PilneKotka z FeLV+ szukamy DS!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 08, 2011 14:41 Re: PILNE Kotka z FeLV+

Erin pisze:A rozmawiałaś z wetką o tym?
Jeśli nie, to może warto?

A za domek mocne :ok:

Ja nie jestem znawcą tego tematu i to do niej przyszła kotka, więc wszelkie decyzje pozostawiam jej.
Co zrobi, tego nie wiem. Pomagam jej szukać domek DT lub DS. Tyle mogę dla niej zrobić wiem, że nie może trzymać kotki zbyt długo bo nie ma na to warunków. Wiem co przeżywa...

Patii

Od: Wto cze 10, 2008 9:05

Post » Czw gru 08, 2011 14:43 Re: PILNE Kotka z FeLV+

Niewątpliwie przeżywa, trudno się dziwić.
Ale wspomnij jej o tym, bo w nawale spraw może to umknąć.
A jest dość ważne w tym przypadku.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 08, 2011 14:47 Re: PILNE Kotka z FeLV+

Erin pisze:Niewątpliwie przeżywa, trudno się dziwić.
Ale wspomnij jej o tym, bo w nawale spraw może to umknąć.
A jest dość ważne w tym przypadku.

kotka ma około 6 miesięcy i na sterylke jeszcze jest czas. Teraz się skupiamy na znalezieniu domku by do tej sterylki doszło. Przykre ale prawdziwe.

Patii

Post » Czw gru 08, 2011 14:52 Re: PILNE Kotka z FeLV+

A robiłaś ogłoszenia? Ma wydarzenie na FB?

Erin

Post » Czw gru 08, 2011 15:09 Re: PILNE Kotka z FeLV+

1 raz robiłam wydarzenie na fb tutaj jest link

https://www.facebook.com/events/280351602015586/
Ogłoszenia porobione na tych portalach, na których uczęszczam.

Patii

Post » Czw gru 08, 2011 15:48 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

Udostępnione :ok:

Erin

Post » Czw gru 08, 2011 16:29 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

Nie wiadomo, czy kotka ma białaczkę !!!! Nie ma objawów, test może być nie wiarygodny.Czy koty wetki są wolne od wirusów?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 08, 2011 16:37 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

Dlatego warto test powtórzyć.

Erin

Post » Czw gru 08, 2011 16:46 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

Dlaczego tak boimy się kotów z białaczką? :evil: Z tym da się żyć, kot nie zaraża ludzi ani zwierząt poza kotowatymi, są też szczepionki.Pasożytami, grzybem , nawet świerzbem zrazić się mogą nawet ludzie, białaczką nie.Przecież mam białaczkowce, piszę codziennie, co robią, jak się czują i kiedy byłam u weta.W maju, poza Julcią, która ostatnio była sterylizowana.Nie dostają żadnych leków, ponoszę koszty związane z karmą i żwirkiem.Koty są wykastrowane, zaszczepione, tak jak wszystkie.Lara i Lena(siostry) są od dawna w swoim domku.Jedna ma FeLV+, ale żyją obie i mają się dobrze. Na forum jest mnóstwo kotów, których opiekunowie nie słyszeli o FeLV , nie są przetestowane, a przecież też mogą być nosicielami.

ewar

Post » Czw gru 08, 2011 19:17 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

ewar pisze:Dlaczego tak boimy się kotów z białaczką? :evil: Z tym da się żyć, kot nie zaraża ludzi ani zwierząt poza kotowatymi, są też szczepionki.Pasożytami, grzybem , nawet świerzbem zrazić się mogą nawet ludzie, białaczką nie.Przecież mam białaczkowce, piszę codziennie, co robią, jak się czują i kiedy byłam u weta.W maju, poza Julcią, która ostatnio była sterylizowana.Nie dostają żadnych leków, ponoszę koszty związane z karmą i żwirkiem.Koty są wykastrowane, zaszczepione, tak jak wszystkie.Lara i Lena(siostry) są od dawna w swoim domku.Jedna ma FeLV+, ale żyją obie i mają się dobrze. Na forum jest mnóstwo kotów, których opiekunowie nie słyszeli o FeLV , nie są przetestowane, a przecież też mogą być nosicielami.

Moja wetka nie może jej trzymać w gabinecie :( Nie ma nawet do tego warunków.
Muszę się jej zapytać czy powtarzała badanie czy po prostu robiła 2 testy.

Patii

Post » Czw gru 08, 2011 19:17 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

ewar pisze:Nie wiadomo, czy kotka ma białaczkę !!!! Nie ma objawów, test może być nie wiarygodny.Czy koty wetki są wolne od wirusów?

Tak koty wetki nie są chore.

Patii

Post » Czw gru 08, 2011 20:10 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

W gore!

Patii

Post » Czw gru 08, 2011 21:25 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

Rozumiem, że lecznica nie jest miejscem dla niej, to oczywiste.Potrzebny jej domek, gdzie będzie jedynaczką, domek z pieskiem, albo zaszczepionym kotem.Tyle. A może nie ma białaczki? Test trzeba powtórzyć.Dlaczego ma czas do poniedziałku, a nie do do środy, czy jakoś tam?

ewar

Post » Czw gru 08, 2011 21:45 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

Rozmawialam z wetka. Test wyszedl bardzo wyraznie. Bedzie powtorzony w poniedzialek raz jeszcze. Nie moze miec lazienki zajetej. Czemu nie wiem. Chcę mi się plakac!!
Kotka jest bardzo przyjacielska.

Patii

Post » Czw gru 08, 2011 21:50 Re: PILNE Kotka z FeLV+Re: mamy czas DO PONIEDZIAŁKU!

A Ty nie możesz jej wziąć chociażby do łazienki? Musi być uśpiona?

ewar

[poprzednia][następna]