KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc! Wkrótce dojdą maluchy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 17, 2010 18:59 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

dobrze, że jest domek
będą się miały gdzie schronić
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw kwi 28, 2011 20:57 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Kinya pisze:Dwa z kotów dały mi się pogłaskać, zwłaszcza milusiński jest piękny czarny kocur, BARDZO PROSZĘ MIEĆ GO NA UWADZE GDYBYŚCIE WIEDZIELI, ŻE KTOŚ CHCE TAKIEGO KOTA ZAADOPTOWAĆ. Z bólem serca go tam zostawiałam, przytulał się, ale naprawdę nie mogę go wziąć do siebie :cry:
Obrazek

Nie zdążyliśmy... Czarnuszka zabił samochód :placz:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Czw kwi 28, 2011 21:14 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Przykro :( czarnuszki są mi szczególnie bliskie :(
Razem z kłajską Telimenką zapalamy świeczuszkę [i] :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt kwi 29, 2011 5:34 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Od wczoraj mam strasznego doła. On tak bardzo garnął się do ludzi, całą zimę przeczekał :cry: , a ciągle były koty w większej potrzebie Ostatnio jeździłam tam i chciałam go zabrać, nie dalej jak 3-4 tygodnie temu byłam nawet z wolontariuszką u której zwolnił się tymczas i pojechałyśmy specjalnie po niego, ale Kić się nie pokazywał. Liczyłam wczoraj, że będzie, dopiero pan Jan mnie poinformował co się stało.
Kotku [*] przepraszam...
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw maja 19, 2011 20:26 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

A ja miałam cały czas wolny tymczas.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt lis 25, 2011 15:55 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Pomocy! Dwa koty z Kłaja potrzebują natychmiastowego leczenia, ale nie da się ich złapać :( Jeden z nich śpi pod gołym niebem, bo chyba nawet nie jest w stanie wejść do budki :cry:
Podobno są też jakieś maluchy - ja poza tymi które w ostatnich tygodniach stamtąd pozabierałam (w większości są już wyadoptowane) nie widziałam żadnych, ale jak widać tam trudno na dłuższy czas opanować sytuację :( Tym bardziej, że oprócz karmienia nie ma dla nich innego wsparcia, a ciągle pojawiają się nowe osobniki :(

Potrzebna jest przede wszystkim klatka-łapka, fajnie gdyby też mógł ktoś dołączyć do pomocy (chętni nawet są, ale to osoby niezmotoryzowane, z odległych dzielnic Krakowa, więc sam ich transport do Kłaja i z powrotem to kłopot oraz niepotrzebne nabijanie kilometrów).

Łapkę miałam mieć pożyczoną wczoraj wieczorem, specjalnie po nią pojechałam, ale już na miejscu, w ostatniej chwili okazało się, że jednak nie ma. Tak więc nie mamy nawet po co tam dzisiaj jechać, bo nic nie zdziałamy :(
A chory kot budzi się pewnie cały oszroniony :( Zaraz mnie skręci po prostu...
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Sob lis 26, 2011 19:33 Re: KŁAJ.Chore koty proszą o pomoc na zimę

Wróciłam przed chwilą z Kłaja. Kotek ze pokiereszowaną łapką został złapany :ok: Jest pięknym, bardzo spokojnym krówkiem - nie jest jakoś bardzo dziki, ale nie pozwala się dotknąć. Po wypuszczeniu schował się w kącie za szafką. W poniedziałek rano zawiozę go do lecznicy. Na pewno będzie potrzebne prześwietlenie łapki i chyba jednak operacja :(
W Kłaju mieszkał w oponie, którą pan Jan wyłożył kudłatą narzutą, którą ktoś wyniósł do wyrzucenia. Dobrze, że nie ma jeszcze dużych mrozów, kot nie miałby szans.
Obrazek

Jest sporo innych kotów, w tym trochę młodzieży. Fajny jest zwłaszcza czarny kociak, bardzo rozbrykany, wesoły. Wg mnie rokuje na oswojenie i kota domowego. No ale kto da mu szansę? :(

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pon lis 28, 2011 13:59 Re: KŁAJ.Chore koty proszą o pomoc na zimę

Złapany kot okazał się dziewczynką; a nawet kobietą w dojrzałym wieku około 7-8 lat. Nie ma wszystkich zębów, reszta z ogromnym kamieniem.
Łapka po silnym urazie, do usunięcia główka kości udowej. Ale na szczęście nie trzeba amputować całej łapki, no i ma szansę na chodzenie.
W uszach potworny świerzb i byc może zapalenie - zaobserwowałam, że nie reaguje na dźwięki, myślalam, że to głuchota. W lecznicy zaczęła nawet mruczeć podczas oględzin, czyli kolejna wyrzucona bida. Dosłownie wystawiona na śmietnik :cry:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto lis 29, 2011 14:19 Re: KŁAJ.Chore koty proszą o pomoc na zimę

I jeszcze jedna sensacyjna informacja dot. złapanej kotki: ona MA CHIP!!
W lecznicy odczytali nr, sprawdzili trzy bazy i nic. Dzwonili do krakowskiego schroniska, ale tam jakas awaria systemu i nie da się na razie sprawdzić.
Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja. Nawet nie wiem za bardzo jak i gdzie próbować odszukać właściciela lub schronisko, z którego została zabrana :|

Kotka ma całkiem niezłe wyniki krwi. Oprócz łapki, która będzie operowana, złamana była też druga, po tej samej stronie. Tylko ta druga już się jakoś sama zrosła i nie ma co tego ruszać.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw gru 08, 2011 13:59 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Podrzucę wątek , bo ucichł..
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw gru 08, 2011 15:24 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

:(

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw gru 08, 2011 16:01 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

edii pisze:Podrzucę wątek , bo ucichł..

Dziękuję Ci!
Kotka nadal jest w lecznicy. Nóżka zoperowana, kotka zaczyna się poruszać. Nie chciałam pisać żeby nie straszyć, ale znaleziono krew w kuwecie i trzeba było zrobić badania. Nic niepokojącego nie wykazały, zwłaszcza wyniki badania moczu były ok.
Jutro mam dostać informację co do możliwości zabrania kotki z lecznicy na tymczas. Nadal boi się ludzi, ale przy próbach głaskania nie jest agresywna, po prostu kuli się w sobie.
Będziemy teraz z panem Janem polować na kota z chorobą skóry, mam już klatkę-łapkę do dyspozycji.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw gru 08, 2011 16:08 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Chyba byłoby fajnie, jakby znalazł się tymczas dla tej bidy z czipem :(
Nie wydaje mi się, żeby mogła wrócić na wolność.
Ale kto weźmie :(

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw gru 08, 2011 16:21 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Myślę o dt, który oferowany był dla innej połamanej kotki, ale nie skorzystała :)
Kwestia tylko dogadania się z dziewczyną, no i solidnego wsparcia dla niej, bo ostatnio ma problemy finansowe związane z obcięciem jej etatu.
Ale to już jutro, jak lecznica się określi jak to dalej widzą.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt gru 09, 2011 21:05 Re: KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc na zimę! CZY PRZEŻYJĄ?

Doczytałam ostatne wieści, wiekszość smutnych niestety, zwłaszcza Czarnuszka[*] żal :cry: . Już miałam proponować klatkę łapkę, ale widzę że już masz. Mogę podesłać grosik, pewnie się przyda, trochę krucho z kasą przed świętami, ale cóś wyskrobię :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]