Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 08, 2011 12:11 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Dzisiaj było oswajanie "pod kota" czyli usiadłam na 20 minut w kuchni i siedziałam i czekałam aż Miś się zorientuje że nie taki "człowiekodiabeł straszny " jak mu się wydaje. Oczywiście siedział w kuwecie za zasłonką i ciężko oddychał, ale z czasem ten oddech był lżejszy. Ja siedziałam przy wejściu do kuchni, drzwi były otwarte, a w drzwiach leżała Duża która się upominała o głaskanie.
Generalnie Miś bardzo jest zainteresowany innymi kotami i dzisiaj jak weszłam zrobić sobie kawę i zostawiłam uchylone drzwi i była Duża to Miś podszedł do niej i się obwąchali niezależnie od tego że aby podejść niemal się otarł o moje nogi.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt gru 09, 2011 1:20 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Miś ok, ja gorzej - mam silny lęk adopcyjny i już budzą mój niepokój wszelkie drobiazgi.
Dzisiaj zadzwoniła pani szukajaca kota dorosłego do towarzystwa dla swej 8tygodniowej koteczki, ktora wariuje i szaleje. Jak zwykle zapytałam ją czy wie o jakiego kota pyta, że się boi itp. - więc wie i zastanawia się tylko czy się dogada z tak małą kotką.

Nie wiem czy się dogada. Nie pasuje mi w pani to, ze jest zmęczona szaleństwami swojej maleńkiej koteczki. A jak się zmęczy Misiem? I że to osoba z grona kociarzy, cała rodzina to kociarze i miała już koty "po przejściach" i ona wie jak to z nimi jest. Nie lubię "wszystkowiedzących".
W kandydatce na domek w Radzyminie nie podoba mi się, że powiedziała o swoim kocie, że "zdechł".
To sa szczegóły. Po powrocie Sznycla z adopcji ciągle mam w głowie pragnienie, aby już niczego niepokojącego co moze potem okazać się bardzo ważne i decydujące o losie i szczęściu kota nie pominąć. Zaczynam się bać adopcji, zaczynam stawiać wyimaginowane kryteria. Naruszyłam mocno zaufanie do siebie i do mojej oceny potencjalnych domkow. Nie mogę iść sama na pa, nie wiem czy się w ogole nadaję teraz na wizyty pa.
A Miś czeka i płacze pod drzwiami od kuchni.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt gru 09, 2011 2:20 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Miś się rozwydrzył lub stał się smakoszem itp. itd - w każdym razie Miś u mnie z wielką chęcią i apetytem je tylko i wyłącznie mięsko. Czeka na nie całą dobrę dostając dwa razy dziennie mokrą karmę ktorą powącha lub ewentualnie z lekka i odrobinkę skosztuje. :evil: :D :D :D

Marzenia11

Post » Pt gru 09, 2011 20:55 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Marzenia11 pisze:Miś się rozwydrzył lub stał się smakoszem itp. itd - w każdym razie Miś u mnie z wielką chęcią i apetytem je tylko i wyłącznie mięsko. Czeka na nie całą dobrę dostając dwa razy dziennie mokrą karmę ktorą powącha lub ewentualnie z lekka i odrobinkę skosztuje. :evil: :D :D :D

Marzenia ile Ty tego mięsa Misiowi dajesz ???? Może zmniejsz porcje :wink: Misio nie powinien chyba jeść samego mięsa :kotek:

Czy może włączyłaś Misiowi suche ? W lecznicy Misio przestał jeść suche, ale wcześniej lubił skubnąć mieszankę 8)

Bardzo cieszę się z postępów Misia w socjalizacji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Bardzo dobrze się stało, że trafił do Ciebie Marzenia :D :D :D :D

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt gru 09, 2011 22:59 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Kroję po prostu np. 50dkg na 6 kotów ale nie każdy otrzymuje taką samą porcję.

Miś bardzo, bardzo, bardzo płacze pod drzwiami - on z jednej, a Duża z drugiej strony. Jest niezwykle ciekawskim kotem. No i sorry, ale teraz go wypuściłam na kilkanascie minut na mieszkanie - chodzi i ogląda. Jest ostrożny, ale nie przestraszony. Ogon w górze. Bardzo mu się podoba drapak i Duża. Nie przepada za czarnym kolorem futra, a w sumie do biało-rudego pasuje :mrgreen: Pal licho.

Marzenia11

Post » Pt gru 09, 2011 23:10 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

No to dostaje tyle ile u mnie - też miarki jak dzieliłam mięso nie miałam, ale 40 dkg dzieliłam na 5. kotów bo nie wszystkie u mnie mięsko lubią. Tylko Kika malutko zjada bo apetyt ma kiepski.

Marzenia - Misio jest kotem niebywale towarzyskim :D i pozytywnie nastawionym do innych futer :D Wydawało mi się, że o tym pisałam. U mnie klatka Misia stała w sypialni, gdzie koncentruje się kocie życie i zawsze jakiś kot był przy Misiu a Misio bardzo to lubił :kotek:

Wydaje mi się, że nic się nie stanie po tym jak wypuściałaś Misia. Natomiast stres może wywołać większą szkodę niż kontakt z innymi kotami.

Aleksandra59

Post » Pt gru 09, 2011 23:15 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

W sumie jego rekonesans mieszkania jest bardzo potrzebny bo własnie się dowiedziałam, że to kot podsufitowy, a to może być niezwykle istotna informacja dla przyszłego dsu.

Marzenia11

Post » Pt gru 09, 2011 23:24 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Aleksandra59 pisze:No to dostaje tyle ile u mnie - też miarki jak dzieliłam mięso nie miałam, ale 40 dkg dzieliłam na 5. kotów bo nie wszystkie u mnie mięsko lubią. Tylko Kika malutko zjada bo apetyt ma kiepski.

