Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 07, 2011 21:51 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

jasdor pisze:Nie mam zbytnio czasu do Was zaglądać, ale staram się doczytać. Biedna Bejbi, jakbym normalnie Tusię [*] widziała w niej. Z tym oddechem charczącym. Tusia odeszła praktycznie bez diagnozy, a szkoda.
Clamydioza jest wstrętna :evil: Ja miałam strasznie złe doświadczenia z oxycortem do oczu . Jakby coś się działo to przerwij i przejdź na jakieś krople, albo coś w żelu.

Jasne :ok: nigdy jak widzę że coś jest nie tak,to nie daję dalej tak jak z tym do smarowania na grzyba,a to jednak nie był grzyb.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro gru 07, 2011 21:53 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Zapomniałam Bejbi zastrzyk przeciwzapalny jeszcze dostała jednorazowo.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro gru 07, 2011 22:13 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

u Buby to też jest chlamydia...ona też tak charczy, i dużo kicha, mam w domu ściany nawet nie raz oglucone :evil:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Śro gru 07, 2011 22:20 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

dinzoo pisze:u Buby to też jest chlamydia...ona też tak charczy, i dużo kicha, mam w domu ściany nawet nie raz oglucone :evil:

To jest wirus chyba ta chlamydia.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro gru 07, 2011 22:34 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Na chlamydię są dwa sopsoby:
a) oxycort do oczu + Unidox dopyszcznie (ok 10 dni)
b) azyter do oczu + sumamed dopyszcznie (zdaje się że krócej)

Sam oxycort ładnie podziała, ale to dziadostwo trzeba tłuc także od środka.
Bez dopyszcznych będzie się odnawiać.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro gru 07, 2011 22:37 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

magaaaa pisze:Na chlamydię są dwa sopsoby:
a) oxycort do oczu + Unidox dopyszcznie (ok 10 dni)
b) azyter do oczu + sumamed dopyszcznie (zdaje się że krócej)

Sam oxycort ładnie podziała, ale to dziadostwo trzeba tłuc także od środka.
Bez dopyszcznych będzie się odnawiać.

Qrde :!: to miał być syrop,a jest granulat 8O 8O a Unidox mi wet odradził nie wiem czemu.Zaraz sprawdzę czy jest wogóle syrop bo jak jest to mnie w aptece oszukali i tyle kasy...
Obrazek ,

vailet

Post » Śro gru 07, 2011 22:42 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

DObrze! Z tego granulatu zrobi się syrop, musisz dolać H2O :P

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro gru 07, 2011 22:47 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

magaaaa pisze:DObrze! Z tego granulatu zrobi się syrop, musisz dolać H2O :P

Przegotowaną?czy mineralną :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 08, 2011 0:31 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Dałam przegotowaną wodę i to już po zalaniu ma 5 dni ważności 8O 8O Bejbi tego nie chciała bo ma sztuczny bananowy smak,aż mi się niedobrze zrobiło.Po chwili poleciała małe bobki zrobić.Pewnie z nerwów :roll: ale ten lek jest zły na jelita i boję się że będzie mi krwawić i biegunki mieć lub zaparcia.O innych ubocznych działaniach nie wspomnę bo wystraszę ludzi.Jeśli dasz za dużo można stracić słuch :(
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 08, 2011 1:30 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:Dałam przegotowaną wodę i to już po zalaniu ma 5 dni ważności 8O 8O Bejbi tego nie chciała bo ma sztuczny bananowy smak,aż mi się niedobrze zrobiło.Po chwili poleciała małe bobki zrobić.Pewnie z nerwów :roll: ale ten lek jest zły na jelita i boję się że będzie mi krwawić i biegunki mieć lub zaparcia.O innych ubocznych działaniach nie wspomnę bo wystraszę ludzi.Jeśli dasz za dużo można stracić słuch :(

Podawaj lek wg. zaleceń weterynarza.
I nie czytaj ulotek, nie kombinuj!
najszczesliwsza

Post » Czw gru 08, 2011 1:31 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Chlamydię tłukłam u tymczasów Unidoxem i Oxcortem.

To niestety lubi nawracać.
najszczesliwsza

Post » Czw gru 08, 2011 1:40 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:Chlamydię tłukłam u tymczasów Unidoxem i Oxcortem.

To niestety lubi nawracać.

Wiem i nie pouczaj mnie słucham co wet mówi.Czytałam Twój wątek,ale...nie wtrącam się bo nie wiem jak jest.Dlaczego uważasz że chcę coś kombinować.Wet sam kazał mi przeczytać ulotkę.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 08, 2011 1:45 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Tak wogóle zawsze czytam ulotki bo ja wszystkich leków nie mogę brać i sprawdzam by z innymi nie gryzły się bo albo nie zadziała,albo biorąc coś jeszcze przedawkujesz bo np.jakiś lek wzmacnia działanie drugiego.Lekarze nie lubią jak pacjenci czytają ulotki,ale po to są by było wiadomo co i dlaczego.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 08, 2011 7:48 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Obrazek

witamy
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw gru 08, 2011 7:57 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Też czytam ulotki i nie zwracam uwagi na pouczania innych :!: Odkąd Micia zaczęła poważnie chorować słucham tylko i wyłącznie swojej intuicji i nikogo więcej,puki co mnie nie zawiodła :wink:
Gosiara

[poprzednia][następna]