pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2011 11:08 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Kacper sobie zwyczajnie spał, to gremlin przyszedł i wlazł między łapki Kacpra.

Duża kazała napisać to piszę
schronisko zorganizowało akcję, można nakarmić psiaki ze schroniska klikając http://www.karmimypsiaki.pl/
tylko trzeba później potwierdzić odebrany mail

rozumiem, że sam sobie zasłonił oczka łapką Kacperka :lol: :ryk: :1luvu:
kiedyś nakarmiłam jednego psiaka, drugi raz nie pozwolono mi :(
ps. spróbuję ze służbowej skrzynki
edit. udało się :D
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lis 23, 2011 22:33 Re: pamiętnik Poldka

Fajnie jest mieć się do kogo przytulić. A Duża powiedziała, że można nakarmić więcej psiaków jak ma się więcej adresów mailowych.
Obrazek Obrazek
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw lis 24, 2011 7:36 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Fajnie jest mieć się do kogo przytulić. A Duża powiedziała, że można nakarmić więcej psiaków jak ma się więcej adresów mailowych.
Obrazek Obrazek

dzięki, przypomniałeś mi o dawno nie używanych innych skrzynkach mailowych, wykorzystam je dla dobra piesków
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie lis 27, 2011 21:43 Re: pamiętnik Poldka

U nas wszystko po staremu. Duża narzeka, że nikt się nie pyta o gremliny. A ja się cieszę, lubię te smarkule.
Duża nam dzisiaj opowiadała o koteczce spotkanej na działkach. Mała buraska z białymi skarpetkami. Duża się o nią martwi bo kicia nie miała nic przeciwko wzięciu na ręce. Podobno koteczka ma około 4 miesiące, dogaduje się z innymi kotami i okolicznymi psami. Gdyby ktoś chciał dać kici dom to nasza Duża byłaby zachwycona.
Nasza Duża mówi, że do nas kicia trafić nie może bo Duża nie wyrabia finansowo.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pon lis 28, 2011 2:34 Re: pamiętnik Poldka

mar9 pisze:
Killatha pisze:Fajnie jest mieć się do kogo przytulić. A Duża powiedziała, że można nakarmić więcej psiaków jak ma się więcej adresów mailowych.
Obrazek Obrazek

dzięki, przypomniałeś mi o dawno nie używanych innych skrzynkach mailowych, wykorzystam je dla dobra piesków

My też chcemy... Napiszcie proszę, co trzeba zrobić. :piwa:

Już wiemy :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro lis 30, 2011 20:38 Re: pamiętnik Poldka

Ech, że też kot nie może czuć się pewnie nawet jak Duża śpi. No znowu mnie wymiziała zanim zdążyłem się zorientować i uciec. Duża spała, ja leżałem obok na poduszce. I ni stąd ni zowąd Duża zaczęła mnie przytulać. No trochę to moja wina bo zaswędziało mnie ucho i chciałem się podrapać. Duża później powiedziała, że obudziło ja trzęsienie łózka. Ale przecież ja wcale aż tak łóżkiem nie trząsłem.

Killatha

Post » Śro lis 30, 2011 23:49 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Ale przecież ja wcale aż tak łóżkiem nie trząsłem.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Buziaczki Polduś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw gru 01, 2011 7:19 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Ech, że też kot nie może czuć się pewnie nawet jak Duża śpi. No znowu mnie wymiziała zanim zdążyłem się zorientować i uciec. Duża spała, ja leżałem obok na poduszce. I ni stąd ni zowąd Duża zaczęła mnie przytulać. No trochę to moja wina bo zaswędziało mnie ucho i chciałem się podrapać. Duża później powiedziała, że obudziło ja trzęsienie łózka. Ale przecież ja wcale aż tak łóżkiem nie trząsłem.

no wiesz Poldusiu, mając tak sporą posturę nic dziwnego, że łóżko się ciut-ciut :mrgreen: zachwiało :D
a jak tam futerko, nie zaczęło wypadać po tych głaskach? 8O :roll: :wink: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie gru 04, 2011 11:04 Re: pamiętnik Poldka

No jakoś nie. Ale to pewnie dlatego, że później starannie się myję. A Duża w ogóle zrobiła się jakaś namolna bo co przejdzie to pogłaszcze mnie po plecach. A mnie się już nawet syczeć nie chce.
A Duża dzisiaj robi ciasto imieninowe. Dostaliśmy do skosztowania trochę kremu. Bo Duża robi do niego krem serowo-pigwowy. Gremliny cały czas pomagają Dużej, tylko nie wiem czemu Duża cały czas narzeka, że bez ich cennej pomocy to trwało by to dwa razy szybciej. A ja wiem, że gremliny liczą, że za pomoc Duża odpali im jeszcze trochę kremu.

