Moderator: Moderatorzy
Tinka07 pisze:Kotom cukrzycowym z CRF (po polsku PNNPcimOlki pisze:Tinka - czy w prowadzeniu kota chota chorego na cukrzycę i CRF łącznie istnieją jakiekolwiek istotne i kolizyjne sprzeczności zaleceń?
Np. (hipotetycznie) z punktu widzenia CRF należało by nawadniać, a z punktu widzenia cukrzycy nie wolno lub coś podobnego.) nie wolno podawać NaCl z glukozą. Poza tym trzeba bardzo uważać z płynem Ringera z mleczanami. Jeśli kot cukrzycowy ma skłonności do ketonów, to taki płyn odpada.....
Tinka07 pisze:Ilość insuliny możesz dopasować do wyników. Mam nadzieję, że bedzisz potrafiła.
Tinka07 pisze:Przy tych wynikach mocznika i kreatyniny nawadnianie kroplówlkami podskórnymi codziennie po 200 ml to podstawa (minimum).
lucyper pisze:Tinka07 pisze:Ilość insuliny możesz dopasować do wyników. Mam nadzieję, że bedzisz potrafiła.
Tez mam nadzieje.Przy cukrze 10-1 kreseczka insuliny.Ponizej 7-0,5 kreseczki.Ponizej 3 -bez insuliny.Tak mnie uczono.Tinka07 pisze:Przy tych wynikach mocznika i kreatyniny nawadnianie kroplówlkami podskórnymi codziennie po 200 ml to podstawa (minimum).
Oj,tak duzo.To starczy mi plynu tylko na dwa razyNo i cena odstraszajaca.Wyszloby mi 1000 koron tygodniowo tylko na nawadnianie
Ile kosztuje w Polsce 250ml plynu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 22 gości