Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro gru 07, 2011 18:09 Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Jestem bardzo skrępowana pisząc na tym wątku. Ktoś zaglądając do moich banerków może sobie pomyśleć, że mam pieniądze, poniewaz mam hodowlę kotów i sklep internetowy. Sęk w tym, że hodowla to tylko koszty a nowo powstały sklep generuje tylko straty. :(
Ale nie o wyżalanie się tutaj chodzi, bo z opieką nad kotami sobie radzę - zapasy do opieki nad nimi mam. :)

Problem w tym, że bardzo przejął mnie los Rity - perskiej koteczki ze schroniska w Łodzi. Podobno koty perskie wyjatkowo źle znoszą pobyt w schronisku, więc postanowiłam ją adoptować ( a w zasadzie przyjąć na tymczas - jej docelowa właścicielka może ją zabrać dopiero wiosną).
Postanowiłam wystawić bazarek, by uzbierać na przywóz kotki z Łodzi (prawie 300 km w jedną stronę), pokrycie testów w kierunku FELV, FIV oraz FIP (wszystkie wyszły ujemne).
Po przywiezieniu kotki okazało się, że musi natychmiast przejść ponowną operację, ponieważ spaprano jej kastrację... Wolontariuszka sygnalizowała w schronisku, że kotka ma wielką opuchliznę, ale w zasadzie to zignorowano - dostała antybiotyk a ilość ropy wewnątrz narosła do pojemności szklanki. Kotka dostała masakrycznego zapalenia otrzewnej. Była w bardzo ciężkim stanie. Początkowo było lepiej - obecnie kotka musi przejść pełną diagnostykę i konsultację w klinice w Lublinie - nie goi jej się przetoka w ranie i zupełnie nie staje na tylną łapkę - załamuje się pod nią.
Dotychczas bazarek dotyczył głównie kosztów związanych z przywiezieniem i wstępnym zdiagnozowaniem małej. W rezultacie jest już od trzech tygodni intensywnie leczona i nie wiadomo, co będzie dalej - a moja sytuacja finansowa jest bardzo trudna. Nie chcę prosić o datki - chcę coś odsprzedać, by móc pokryć bieżące i przyszłe koszty.

Bazarek zaktualizowano 4 stycznia 2012 r.

WAŻNE!
Można zaproponować wyższą kwotę niż wywoławcza, ale przedmioty trafiają do pierwszej osoby oferującej zakup.

Mały drapak - słupek o wysokości 60 cm. Całkowita wysokość drapaka - 64 cm.
Słupek wykonany z litego drewna - podstawa z wysokogatunkowej sklejki brzozowej.

Obrazek
Cena wywoławcza: 110 zł

Hamak naścienny. Oto rysunki a pod spodem hamak.
Jest wykonany ze sklejki brzozowej.

Obrazek
Obrazek
A oto kot na podobnym hamaku - tyle że mocowanym do drapaka:
Obrazek
Cena wywoławcza: 140 zł

Dorzucam do bazarku jeszcze kilka kubeczków - może akurat Wam się przydadzą na prezenty. Wszystkie są zapakowane w ozdobny kartonik.

[size=150]Kociak i królik:

Obrazek
Obrazek
Cena wywoławcza - 20 zł

Drapak Exclusive DERAN:

Obrazek
Cena wywoławcza - 380 zł (to jest koszt samych materiałów)

Drapak DERAN pół-Exclusive (Dwie okrągłe półki wykonane z płyty MDF, ze zdejmowanymi pokrowacami. Zdjęcie poniżej przedstawia wygląd tych półek)

Obrazek
Cena wywoławcza - 330 zł.

3 polarowe myszki takie jak na zdjęciu poniżej. Wielkość myszki bez ogonka co najmniej 10 cm. Na życzenie mogę spryskać kocimiętką. Do wyboru 3 kolory: kremowy, szary i czerwony.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Cena wywoławcza za 3 myszki - 15 zł
rezerwacja 1 kompletu (ilość nieograniczona - uszyję :) ) - Pearl Rain

PILNE!!!