U mnie ma jeszcze dodatkowo dwie miseczki suchego non stop dostepne, ale niewiele z nich ubywa.

Aleksandra59 pisze:Marzenia - Misio jest kotem niebywale towarzyskim :D i pozytywnie nastawionym do innych futer :D Wydawało mi się, że o tym pisałam. U mnie klatka Misia stała w sypialni, gdzie koncentruje się kocie życie i zawsze jakiś kot był przy Misiu a Misio bardzo to lubił :kotek:
Wydaje mi się, że nic się nie stanie po tym jak wypuściałaś Misia. Natomiast stres może wywołać większą szkodę niż kontakt z innymi kotami.

No własnie. Wiem, że niezwykle towarzyski i ciekawy tego co się dzieje za drzwiami. Nie chciałam go wypuszczać ze względu na grzybka u Miki, ale jest on naprawdę bardzo mały i (chyba, tfu, tfu, tfu) się nie powiększa więc stwierdziłam, że Miś powinien dać radę. Oczywiście nie będzie całą noc wypuszczony. Moja Mała już zniknęła...

Marzenia11

Post » Pt gru 09, 2011 23:38 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Misio suche akceptował, ale w lecznicy przestał suche jeść. Także i tak jest postęp, że cokolwiek skubnie :ok:

Podsufitowy Misio jest, bo w końcu ma swobodę - po długim w czasie :? . Misio po prostu zwiedza 8) Przypuszczam, że jak zwiedzi wszystko to będzie podłogowo-kanapowo-fotelowy :ok: :ok: :ok:

Oczywiście Ty decydujesz kiedy Misio będzie wypuszczony z kuchni, ale może .......... :wink:

Aleksandra59

Post » Pt gru 09, 2011 23:44 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Ech, własnie probuję zrobić mu fotki, a zwłaszcza przed chwilą jak się wyłożył jak długi na podłodze na srodku pokoju, ale ponieważ pstrykam telefonem to zanim się ustawiła ostrość to Miś zwiał.
W niedziele dwie wizyty pa dla Misia - moze z ktorejś będzie TEN DOM na zawsze? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob gru 10, 2011 13:07 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Drapał w drzwi i darł japkę, nawet trochę drzwi uskubnął, ale nie na tyle, zeby się przecisnąć. Dzisiaj chłopak chodzi już kolejną godzinę i zwiedza - sapie z emocji, nawet poganiał orzecha jak mały kociak i chyba mu sie podoba bo większośc czasu ogon ma podniesiony w górę i zawiniętą koncówkę ogona :wink:

Marzenia11

Post » Sob gru 10, 2011 13:27 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Za postępy w oswajaniu i wizyty :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 10, 2011 19:27 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Marzenia11 pisze:Drapał w drzwi i darł japkę, nawet trochę drzwi uskubnął, ale nie na tyle, zeby się przecisnąć. Dzisiaj chłopak chodzi już kolejną godzinę i zwiedza - sapie z emocji, nawet poganiał orzecha jak mały kociak i chyba mu sie podoba bo większośc czasu ogon ma podniesiony w górę i zawiniętą koncówkę ogona :wink:

To co piszesz to miód na moje serce :D :D :D :D :D :D :D Szczególnie zawinięta końcówka ogona mi się podoba :lol: :ok: :ok:

Misio bardzo często bawił się jak mały kociak - nieważne, czy był to jego własny ogon czy myszka czy kawałek indyka :wink:

Widzę, że chłopak rozwija się w prawidłowym kierunku - ciekawi mnie kiedy zamruczy Ci do uszka :wink: :kotek: :ok: :ok:

Aleksandra59

Post » Sob gru 10, 2011 22:58 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Mis "na pokojach" - on jest bardzo zrelaksowany i gaduła z niego okrutny. Owszem, bawi się, łazi, ogląda, nawet zainteresował się wędką z piórkami i podekscytowany patrzył z daleka jak się bawię z Miką.
Okazuje się, ze najbardziej wyluzowane i bezproblemowe są moje "dzikie " koty czyli Mika i Miś. Duża ma poczucie, że i tak jest tu najwazniejsza i nie musi tego nikomu udowadniac, Mała gapi się z szafy i jest na mnie wkurzona. Za to Nutka i Notka znikły w wersalce i Notunia jest bardzo zestresowana skoro jej nie wyciągnęły jej ukochane piróka... :roll:

Nie pisałam wczoraj o tym, ale zdarza się Misiowi zwymiotować po kolacji - wczoraj to już wyglądało bardzo źle i dziś zrobiłam eksperyment zakładając, zę może dostaje za duże kawałki mięsa, ktore zbyt szybko zjada i jest problem, i dzisiaj pokroiłam mu zdecydowanie drobniej - zjadł i obyło się bez problemu. Ufff...

Marzenia11

Post » Nie gru 11, 2011 2:28 Re: Mis&Marcel(*)s15Mis-nie taki diabel straszny..:) Zuzia s43

Miś zostaje na noc "na pokojach" - przynajmniej na pewno będę spać z powodu braku jego miaukolen ia i drapania w drzwi od kuchni.
Chciałam zauważyć że kolacje zjadł prosto ze stołu robiąc sobie "szwedzki" stół i pomijając fakt mojej obecności - jadł mi niemal na bieżąco indyczka którego mu kroiłam. Coś się trochę boję, ze indyk raz dziennie musi być wpisany w umowę adopcyjną... nie wiem kto :evil: :evil: :evil: go tak rozwydrzył :roll: :D :D :D

Marzenia11

[poprzednia][następna]