symboliczną kwotę młodą do 2 miesięcy kotkę czarną,białą, czarno-białą, szarą lub burą.
Razem z mężem odbierzemy kotka na terenie Warszawy lub w okolicach osobiście.
Proszę o kontakt mailowy wraz ze zdjęciami kotka karolinajurek17@wp.pl
Bardzo długo zastanawialiśmy się nad adopcją kotki, dlatego nasza decyzja jest jak najbardziej świadoma, mamy ciepły i stabilny dom więc kotka będzie miała stworzoną rodzinną atmosferę.

Carlain

Od: Nie gru 11, 2011 19:49

Post » Nie gru 11, 2011 20:50 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Witaj na forum.
Pod opieką fundacji Jokot jest kilkadziesiąt młodych kotów do adocji. Chętnie zaprezentujemy nasze koty - napisz, proszę, jakie macie doświadczenie w opiece nad kotami, czy mieszkanie lub dom w Warszawie jest już przygotowany na przyjazd kota (np. czy macie już zabezpieczone okna?)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie gru 11, 2011 21:09 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Jeśli pracujecie i kotka ma być wiele godzin sama to powinny być w domu dwa koty.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 11, 2011 21:27 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Święte słowa ewar :ok:
Dlatego wskazanym jest - braciszek i siostrzyczka , bardzo z sobą zżyte, urodzone prawie na ulicy , no a co najważniejsze oba spełniają określone warunki kolorystyczne :mrgreen:

NelaObrazekObrazek

Diego
ObrazekObrazek

Zapraszam do wątku viewtopic.php?f=1&t=131917&start=0

Edit - transport do Warszawy gwarantowany z dostawą na miejsce :ok:
Kotki są zdrowe, odrobaczone, zaszczepione
Ostatnio edytowano Nie gru 11, 2011 21:36 przez jasdor, łącznie edytowano 2 razy

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie gru 11, 2011 21:30 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

TWO ARE BETTER THAN ONE !
DWA SĄ LEPSZE NIŻ JEDEN!

1. Cats need stimulation during the day like humans. Studies in the United States have shown that some animals left alone most of the day in the house have brains that weigh up to 25% less than those that live on the street.

Koty, podobnie jak ludzie w ciągu dnia potrzebują stymulacji. Amerykańskie badania pokazały, że niektóre zwierzęta, pozostawiane same w domu prawie przez cały dzień, mają mózgi o 25% lżejsze od tych, które żyją na ulicy.

2. In Switzerland, an anti-cruelty law was passed that requires people who are buying dogs and cats to get two instead of one since it is the nature of an animal to have company of its own kind.

W Szwajcarii w ustawie o ochronie zwierząt wprowadzono zapis zobowiązujący kupującego psa lub kota do brania dwu zamiast jednego, gdyż w naturze tych zwierząt jest posiadanie towarzystwa swojego gatunku.

3. Cats that have a playmate tend to be more socially well-adjusted and avoid behaviour problems like shyness, biting, hissing, being frightened and hiding in the company of people they don’t know.

Koty mające kompana do zabawy są lepiej społecznie przystosowane i nie sprawiają problemów behawioralnych takich jak wycofanie, gryzienie, syczenie, panika w towarzystwie obcych ludzi.

4. They are much less likely to gain weight due to lack of movement and to suffer related illnesses.

W mniejszym stopniu narażone są na nadwagę z braku ruchu i na choroby z tym związane.

5. They are less likely to ruin furniture out of boredom.

Mniej się nudzą i mniej niszczą meble.

6. If you must work long hours or travel for a couple of days, two or more cats keep each other company and are more tranquil during your absence.

Jeśli spędzasz wiele godzin w pracy lub musisz wyjeżdżać na parę dni, dwa koty (lub więcej) są spokojniejsze podczas twojej nieobecności.

7. By having two or more cats, you are able to enjoy the true social nature of cats and their relationship with each other.
Mając dwa lub więcej kotów masz okazję podziwiać prawdziwą społeczną naturę kotów i ich wzajemne relacje.

8. It’s more likely that people bring back an adopted cat (kitten) due to behaviour problems when only one has been adopted rather than two.

Prawdopodobieństwo zwrotu kota/kociaka z adopcji z powodu złego zachowania jest większe przy pojedynczo wyadoptowanym kocie niż przy dwóch.

9. Your cat will remain more playful and youthful into his/her later years with a companion.

Z towarzyszem twój kot dłużej w starszym wieku zachowa młodość i chęć do zabawy.

10. The workload to care for two cats remains relatively the same.

Obciążenia przy opiece nad dwoma kotami pozostają względnie takie same.

