POŁAMANA SAJGONKA UMARŁA [']-gadżety RC na dług w lecznicy;(

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Śro gru 07, 2011 12:20 POŁAMANA SAJGONKA UMARŁA [']-gadżety RC na dług w lecznicy;(

Kochani, ten bazarek jest założony dla Sajgonki. To młoda koteczka, urodzona prawdopodobnie wiosną. W sobotę wieczorem (3.12.2011) została potrąca przez samochód na trasie szybkiego ruchu pod Częstochową. Oczywiście sprawca wypadku nie zatrzymał się by pomóc zwierzęciu...
I pewnie kicia umierałaby tam wiele godzin w męczarniach, lub została rozjechana do końca przez jakieś inne auto, gdyby nie moja koleżanka, jadąca tą trasą na Śląsk. Pozbierała koteczkę z drogi i przywiozła do mnie, do Gliwic. Kicia natychmiast trafiła na dyżur do kliniki, okazało się, że ma połamaną miednicę, ale narządy wewnętrzne i kręgosłup są całe. Koteczka była niesamowicie dzielna, dała się zbadać i prześwietlić mimo ewidentnego bólu spowodowanego nie tylko złamaniami, ale też ogólnym stłuczeniem... Pierwsza noc była rozstrzygająca - na szczęście Sajgonka ją przeżyła i w ten sposób, od 4 grudnia, jest w naszym Domu Tymczasowym.
Sajgonka po wypadku:
Obrazek Obrazek

Sajgonka to kochana, urocza, mrucząca kotka, która kocha człowieka miłością bezwzględną, nawet kiedy ten człowiek, czyli ja, przekłada kotkę, robi zastrzyki, masuje obolałe nóżki itd. Do urazu miednicy doszedł jeszcze niefajny uraz nadgarstka przedniej łapki, dlatego obecnie łapusia jest usztywniona i kotka musi spędzić w opatrunku 14 dni żeby lekarze mogli powiedzieć coś więcej. Być może, że nadgarstek trzeba będzie operować, jednak tego jeszcze dziś nie wiemy.
Obrazek Obrazek

Ale to co wiemy to to, iż:
- sajgonka mieszka w transporterze i załatwia się na podkłady (nie ma na szczęście kłopotów z wypróżnianiem ani ze zwieraczami, co po takim wypadku jest bardzo ważne) ponieważ musi mieć do minimum ograniczony ruch - tylko wtedy miednica będzie mogła się spokojnie zrosnąć a kot nie będzie jej naruszał
- kotka potrzebuje obecnie nie tylko drogich leków przeciwbólowych, ale także suplementacji wapnia, podkładów aby mogła leżeć na czystym i suchym podłożu, dobrej karmy i masy miłości,
- po zroście miednicy prawdopodobnie czeka ją jeszcze długa rehabilitacja, tak więc jej pobyt w naszym DT to MINIMUM 2,5 miesiąca.
- wisi też nad nami widmo operacji łapki, ale to wyjaśni się dopiero za dwa tygodnie.
- koteczka będzie też oczywiście potrzebowała szczepień, odrobaczeń a w przyszłości, kiedy będzie już całkowicie sprawna, także sterylizacji.
Tak więc widzicie, że lista potrzeb jest baaaaardzo długa. To, czego teraz potrzeba nam najbardziej, to pieniążków na zakup dużej ilości czystych podkładów, bo kotka jest niesamowicie czysta i ogromnie ją denerwuje leżenie na zabrudzonym podkładzie. Dlatego zużywamy ich dziennie między 6 a 10. Już teraz Sajgonka jest bardzo dzielna - stara się wstawać, myje się, przytrzymuje mnie łapką kiedy do niej przychodzę. Lekarze są bardzo dobrej myśli, na 99% kotka odzyska sprawność i będzie zdrowym samodzielnym zwierzakiem. Ale do tego potrzebny jest czas i niestety fundusze. Dlatego oferuję Wam następujące rzeczy, z których cała zebrana suma zostanie oczywiście przeznaczona na potrzeby Sajgonki:

1. Plecak Royal Canin - 1 szt - CENA 20 pln + WYSYŁKA
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

2. Duże puszki na karmę Royal Canin - 6 szt (w tym 5 zielonych i 1 żółta) - CENA 15 pln + WYSYŁKA SPRZEDANE
Obrazek Obrazek Obrazek
iwona66 :arrow: 2 puszki (2 ZIELONE)
Jana :arrow: 1 puszka ZIELONA
fonja :arrow: 1 puszka ZIELONA
milena88 :arrow: 2 puszki (ŻÓŁTA I ZIELONA)

