Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw gru 08, 2011 8:31 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

mamut - tak, masz rację - chodzi o Kota który odchodzi na chłoniaka.
Napisałam:
Broszka pisze:(...)
Kot u hanelki, "gaśnie na nowotwór":
viewtopic.php?p=8294858#p8294858
(...)

a nie: "Bruno u hanelki" ...

Zaprosiłam hanelkę na wątku w którym o nim wspomniała opisując swoją sytuację: ma pod opieką kilkanaście zwierząt, w tym niektóre chore...
Pomyślałam więc że objęcie opieką przez Fundusz Onkologiczny Pana Kota mogłoby pomóc.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw gru 08, 2011 12:46 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Przybiegłam tu na zaproszenie Brośki, w tym wątku:
viewtopic.php?f=1&t=123437&start=465
Przed tygodniem złapałysmy w szpitalnym parku chorą kotkę, od kilku dni jest w lecznicy z rozpoznaniem nadziąślaka. Przed zabiegiem potrzebne były kroplówki, bo kotka ma niewydolność nerek. Dziś miała być operowana. Po zabiegu i niezbędnych kroplówkach wezmę kotkę do siebie - niby na tymczas, ale tak szczerze mówiąc, nie bardzo wierzę, żeby znalazła dom. Kto zechce chorą, 7-letnią kotkę, nawet miziastą i sympatyczną? Kotka na pewno będzie wymagała dalszego leczenia - już obecny pobyt w lecznicy będzie kosztował ok. 500 zł (szacunkowo). Czy w tej sytuacji kicia nadawałaby się jako podopieczna Funduszu?
Edit:
Przeczytałam poprzednie wpisy i zorientowałam się, że chodzi o Trusię od Joli dworcowej z tego wątku :
viewtopic.php?f=1&t=98304&start=990
- a konkretnie o zdiagnozowanie u niej, czy to nowotwór. Koszt wycinka byłby jednorazowy, nie wiem dokładnie ile. Jola Dworcowa już dawno chciała tę kotkę zdiagnozować, ale tam ciągle są bardzo pilne sprawy kocie i bardzo małe fundusze. Jola od 2 tygodni zmaga się z zapaleniem płuc, a jej koty podłapały jakąs wirusówkę i co chwilę kolejny kot dostaje biegunkę i zwraca. Joli trudno sobie z tym poradzic, dlatego sprawa Trusi ciągle się odkłada. Ale trzeba kicię zdiagnozować, bo bez tego trudno mysleć o adopcji. W pierwszej chwili pomyslałam, że chodzi o naszą nową kotkę z nadziąślakiem, bo Borówka wpisała zaproszenie w moim watku :D
A więc zgłaszam Trusię w imieniu Joli Dworcowej do funduszu, z prośbą o pomoc w wykonaniu badania histopatologicznego wycinka skóry. A to jest Trusia:
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw gru 08, 2011 13:06 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw gru 08, 2011 13:01 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Oczywiście! Czy wiesz już jaki będzie przybliżony koszt samej operacji??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw gru 08, 2011 15:46 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

jolabuk5, czyli są dwie kotki?

Pierwsza kotka z nadziąślakiem.
Czy wycinki nadziąślaka trafią na histopatologię?
Potrzebujemy informacji ile będzie kosztowala operacja usunięcia wraz z histopatologią i czy będzie możliwość faktury przelewowej.

Druga kotka Trusia od Joli. Właściwie potrzebne te same informacje: koszt zabiegu biopsji skóry i badania histopatologicznego i czy będzie faktura przelewowa.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 08, 2011 22:16 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

No tak, to będą 2 kotki - mój tymczas (jeszcze jej nie wybrałam imienia :oops: ) z nadziąślakiem i tymczas Joli Dworcowej - ruda Trusia ze zmianami na skórze. Zapytam jutro Jolę Dworcową, jaki byłby koszt tej histopatologii u Trusi. Wiem, że juz się kiedyś dowiadywała. Jak się dowiem, to zaraz napiszę.
Moja kotka jest już PO zabiegu, odbył się dzisiaj. Ja przejmę ją w sobotę, bo przedtem będzie jeszcze miała płuczące kroplówki w lecznicy (ze względu na mocznicę). Nie wiem, ile kosztował sam zabieg - za cały pobyt zapłacę ok. 500 zł, ale w tym były badania krwi, kroplówki, leki. Zapytam jutro Panią dr ile konkretnie kosztował zabieg - i napiszę. Każda suma, którą będziecie mogły zasponsorować z Funduszu, będzie ogromną pomocą! :1luvu:
Edit: nie wiem za bardzo, co to jest faktura przelewowa. Czy to znaczy, że faktura będzie wysłana do Funduszu (mailem? pocztą?) i z Funduszu bedzie przelew? Fakturę oczywiście będę mogła dostać.
Histopatologii nadziąślaka chyba nie było... Nie wiem na pewno, ale p. doktor nic o niej nie mówiła. Ale była pewna, że to nadziąślak, powiedziała mi to przy pierwszej rozmowie, kiedy ja mówiłam o "podejrzeniu".
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw gru 08, 2011 23:08 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Biedne kociska :cry:

