wspólne życie - Felek choruje, prosimy o kciuki :-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 12:39 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

Krzysiekbolo pisze:
kamari pisze:Najważniejsza w początkach naszego kolejnego wątku, jest pomoc Gosi w przeżyciu ciepłej zimy.

Zbieracie pieniądze na piecyk elektryczny dla Vip0.
Ale Gosia ma już piecyk!!!!!

z wątku Vip0:
vip0 pisze:
kamari pisze:Farelka szybko nagrzewa :ok:
Słuchajcie, jutro podjadę do marketu i zorientuję się w cenach grzejników. Trzeba zrobić zrzutkę i kupić Gosi taki. Miesięczny koszt prądu na pewno nie przekroczy 50 zł. Jak Gosia do tego napali w piecu czym niebądź, to będą mieć wreszcie ciepło.

Marysiu, ja mam grzejnik, mamaGiny mi przysłała...no i będę włączać, słowo :ok: !

Ogrzewanie takim piecykiem jednego pokoju na pół gwiazdki (1KW) to koszt dzienny ponad 60gr*24h = ok14 zł. A i tak w największe mrozy temperatura w takim pokoju nie przekroczy 15 stopni.
14 złotych * 30 dni= ok. 420 PLN na miesiąc

Piecykiem, o którym mówię dogrzewałam się w galerii. Do tego był jeszcze piecyk olejowy, oświetlenie w sklepie i w pracowni (od pyty żarówek). Lodówka, polerka, czajnik elektryczny, elektryczny podgrzewacz wody...I rachunki za prąd nie przekraczały zimą 250 zł, dlatego teraz zdecydowałam się na taki grzejnik i pomyślałam o takim dla Gosi.

A na prąd będą bazarki, Dorota się tym zajmie :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt gru 09, 2011 12:42 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

ja siem dostosujem ;-) do OBI jade po choinkę -mogę zakupić - dajcie mi maila z decyzją :D
a na bazarki to ja trochę książek mam, trochę nadmiaru bizuterii, trochę czegoś inn\ego...byleby się chętny znalazł a z tym trudno
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt gru 09, 2011 12:45 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

mamaGiny pisze:ja siem dostosujem ;-) do OBI jade po choinkę -mogę zakupić - dajcie mi maila z decyzją :D
a na bazarki to ja trochę książek mam, trochę nadmiaru bizuterii, trochę czegoś inn\ego...byleby się chętny znalazł a z tym trudno

Ja się ośmielę poprzeć Gosię- bazarki jakoś stoją przed świętami....
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt gru 09, 2011 13:16 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

Ja też się zamelduję, ale aż się boję bo mam tylko 1 kotkę + 2 psy :oops: nie wyganiajcie mnie bo wpadnę w depresję :!:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt gru 09, 2011 13:23 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

I ja się przywitam w nowym wątku.
Chętnie spędzę czas w towarzystwie zebranych tu "zbieraczek". :D

Sama mam tylko trzy koty i dwa chomiki :mrgreen: .
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt gru 09, 2011 14:08 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

witam-sztuk 19...+2 stałe sasiadów u mnie:2 psy stałe i szczeniak bez domu :roll: +nazbierane dzieci :wink: sztuk 3 obecnie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt gru 09, 2011 16:50 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

alab108 pisze:Ja też się zamelduję, ale aż się boję bo mam tylko 1 kotkę + 2 psy :oops: nie wyganiajcie mnie bo wpadnę w depresję :!:

3 sztuki, to już dobry początek :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt gru 09, 2011 16:51 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

Mulesia pisze:I ja się przywitam w nowym wątku.
Chętnie spędzę czas w towarzystwie zebranych tu "zbieraczek". :D

Sama mam tylko trzy koty i dwa chomiki :mrgreen: .

5 futrzaków kwalifikuje do klubu bez okresu próbnego. Zwłaszcza te chomiki :wink:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt gru 09, 2011 16:58 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

Nie mogę znaleźć, na którym wątku pojawił się niedawno temat czarnej serii u kotów.
W ciągu ostatnich kilku dni pożegnaliśmy Mizę, Emi i Dyżurnego :(
Brykajcie sobie dzieciaczki zdrowe i silne. Szkoda tylko, że za TM, a nie ze swoimi Dużymi.
['] ['] [']
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt gru 09, 2011 17:36 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

Ja to się nawet nie odzywam. Ze swoimi dwoma to sobie mogę pogwizdać :|
Ale za to przerób takich w potrzebie mam dość spory - może być?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt gru 09, 2011 17:41 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

jasdor pisze:Ja to się nawet nie odzywam. Ze swoimi dwoma to sobie mogę pogwizdać :|
Ale za to przerób takich w potrzebie mam dość spory - może być?

Przerobione też się liczą :D :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt gru 09, 2011 17:57 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

Jeszcze Antosia u KropkiXXL-odeszła :cry:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt gru 09, 2011 18:13 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

kamari pisze:
alab108 pisze:Ja też się zamelduję, ale aż się boję bo mam tylko 1 kotkę + 2 psy :oops: nie wyganiajcie mnie bo wpadnę w depresję :!:

3 sztuki, to już dobry początek :ok:

ja mam 2 koty i syna co sie zachowuje tez jak kot - siedzi na parpapecie i miauczy ciągle (dosyc ze im do kuwety nie leje :roll: i nie wyjada z misek )
plus dokarmiam matke z 5tka dzieci
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt gru 09, 2011 18:34 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

Cału dzień sidzę dzisiaj nad naprawieniem i uruchomieniem naszego wspólnego portalu i tak zawan d.pa.
T na Homie miało być w promocji na 3 miesiące za darmo, ale tylko miało być.
Przeszukałam internet i znalazłam darmowy hosting. Sklep się w końcu przepchał, ale nie wyświetlają się polskie znaki. Czyli też do d.upy.
W końcu znalazłam niezły i małopłatny serwer, ale Amelka obsikała mi wczoraj komórkę, telefon trafił szlag, a ja żeby zrobić przelew, muszę odebrać smsa z kodem.
A już myślałam, że przed weekendem wszytko znowu będzie działać. A jutro sobota i banki łaskawie nie pracuję. I muszę czekać do poniedziałku, żeby wysłać głupie 15 zł :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt gru 09, 2011 18:44 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny - klub zbieraczek :-)

Jak udzielisz instukcji dla laika, mogę wysłać :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]