Killatha

Post » Nie gru 04, 2011 13:42 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:No jakoś nie. Ale to pewnie dlatego, że później starannie się myję. A Duża w ogóle zrobiła się jakaś namolna bo co przejdzie to pogłaszcze mnie po plecach. A mnie się już nawet syczeć nie chce.
A Duża dzisiaj robi ciasto imieninowe. Dostaliśmy do skosztowania trochę kremu. Bo Duża robi do niego krem serowo-pigwowy. Gremliny cały czas pomagają Dużej, tylko nie wiem czemu Duża cały czas narzeka, że bez ich cennej pomocy to trwało by to dwa razy szybciej. A ja wiem, że gremliny liczą, że za pomoc Duża odpali im jeszcze trochę kremu.

dla Waszej Dużej z najlepszymi życzeniami :1luvu:
http://www.youtube.com/watch?v=kEH2hDmW ... re=related
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie gru 04, 2011 17:11 Re: pamiętnik Poldka

Wszystkiego najlepszego dla Dużej z okazji imienin :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon gru 05, 2011 21:54 Re: pamiętnik Poldka

Duża powiedziała, że mam podziękować za życzenia - no to dziękuję.
Duża w prezencie imieninowym dostała książkę "zaklinacz kotów". Czy Duża chce nas wszystkich zaczarować?
Wolałbym nie zmienić się w szczurka. Ja tam wolę być kotem. Czy ja się mam bać?

Killatha

Post » Wto gru 06, 2011 7:30 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:Duża powiedziała, że mam podziękować za życzenia - no to dziękuję.
Duża w prezencie imieninowym dostała książkę "zaklinacz kotów". Czy Duża chce nas wszystkich zaczarować?
Wolałbym nie zmienić się w szczurka. Ja tam wolę być kotem. Czy ja się mam bać?

ja myślę, że Duża chce wyczytać, jak przekonać niektóre koty, żeby pozwoliły się głaskać i pieścić bez obawy utraty futerka :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw gru 08, 2011 21:38 Re: pamiętnik Poldka

Hmmm, ja tam na głaskanie nie mam specjalnej ochoty ale jak Duża chce o tym czytać to niech czyta.
Mam tylko nadzieję, że naprawdę nie obudzę się kiedyś po drzemce jako szczur. Już wolałbym zostać nietoperzem. Przynajmniej jadłospis miałbym podobny.
A tak na inną łapkę to uwielbiam przygotowania do świąt. Co prawda sprzątania to ja za bardzo nie lubię. Bo Duża wtedy wszystko przestawia i zagląda do naszych schowków. Ale dzisiaj Duża przyniosła takie specjalne ciasteczka, powiedział, że to świąteczne pieniki. Wprawdzie były w woreczkach ale woreczek to żadna przeszkoda dla gremlina. Zanim się Duża zorientowała, to zdążyliśmy pokosztować. Pycha!

Killatha

Post » Sob gru 10, 2011 19:23 Re: pamiętnik Poldka

Dzisiaj naszej Dużej inna znajoma duża przywiozła zamówioną wołowinę. W związku z tym zjedliśmy bardzo pyszną wczesną kolację. A Duża postanowiła, że na święta zrobi sobie szynkę wołową. Nie jestem do końca pewien co to jest ale brzmi bardzo smacznie. Tylko nie wiem czemu Duża to mięso na tą szynkę moczy w wodzie z solą i przyprawami. Uważam to za skandaliczne marnotrawstwo dobrego mięsa. Dużą usprawiedliwia tylko to, że dla nas też przygotowała i zamroziła porcje kolacyjne. I rozumiem czemu od razu wszystkiego nie dała nam do misek - Miła opchnęła by wszystko do wypęku, a później by wymiotowała bo w jej małym brzuszku wprawdzie mieści się sporo ale nie aż tak.

Killatha

[poprzednia][następna]