DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 06, 2011 21:34 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Bambo w Ds :)

A co Krawacik ma z nóżkami, bo chyba coś przegapilam? :oops:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro gru 07, 2011 7:54 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Bambo w Ds :)

Krótko mówiąc słabe ma... jak zeskakuje to mu się rozjeżdżają i to nie dlatego, że u nas ślisko. Początkowo chciałam zrobić rentgen stawów, ale po konsultacji doszłam do wniosku , że przyczyna tych jego słabiutkich nóżek może być zanik mięśnia, albo móżdżkowe sprawy... Wet ma go obejrzeć i zobaczymy co dalej. Testy na białaczkę i zapalenie opłucnej i otrzewnej Krawat miał jakiś czas temu. Oba wyszły negatywnie. Teraz zrobimy na kocie HIV, bo przy tych jego słabościach to nic nie wiadomo. Poza tym może dzięki temu szybciej znajdzie dom, bo jednak przy tej ilości przebytych chorób ( kk, grzybica, chore płuca, powiększone serce, depresja teraz te nogi) - mam nadzieję, że niczego nie pominęłam, to tłumu chętnych jakoś na jego adopcje nie widzę.... :roll:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro gru 07, 2011 8:17 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Bambo w Ds :)

I jeszcze wieści od Bamba:

witam
Bamusio już się u nas fajnie zaaklimatyzował.
Fajnie się bawi,bardzoooo szaleje, dużo je i nie ma żadnych problemów.
Jest bardzo ciekawy i energiczny wieczorami a za dnia spokojny piecuch i przylepa.
W nocy śpi z nami w łóżku.
Wyśle za jakiś czas parę fotek.
Pozdrawiam,
Magda

i jeszcze jedna wiadomość od Bamba:

Dosc rozrabia ale jest maly wiec to normalne.
Wstaje juz o 4 rano i ma glupoty w glowie, ale potem jak widzi ze my spimy to sie uspokaja.
Fajny jest.

:ok: :ok: :ok:

OlaLola

Post » Śro gru 07, 2011 15:01 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Bambo w Ds :)

Krawat ma ujemny wynik na niedobór immunologiczny, oraz na białaczkę ( powtórzyliśmy, bo ostatnią miał robioną 4 miesiące temu). Poziom cukru w normie - 103. Zrobiliśmy rentgen stawów tylnych nóg - wszystko w porządku... Płuca czyste, serce dobre. Krawat waży 4,6 kg. Krawat ma za to przykurcz mięśni, tak jakby nie umiał ich wyprostować. Ogólnie ma dziwną budowę jak na kota, bo rzadko zdarza się kot z tak mocno rozbudowaną klatką piersiową, szyją, mający tak dużo i silne mięśnie. Nie jest to jednak tak, że on jest tak wspaniale rozwinięty, fakt, gdyby nie to, że ma silne mięśnie w przednich nogach i jak np wskakuje gdzieś to tylko na przednich się podpiera, (bo tylne mimo, że umięśnione są słabe) to właśnie dzięki nim jest w stanie gdziekolwiek wskoczyć. Pan doktor powiedział, że poszuka dla niego leku na rozkurczenie tych mięśni i zobaczymy czy to coś pomoże...

OlaLola

Post » Sob gru 10, 2011 15:17 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Bambo w Ds :)

Czas na zdjęcia
Plamka

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Junior:
Obrazek

OlaLola

Post » Sob gru 10, 2011 21:12 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Bambo w Ds :)

Ale ślicznoty :1luvu:
Plamka jest prześliczna, nie rozumiem dlaczego domki się o nią nie biją. A Juniorek to już całkiem przystojny kawaler :mrgreen:

sisay

Post » Sob gru 10, 2011 21:14 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Bambo w Ds :)

Niestety, jak potencjalni chętnie pytają o Plamkę i słyszą, że ona potrzebuje czasu rezygnują...

OlaLola

Post » Sob gru 10, 2011 22:48 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Komu kota, komu?

Oj tam, bo Ty jej nie umiesz sprzedać :ryk:
A ona lubi inne koty?

sisay

Post » Nie gru 11, 2011 7:28 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Komu kota, komu?

Herścia lubi, Fruzie jeśli ta ma dobry dzień. Jeśli inny kot byłby spokojny, nie goniłby jej i nie robił krzywdy to może iść na dokocenie. Ale raczej w moim stadku Plamka jest zdominowana przez inne koty.

OlaLola

Post » Nie gru 11, 2011 16:20 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Komu kota, komu?

I jeszcze dwa zdjęcia:
Plamka i Junior
Obrazek

Śnieżka:
Obrazek

Zrobiłam Albisiowi wątek:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=136840
może znajdzie się coś dla niego :roll:

OlaLola

Post » Nie gru 11, 2011 19:17 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Komu kota, komu?

dołączam do fanklubu :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie gru 11, 2011 19:17 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Komu kota, komu?

:kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie gru 11, 2011 19:31 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Komu kota, komu?

halbina pisze:dołączam do fanklubu :1luvu:

a witamy, witamy :) fajne te moje kociambry są. Dziś jakoś tak grzeczne były, ale wieczór jeszcze przed nami :ryk:

OlaLola

Post » Pon gru 12, 2011 15:50 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Komu kota, komu?

Dzwonili do nas dziś z laboratorium. Wysyłałam tam wymaz z oka i nosa Śnieżki. Śnieżka ma bakterię w oku i nosie, a dodatkowo w nosie ma pojedyńcze drożdżaki. Wyniki wyślą pocztą, oraz rozpiskę jakie leki należy stosować.

Chwilowo jest też u mnie dzika kotka. Oj malusia, jak na dorosłą koteczkę malusia... :cry: Kicia jutro jedzie na sterylizacje, potem pobędzie u mnie chwilę i wypuszczę ją na wolność. 1/3 to pers reszta rasa europejska. Każdy kto ją widział pytał czy jest do adopcji... Gdyby była oswojona, raz dwa znalazłaby dom...

Postaram się jej zrobić zdjęcia i wkleić. Na razie siedzi w klatce. Rzuciła się na jedzenie, była bardzo głodna.... :cry:

OlaLola

Post » Pon gru 12, 2011 16:24 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe wieści i kot

jak dzika, to Sisay oswoi... ona wszystko oswoi i zsocjalizuje... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

[poprzednia][następna]