3. Kalendarz książkowy Royal Canin 2011/2012 - 3 szt - CENA - 15 pln + WYSYŁKA
Obrazek Obrazek

4. Kocyki Royal Canin polarowe o wymiarach 80x120 cm - 6 szt - CENA 10 pln + WYSYŁKA SPRZEDANE
Obrazek Obrazek
iwona66 :arrow: 6 kocyków

Wszystkie rzeczy są nowe i nieużywane. Bazarek jest w opcji "Kup teraz", ale jeśli ktoś ma ochotę zaoferować więcej niż sugerowana kwota - w imieniu Sajgonki będę bardzo wdzięczna. Bazarek potrwa do 30.12 lub do wyczerpania przedmiotów. Możliwy jest odbiór osobisty przedmiotów w Gliwicach, lub we Wrocławiu po 26.12. W pozostałych przypadkach będę podawała orientacyjny kosz przesyłki - niestety rzeczy są zbyt duże, aby wysyłać je jako listy, więc będą musiały iść jako paczki (poza kalendarzami, które mogę wysłać normalnie)... Wysyłki będę robiła kiedy pieniążki zaksięgują się na koncie. Szczegóły dotyczące płatności podam na PW.

Zapraszam serdecznie w imieniu kotki - Sajgonka bardzo prosi Was o pomoc...
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 11, 2011 8:28 przez Gosia B, łącznie edytowano 6 razy

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Śro gru 07, 2011 12:49 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

Polecam fanty, szczególnie plecaczek :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 07, 2011 16:07 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

jakiej pojemności są puszki?

fonja

Od: Sob kwi 11, 2009 9:22

Post » Śro gru 07, 2011 16:28 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

6 kocyków proszę :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro gru 07, 2011 16:31 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

i dwie puszki :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro gru 07, 2011 16:32 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

Piekny kocyk poproszę, niestety tylko za wywoławczą.
Odbiorę osobiście ;)

no to hmm... chyba się spóźniłam.... :roll:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro gru 07, 2011 17:03 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

Poproszę zielona puszkę :)

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro gru 07, 2011 17:59 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

fonja pisze:jakiej pojemności są puszki?

Do puszki wchodzi ok. 2 kg suchej karmy :)

Wooow, jaki ruch na bazarku :) Ależ się cieszę :) Zaraz porozsyłam PW z informacjami, jak tylko się ogarnę.

Hehe, OlaLola bo to refleks trzeba mieć :)

iwona66 - a jakie puszki sobie życzysz? 2 zielone czy zieloną i żółtą? Daj znać koniecznie :)

Gosia B

Post » Śro gru 07, 2011 18:00 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

OlaLola pisze:Piekny kocyk poproszę, niestety tylko za wywoławczą.
Odbiorę osobiście ;)

no to hmm... chyba się spóźniłam.... :roll:

ja też chcialam kocyk :crying:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro gru 07, 2011 18:08 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

Oj, kocyków zabrakło... Ale nie martwcie się dziewczyny - jak znowu będę takie miała to o Was pomyślę na pewno :)

Gosia B

Post » Śro gru 07, 2011 22:17 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

A kalendarz jak ma układ tygodni??
Potrzebuję taki, że jeden dzień - jedna strona

duszki

Od: Nie maja 03, 2009 13:35

Post » Śro gru 07, 2011 22:49 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

Nie wiem bo kalendarze są zafoliowane, ale w zeszłym roku było właśnie tak jak piszesz.

Gosia B

Post » Śro gru 07, 2011 23:10 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

Obrazek
Taki jest w środku.Bardzo fajny, zapewniam.Okładka sztywna, ale giętka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 08, 2011 8:09 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

Oo, dzięki ewar :)

Przepraszam, że wczoraj nie powysyłałam PW, ale się nie wyrobiłam. Zaraz to zrobię :) Pozdrawiam wszystkich i przekazuję, ze Sajgonka ma się dobrze i zjadła ze smakiem śniadanie :)

Gosia B

Post » Czw gru 08, 2011 9:01 Re: POŁAMANA SAJGONKA - gadżety RC na leczenie kotki - GLIWICE

Jest piękny, ale nie dla mnie. :(

duszki

Od: Nie maja 03, 2009 13:35

[następna]