Mam jeszcze trzy takie kubki "Trzy koty":

Obrazek
Obrazek
Cena wywoławcza - 20 zł

Bransoletka nr 1:
Jedna ma obwód 14,5 cm;
Prezentują się świetnie - obie z córeczką (10 lat) takie nosimy. :wink:

Obrazek

Cena wywoławcza: 17 zł (koszt wysyłki 2-3 zł)

Bransoletka nr 2:
Posiadam ją w dwóch rozmiarach.
Jedna ma obwód 14,5 cm;
[size=150]Druga ma obwód 14 cm;

Obrazek

Bransoletka nr 3:
Druga ma obwód 15,5 cm;

Obrazek

Pozwolę sobie dodać do bazarku trzy portmonetki - podkówki. Są wykonane ze skóry naturalnej i ozdobione przeze mnie kotami wyciętymi z dermy.

Portfel nr 2:

Obrazek
Obrazek
Cena wywoławcza: 12 zł (przesyłka 4 zł)

Portfel nr 3:

Obrazek
Obrazek
Cena wywoławcza: 12 zł (przesyłka 4 zł)

Notes magnetyczny (np na lodówkę) nr 2:
Są 4 sztuki.

Obrazek
Cena wywoławcza - 6 zł (przesyłka 4 zł)

Kartka życzeniowa nr 1 (są 2 sztuki):

Obrazek
Cena wywoławcza: 5 zł (wysyłka 2 zł)

Kartka życzeniowa nr 3 (są 2 sztuki):

Obrazek

Kartka życzeniowa nr 4 (są 2 sztuki):

Obrazek

Obrazek na kafelku 15 cm x 15 cm, wykonany techniką decoupage - nr 1:

Obrazek
Cena wywoławcza: 17 zł (wysyłka 6 zł)

Obrazek na kafelku 15 cm x 15 cm, wykonany techniką decoupage - nr 3:

Obrazek
Cena wywoławcza: 17 zł (wysyłka 6 zł)

Notes drewniany - wykonany techniką decoupage (będzie jeszcze otwór na gwóźdź - na życzenie) - nr 1:

Obrazek
Cena wywoławcza: 15 zł (koszt wysyłki 1 szt - 4 zł)

Notes drewniany - wykonany techniką decoupage (będzie jeszcze otwór na gwóźdź - na życzenie) - nr 2:

Obrazek

Notes drewniany - wykonany techniką decoupage (będzie jeszcze otwór na gwóźdź - na życzenie) - nr 3:

Obrazek

Wyniki licytacji na chwile obecną:
- dwa notesy magnetyczne za wywoławczą dla Duszek686; :)
- różowy zestaw z kubkiem za wywoławczą dla kiche_wilczyca; :)
- notes magnetyczny oraz kubek "I love Cats" za wywoławczą dla rapsodia82; :)
- kubek: "Kotki nocą" za wywoławczą dla dalia; :)
- dwa notesy magnetyczne po 20 zł od milva b :1luvu:
- zestaw niebieski z kubkiem, podstawką i tacką za 35 zł dla agnieszka.mer :)
- zestaw niebieski z kubkiem, podstawką i tacką za 35 zł dla tillibulek :)
- kosmetyczka gobelinowa za wywoławczą dla Duszek686 :)
- kubek "I love cats" - merlok :)
- notes magnetyczny nr 2 - merlok :)
- obrazek na kafelku nr 2 - merlok :)
- mały drapak za 110 zł - jasia0245 :)
- 1 myszka za 5 zł - jasia0245 :)
- kartka nr 2 - cynamon i wanilia :)
- kartka nr 3 - cynamon i wanilia :)
- notes nr 1 - cynamon i wanilia :)
- portfel nr 1 - cynamon i wanilia :)
- zestaw myszek - Pearl Rain :)
- bransoletka nr 1 - Shira3 :)
- notes magnetyczny nr 1 - maueczarne :)
- kartka życzeniowa nr 2 - maueczarne :)
- bransoletka nr 3 za 25 zł - ewan :1luvu:
- obraz za 100 zł - fanaberia :1luvu:
- COŚ za 30 zł - jasdor :1luvu:
- obraz na kafelku nr 1 - 7ksiezyc :1luvu:
- obraz na kafelku nr 3 - 7ksiezyc :1luvu:
Dziękuję! :D
Ostatnio edytowano Śro sty 04, 2012 14:28 przez mojekoty, łącznie edytowano 40 razy
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=20&t=137690 - Bazarek na Kotylion Viva!

