PilneKotka z FeLV+ szukamy DS!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 10, 2011 19:52 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Ależ tutaj chodzi o danie jej czasu.Być może okaże się zdrowa, jest młodziutka, bezobjawowa, test trzeba powtórzyć koniecznie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 10, 2011 20:24 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Bedzie robiony test PCR dla 100% pewnosci. Najwazniejsze że mama się zgodzila. To byla bardzo ciezka przeprawa. Mamy też widoki na domek. Ale najwazniejsze że mamy czas.

Patii

Od: Wto cze 10, 2008 9:05

Post » Sob gru 10, 2011 20:43 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Uff! Tylko dlaczego ja płaczę ? :lol: :lol: :lol:
Pcr pokazuje, że kot ma w sobie wirusa, on może być uśpiony, kot nie koniecznie wtedy zaraża.Moje mają pcr +, ale np.test Elisa mógłby być negatywny, bo nie są w stadium wiremii.

ewar

Post » Sob gru 10, 2011 21:02 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Ewarus prosze już nie plakac. Kotuchna ma na pewno DT. Bialaczka to dla nas cos nowego. Czytamy teraz watek o bialaczkowcach. Uczymy się.

Prosmy ciocie o nie plakaniem

Patii

Post » Sob gru 10, 2011 21:12 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Ale ja tak zawsze, kiedy opadną emocje.Bardzo się o nią martwiłam, naprawdę.Nie bójcie się białaczki, ona nie musi być wyrokiem.Koty u marta-po żyją sobie szczęśliwie, mają FeLV+ , ale nic nie wskazuje na to, żeby miały chorować.Najlepszą radą, jaką mogę dać to dobrze karmić, unikać stresu i bardzo kochać.To podstawa.Moje nie dostawały interferonu, zylexisu,ani innych rzeczy.Tak mi poradzono( lekarz z SGGW), bo nie mają objawów.Lara ( jedna z sióstr, ta z białaczką) też jest pod opieką lekarzy stamtąd i ma się dobrze.

ewar

Post » Sob gru 10, 2011 21:19 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Wlasnie czytamy watek i sa rozne opinie na temat interferu jak i zylaxisu. Ta kotka na pewno jest bez obiawowa. Najpierw trzeba zrobi PCR by miec pewnosc czy jest chora.

Patii

Post » Sob gru 10, 2011 21:30 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Ja się boję interferonu, dwie kotki umarły natychmiast po jego podaniu akurat w czasie, kiedy się dowiedziałam, że moje mają białaczkę.Słyszałam też, że nie było badań klinicznych w przypadku np.betaglukanu, czyli nie potwierdzono jego skuteczności, ale to zasłyszane, powtarzam.Po co psuć, jak jest dobrze?

ewar

Post » Sob gru 10, 2011 22:37 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

ewar pisze:Ale ja tak zawsze, kiedy opadną emocje.Bardzo się o nią martwiłam, naprawdę.Nie bójcie się białaczki, ona nie musi być wyrokiem.Koty u marta-po żyją sobie szczęśliwie, mają FeLV+ , ale nic nie wskazuje na to, żeby miały chorować.Najlepszą radą, jaką mogę dać to dobrze karmić, unikać stresu i bardzo kochać.To podstawa.Moje nie dostawały interferonu, zylexisu,ani innych rzeczy.Tak mi poradzono( lekarz z SGGW), bo nie mają objawów.Lara ( jedna z sióstr, ta z białaczką) też jest pod opieką lekarzy stamtąd i ma się dobrze.

To bardzo dobra rada, u nas sprawdza się od roku. Choć również jest bardzo trudna do przyjęcia, zwłaszcza na początku, kiedy się dowiadujesz, że ukochany pupil jest chory i szuka się każdego rozwiązania, chce się zrobić wszystko byle tylko był zdrowy. Ostatecznie ja również nie podawałam uodparniacza (poza beta-glukanem przez chwilę), choć teraz może będzie trzeba bo kiciowi maże się oczko.
Ewa dobrze radzi, mój kot również ma podobne wyniki: PCR +, a ostatni test elissa był ujemny.
Super, że kicia ma DT. Teraz jest czas na zaplanowanie działania. :1luvu:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie gru 11, 2011 0:20 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

ewar pisze:Nie bójcie się białaczki, ona nie musi być wyrokiem.Koty u marta-po żyją sobie szczęśliwie, mają FeLV+ , ale nic nie wskazuje na to, żeby miały chorować.Najlepszą radą, jaką mogę dać to dobrze karmić, unikać stresu i bardzo kochać.To podstawa.