11. You don’t need more space for a second cat.

Drugi kot nie potrzebuje dodatkowej przestrzeni.

12. Because……………….TWO ARE BETTER THAN ONE!
Wreszcie... DWA SĄ LEPSZE NIŻ JEDEN!

ewar

Post » Nie gru 11, 2011 21:34 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

mała kotka szuka domu:

Obrazek
to aniołek...kiedy śpi

edit: wielkość zdjęcia
po kliknięciu miniatury, zobaczysz zdjęcie w pełnym rozmiarze

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Nie gru 11, 2011 22:03 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

A to moje tymczaski:

Obrazek Genia ObrazekJagódka ObrazekGapcio
ObrazekBasia ObrazekKola

Też polecam dwa razem
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie gru 11, 2011 22:10 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Dwa, dla dobra ludzi i kotów. Tyle osób już się o tym przekonało. Kot to nie pies, przy dwóch jest zdecydowanie mniej pracy niż przy jednym, większy spokój , koty zajmują się sobą.Kotki marta-po są przecudne i przekochane :1luvu:

ewar

Post » Pon gru 12, 2011 9:58 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Dziękuję za odpowiedzi, z mężem mieszkamy w bloku i wszystko jest już przygotowane. Jak na razie drugiego kota nie potrzebujemy ponieważ ja nie pracuję i często jestem w domu całymi dniami.
Jeśli chodzi o doświadczenie z kotami to całe życie spędziłam wśród kotów, mój ojciec był zwolennikiem kotów.

Carlain

Post » Pon gru 12, 2011 10:48 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Pon gru 12, 2011 11:42 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Bardzo dziękuję :) Już znaleźliśmy swoją miłość kocią :D
Moje cudo będzie w czwartek u nas (Pierwsze od lewej):
Ostatnio edytowano Wto gru 13, 2011 16:21 przez Carlain, łącznie edytowano 1 raz

Carlain

Post » Pon gru 12, 2011 11:45 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Carlain pisze:Bardzo dziękuję :) Już znaleźliśmy swoją miłość kocią :D
Moje cudo będzie w czwartek u nas (Pierwsze od lewej):

Obrazek

pierwsza od prawej

Obrazek

Kotki ze zdjęcia są za malutkie na adopcję...
najszczesliwsza

Post » Pon gru 12, 2011 11:47 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Mimo wszystko namawiam na dwa.Miałam jedynaczkę, wiem jak to wygląda.Grzeczna bardzo, ale namolna i chciała, abym była kotem.Nudziła się, a ja jakoś nie miałam czasu, aby godzinami się z nią bawić.Ale myślę, że sami się przekonacie.

ewar

Post » Pon gru 12, 2011 12:03 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Jeśli to aktualne zdjęcia to kotek zbyt mały do adopcji!! Taki szczylek jeszcze się dobrze jeść nie nauczył, a co dopiero takich rzeczy, że jak się gryzie to boli. Poczekajcie trochę!

Jeśli ma matkę i dom, kot powinien mieć 12 tygodni przy adopcji.

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Pon gru 12, 2011 12:18 Re: PRZYGARNĘ KOTKĘ WARSZAWA

Ale słodziaczki ! I faktycznie sa jeszcze za male na adopcje

Carlain, przylacze sie do Ewar i tez polecam wziecie dwoch kotkow. Ja tez chcialam jedna kotke. Zawsze mialam "pojedyncze" koty w domu. Myslalam, ze na dwa poprostu mnie nie stac finansowo i zreszta po co dwa ? Pojechalam po nia do schroniska i ..... wyjechalam z dwiema siostrzyczkami. Od pazdzienika sa ze mna i ani przez moment nie zalowalam, ze zabralam obie. Zupelnie inaczej sie chowaja niz "pojedynczy" kot. Mam porownanie bo siostra ma jedynaka. On jest w porownaniu z moimi jakis taki osowialy i glupolek, niestety zdaza się, ze atakuje siostre pazurkami i zebami. Robi dokladnie to samo co moje kotki tylko moje robią to sobie nawzajem. Ja jestem do miziania, kochania i spania na mnie hi hi.
Siostra juz zaluje, ze ma jedynaka :) Mysli o dokoceniu !

I nie polecam adapcji tak malych kotkow. Moje mialy 2,5 miesiaca jak je zabralam i uwazam, ze to tez bylo za wczesnie (ale w tym wieku trafily do schroniska). Obie niestety maja chorobe sieroca. Luna ssie Klare a Klara kocyk :)

Przemysl jeszcze raz adopcje dwoch kociakow. Naprawde nie bedzies zalowac.

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

[następna]