mojekoty

Od: Pon maja 03, 2010 13:57

Post » Śro gru 07, 2011 19:33 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

:1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro gru 07, 2011 19:51 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Bardzo bym chciała adoptować tę koteczkę na czteromiesięczny tymczas a później zamieszkałaby z mamą, ale wszystko zalezy niestety od bazarku...
Nutka, Muza, Amber, Evo, Bonnie Blue, Demi, Goran oraz Gama pozdrawiają wszystkich.:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Śro gru 07, 2011 19:58 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

To zadam podchwytliwe pytanie - jakie wymiary ma ten hamaczek ścienny?

OKI

Post » Czw gru 08, 2011 11:09 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

:?:

OKI

Post » Czw gru 08, 2011 15:49 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

podstawa do zawieszenia na ścianie: 60 cm x 30 cm
hamak - 60 cm głębokości - 55 cm szerokości (miejsce do leżenia z bokami - 43 cm x 55 cm; samo miękkie wnętrze: 43 cm x 47 cm) :)

Potrzebuję pieniędzy na podróż do Łodzi - sprawa naprawdę jest pilna a koszt przedmiotów z bazarku jest niższy niż koszt materiałów zużytych do ich wykonania. Kotkę muszę odebrać szybko, bo persy fatalnie znoszą pobyt w schronisku. Zapłaciłam za wykonanie testów oraz za adopcję. Zwracam się tylko z prośbą o zakupy na bazarku, bym mogła Ritę przywieźć - to podróż prawie 300 km.

Moje koty uwielbiają te hamaki (przy drapakach). Naściennego jeszcze nie mają, ale to dlatego, że nie stać mnie na razie na robienie dla siebie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Czw gru 08, 2011 16:00 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Bo szewc bez butów chodzi ;) Takie życie :roll:

OKI

Post » Czw gru 08, 2011 18:00 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Właśnie - ale przynajmniej mam juz jeden własnej produkcji drapak. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

Post » Czw gru 08, 2011 21:11 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Szczęściarze te Twoje kociaste :lol:
Tym bardziej do góry, żeby Rita też do szczęściarzy dołączyła :wink:

OKI

Post » Czw gru 08, 2011 23:24 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Zgaduję, że z Łodzi do Kraśnika :roll:

OKI

Post » Czw gru 08, 2011 23:44 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

W dodatku wątpię, żeby ktoś na takiej trasie jechał :|

OKI

Post » Pt gru 09, 2011 9:44 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Hopsnę z rana :kotek:

OKI

Post » Pt gru 09, 2011 10:05 Re: Hamak, drapaczek, obraz - bazarek dla RITY * PILNE!!!

Dziękuje za hopsnięcie. :D
Daleko i wierzcie mi - gdybym miała pieniądze nie wystawiłabym bazarku. Wolę pomagać innym niż szukać pomocy, ale ta kotka długo by tam nie wytrzymała... :cry: Jeszcze biednej zrobił się ropień po kastracji. :(

Rzeczy wystawione na bazarku na pierwszej stronie są aktualne. Dorzucę jeszcze bransoletki, ale muszę zrobić zdjęcia a ciężko mi się zmobilizować. :wink:
Ostatnio edytowano Pon gru 19, 2011 15:07 przez mojekoty, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

mojekoty

[następna]