Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 07, 2011 12:55 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

ewar pisze:Dzięki :1luvu:
On jest kochany, prawda?
Obrazek Obrazek

Oczywiście, że jest kochany i cudowny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Szkoda, że między moimi kotami nie ma takiej zgody :?
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro gru 07, 2011 13:03 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Miedzy Julcią a Czarusiem też jakoś nie bardzo.Ona nie chce się z nim zadawać, może jest dla niej za duży? Nie wiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 07, 2011 20:54 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Ewa doskonale to rozumię, z kotami mam dopiero 1,5r do czynienia, wcześniej były tylko psy, bo mąż jest alergikiem. Na te futra jednak alergii nie ma bo to wszystko mieszane, albo po prostu też nie dopuszczane do całego domu. Z moich tymczasów tez juz jeden został, teraz zostanie drugie bo jest jeszcze bardziej schorowane. Koty uzależniają, bo łatwiej jest dołożyć sobie kota niż psa. Na dzień dzisiejszy stan psów 2 plus kotów 5 plus jeden cudowny skarb do adopcji( mięcha łapami na widok człowieka, jest półdługowłosa, byc może ma FIV- wynik badan- testy -1: 1, wynik z osocza FIV nie ma, podobno powinnam zrobic jeszcze jedno badanie, na dzien dzisiejszy panna jest tlusta, energiczna, piękna sierść, czyste oczy) samo zycie. Też nie była taka kiedy przyszła, to była bida z nędzą, kk świerzb, grzyby itd...Podglądam jak sobie radzicie, nie chcę popadać w paranoję, bo kiedy czlowiek zacznie chodzić do lekarzy to też będzie wiecznie chory szczególnie tu gdzie jestem. Trzymam kciuki, ale "mysłę" :P że C.się nie wyprowadzi. Mój ostani rezydent załtwił to sobie w prosty sposob zaczął łazic za mężem i robic mu masaż....pozamiatane. Ja byłam tym kotem zachwycona od pierwszego razu ale nigy nie myslam o jego adopcji

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Śro gru 07, 2011 21:27 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Nawet nie myśl, że Czaruś nie znajdzie domu.Każdy kot u mnie poza Gucią i Melą, rezydentkami to tymczas.Tak być musi.Miałam zawsze kochane, cudowne koty, zawsze płakałam, kiedy wyjeżdżały, ale nie mogę sobie pozwolić na tyle kotów, poza tym nie ma u nas domów tymczasowych, a kotów w potrzebie mnóstwo.Czaruś jest przesłodki, przekochany, dobry, nie kłopotliwy i przepiękny, ale to tymczas.

ewar

Post » Śro gru 07, 2011 21:31 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

ok :D

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Śro gru 07, 2011 21:54 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Nie znałaś mojego Edzia, pięknego rudzielca ze wsi.Gadający kot, rozumiałam, co mówi, a on również rozumiał mnie i słuchał.Bał się odkurzacza i innych ludzi, chował się, a wychodził dopiero wtedy, kiedy powiedziałam "Edziu, możesz wyjść".Nigdy go nie oszukałam i on o tym wiedział.Leżał zawsze tak, aby mnie widzieć.W nocy spal na fotelu naprzeciwko mojego łóżka, a na kanapie, kiedy siedziałam przy komputerze.Mówiłam coś do niego, a on mi odpowiadał.Możesz nie wierzyć, ale nie było to miauczenie, ale bardzo różne dźwięki.Nigdy tak nie płakałam jak wtedy, kiedy go odwiozłam do Warszawy, ma świetny domek, jest zdrowy i przecudny, kochany i gadający.Mieszka na parterze i jakaś dziewczyna ponoć stała pod oknem, kiedy leżał na parapecie i kilkanaście minut mówiła do niego, jaki jest śliczny.Bo jest!
Czaruś jest cudowny, ale takich cudownych miałam kilkadziesiąt.Nie mogę kolekcjonować kotów, dla ich i mojego dobra.

ewar

Post » Czw gru 08, 2011 11:35 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Czaruś mógłby startować w konkursie jaki kiedyś widziałam na Animal Planet .Zwierzęta mają do poonania tor przeszkód, muszą skakać przez przeszkody, biec slalomem...itd.Byłby w tym rewelacyjny.Zaczyna w kuchni, przeskakuje którąś kotkę stojącą w drzwiach i wskakuje na stół w pokoju.Jest taki śmieszny :P
No i kto tam pod kocykiem?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Już się wyspałem
Obrazek

ewar

Post » Czw gru 08, 2011 12:10 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

ewar pisze:Czaruś mógłby startować w konkursie jaki kiedyś widziałam na Animal Planet .Zwierzęta mają do poonania tor przeszkód, muszą skakać przez przeszkody, biec slalomem...itd.Byłby w tym rewelacyjny.Zaczyna w kuchni, przeskakuje którąś kotkę stojącą w drzwiach i wskakuje na stół w pokoju.Jest taki śmieszny :P
No i kto tam pod kocykiem?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Już się wyspałem
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw gru 08, 2011 12:22 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Ja też go kocham :1luvu:

ewar

Post » Czw gru 08, 2011 17:03 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Tyle razy pisałam,że niezbyt się lubią
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw gru 08, 2011 19:45 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

ewar pisze:Tyle razy pisałam,że niezbyt się lubią
Obrazek Obrazek Obrazek

Tęsknią za Marusią?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw gru 08, 2011 21:29 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Julcia chyba tak, ale nie jest tragicznie.Czaruś zaś ma jeszcze trzy kotki do przytulania :lol: O, właśnie śpi pod kocykiem, a Gucia obok.

ewar

Post » Czw gru 08, 2011 22:32 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Facetom to jakoś łatwiej, co nie? ;)... :D.
No dobra, tak sobie gadam :mrgreen:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt gru 09, 2011 9:09 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Facet w pościeli :P
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie gru 11, 2011 11:16 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Ewar, a Czaruś nie awansuje na rezydenta oficjalnie? ;)
Jest taki cudny, że nie wyobrażam sobie, jak mogłabyś się z nim rozstać ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

[poprzednia][następna]