Potwierdzam, mam cztery koty FeLV+ i żadnych z nimi problemów. Teraz dołączyła Marusia, która ma problem z dziąsłami, ale dziąsła są częstą przypadłością również u kotów bez wirusa FeLV. Gdy dwa lata temu zetknęłam się z białaczką to byłam przestraszona. Miał ją złapany przeze mnie Czesio. Byłam przestraszona tym, że pozaraża inne koty. Nic nie wiedziałam o wirusowej białaczce. Czesio jest u mnie już dwa lata, kolejne koty przybywała co kilka miesięcy. Celowo dokacałam się białaczkowymi, gdyż przestałam się bać tej choroby, a dzięki temu Czesio ma trzy koleżanki. Mają się lepiej niż dobrze.

Co do interferonu to zdania są podzielone, ja byłam zwolenniczką, teraz odnoszę się sceptycznie i ostrożnie. Przemysł farmaceutyczny to potężna machina, zarabia. A lekarze też wyrażają odmienne poglądy.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie gru 11, 2011 7:47 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Fiszka13, marta-po :1luvu: dzięki, że to napisałyście. Wszystkie mamy doświadczenie z FeLV-kami i jak widać, nie musi to być wyrok dla kota i kot wcale nie musi być jedynakiem. Koty są w znakomitej większości towarzyskie, są zdrowsze kiedy mogą biegać i bawić się razem, czują się bezpieczniej..itd.Jak widać żadna z nas nie ponosiła i nie ponosi ogromnych kosztów leczenia, nie biega z kotem do weta co tydzień i nie patrzy na jego agonię.Negatywny test Elisa pokazuje, że kot nie zaraża! Większość kotów nie ma robionego pcr, tylko test Elisa i skoro jest negatywny, to znaczy, że kot zdrowy.Test Elisa może być fałszywie pozytywny, negatywny jest zawsze wiarygodny, tak to działa.
Fiszka, skoro oczko się paprze, to prawdopodobnie jest to herpes, chyba l`lizyna byłaby najlepsza.Enisyl-F stosowałam i stosuję z dobrym skutkiem, dostawał go Zuś, teraz Bazyli tak bardziej profilaktycznie.

ewar

Post » Nie gru 11, 2011 9:10 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

ewar pisze:Ja się boję interferonu, dwie kotki umarły natychmiast po jego podaniu akurat w czasie, kiedy się dowiedziałam, że moje mają białaczkę.Słyszałam też, że nie było badań klinicznych w przypadku np.betaglukanu, czyli nie potwierdzono jego skuteczności, ale to zasłyszane, powtarzam.Po co psuć, jak jest dobrze?

Tylko po którym interferonie? Kocim czy ludzkim?
Psotuś dostał Virbagen (koci) i bardzo dobrze to znosił.
Wiele osób tutaj podawało ten lek i nic się nie działo.
Ja żałuję tylko jednego - że nie podałam tego leku wcześniej.
Niestety, cena jest, jaka jest.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie gru 11, 2011 9:25 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Jedna po Virbagenie, druga przyznam,że już nie pamiętam.
Ani ja, ani marta-po, ani fiszka13 nie podawałyśmy niczego i też jest dobrze.Kotek fiszki ma nawet negatywny test Elisa.Myślę, że trzeba ufać wetowi.Powtarzam, pytałam o kurację moich białaczkowców, wetka to konsultowała, to nie jest tak, że sama sobie tak postanowiłam.

ewar

Post » Nie gru 11, 2011 9:32 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Przeraża mnie takie podejście :roll:
Nie chodzę do weta, nie leczę.
I jest dobrze ... do czasu :|

Erin

Post » Nie gru 11, 2011 9:43 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Chodzę do weta, jeśli jest taka potrzeba.Julcię nosiłam codziennie przez sześć dni, kiedy tydzień po sterylce złapała infekcję.Co mam leczyć? Białaczkę? Jest nieuleczalna.Po prostu nie podaję im interferonu, ani zylexisu.Koty mają się świetnie, mam szukać im dolegliwości?

ewar

Post » Nie gru 11, 2011 9:44 Re: PilneKotka z FeLV+Czas doPONIEDZIALKU potem zostanie USPIONA

Ech :roll:

Erin

[poprzednia][następna]