Skopiowałam wspłaty do pierwszego postu. Oczywiście jak zwykle nie ograniam listy beneficjentów :oops:
Jeszcze kilka stron i trzeba będzie założyć kolejną część wątku, zrobi to skwareek, więc będzie już jak trzeba :)
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt gru 09, 2011 9:58 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Kinya, w beneficjentach nic się nie zmieniło od ostatniego uaktualnienia listy.
Było kilku zgłoszonych kandydatów ale nikt nie został beneficjentem.

Proszę o wypowiedzi nt pomocy dla koteczki jolabuk5.
Czy pokryjemy wyłącznie koszt usunięcia nadziąślaka czy również inne badania i pobyt w szpitaliku?
Szkoda że usunięty materiał nie trafił na badania histopatologiczne bo nie będzie wiadomo jaki to był guz...

jolabuk5, faktura przelewowa to taka którą opłaca się przelewem bezpośrednio na konto lecznicy. Część środków nasz fundusz ma na koncie Fundacji gdzie nie ma innej możliwości rozliczenia jak fakturą przelewową wystawioną na tą fundację. Chcielibyśmy te środki wykorzystać w pierwszej kolejności.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 09, 2011 10:00 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

aha, persiczka Lisa miała usg i podejrzenie nowotworu się nie potwierdziło :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 09, 2011 11:09 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Trzeba dosyć pilnie wykorzystać 290 zł ktore mamy jeszcze w Elpis, czy można wystawić już na te kwotę fakturę?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt gru 09, 2011 11:27 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

ewan pisze:Trzeba dosyć pilnie wykorzystać 290 zł ktore mamy jeszcze w Elpis, czy można wystawić już na te kwotę fakturę?

Najpierw trzeba zdecydować o wysokości dofinansowania.
No i nie wiadomo jeszcze czy lecznica wystawi fakturę przelewową.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 09, 2011 12:04 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Myślę że tą właśnie kwotą możemy dofinansować koteczkę Joli jeśli uda jej się zdobyć fakturę. Jolu czy nie będzie z tym problemu??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pt gru 09, 2011 12:04 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Jestem za :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 09, 2011 12:08 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Po pierwsze a dobre: :D Trusia na razie nie ma zmian na skórze, więc nie ma potrzeby pobierania jej wycinka. Czyli - poprosimy z Jola o pomoc, jak znowu się zmiany pojawią (oby się nie pojawiły!).
Co prawda znikanie zmian raczej nie wskazywałoby na nowotwór - prędzej toczeń, który też był brany pod uwagę.

Po drugie - (też dobre :D ) - lecznica Perełka w Łodzi bez problemów wystawi fakturę przelewową, tylko musi mieć dane, na kogo fakturę wystawić. no i wysokość, w jakiej możecie zasponsorować tę kicię z nadziąślakiem. Proszę o dane do faktury i sumę, przekażę wszystko pani dr Rojewskiej do wystawienia faktury. I dziękuję BARDZO!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt gru 09, 2011 12:15 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Jejku ja jak zwykle nie mam danych Fundacji :oops: . Pomoże ktoś??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pt gru 09, 2011 12:15 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Fundacja ELPIS - Nadzieja Dla Zwierząt
ul. Krzemionki 22/15
30-525 Kraków

NIP: 679 302 73 78

Po wystawieniu faktury trzeba ją wysłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru do fundacji, zadzwonić do Pani Renaty i ją o tym poinformować oraz monitorować kiedy płatność zostanie uregulowana.
Tu jest telefon:
http://elpis.org.pl/kontakt/

Prosimy o zrobienie skanu faktury przed wysłaniem.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]