Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kotkins pisze:...
To nic!
I tak zacznie sikać podnosząc nogę!...
PcimOlki pisze:kotkins pisze:...
To nic!
I tak zacznie sikać podnosząc nogę!...
Się śmiej:
Jaka tragedia dla rodziny.
kotkins pisze:Bazyl jest w DT.
U pana ,który już go miał, ale oddał bo żona.
Żona nie ma choroby Alzheimera tylko jest "szalenie delikatna".Nie umie uderzyć psa gazetą.
Podnieść głosu.
Pan miał potworne wyrzuty sumienia,kiedy mu wygarnęłam przyjął to z pokorą. Biedny starszy pan rozdarty między żoną a miłością do psa.Powiedziałam mu,że Bazyla skrzywdził.Prawie się popłakał.
Myślę,że powinien mieć psa ,może nie koniecznie Bazylka.
Dałam mu go bo pies był na zimnie w boksie z 2 innymi psami większymi od niego.
Oczywiście będzie umowa adopcyjna.Kastracja (pan był przeciwny-zgadza się teraz), wizyta poadopcyjna itp.
Nie wiem czy dobrze zrobiłam...
Mary_Poole pisze:Wiesz, ja ja cyckiem tylko dokarmiam bo z pokarmem u mnie krucho. Doc powiedziala, ze przy takich ilosciach to nie ma prawa zaszkodzic. Zreszta dostalam bezpieczny antybiotyk. Jak sie nie wezma za ta infekcje to moze byc wesolo (szpital etc) a Smurf nie lubi szpitalnego zycia
Asia_Siunia pisze:Mary - trzymam kciuki. Co do leczenie antybiotykiem w UK to mam psiapsiółkę z 2 dzieci w UK i w razie potrzeby ślę jej antybiotyk z PL - idę do lekarza i przedstawiam cała sytuację zdrowotną. Jej dzieci mają głównie silne anginy ropne, które lekarze próbują przez 3 tygodnie leczyć paracetamolem doprowadzając do takiego stanu, że w końcu chłopaki dostają penicylinę....Może wiec wydeleguj mamę do lekarza niech coś ci przepisze i ci wyśle?
PearlRain pisze:Asia_Siunia pisze:Mary - trzymam kciuki. Co do leczenie antybiotykiem w UK to mam psiapsiółkę z 2 dzieci w UK i w razie potrzeby ślę jej antybiotyk z PL - idę do lekarza i przedstawiam cała sytuację zdrowotną. Jej dzieci mają głównie silne anginy ropne, które lekarze próbują przez 3 tygodnie leczyć paracetamolem doprowadzając do takiego stanu, że w końcu chłopaki dostają penicylinę....Może wiec wydeleguj mamę do lekarza niech coś ci przepisze i ci wyśle?
Asia nie taka prosta sprawaktoś musi brać antybiotyki pod ścisłym nadzorem lekarza, bo na wiekszość jest jakby uczulona
lepiej tamtejszy antybiotyk żeby lekarz wiedział jak działać w razie jakiegoś uczulenia
edit: a cokolwiek nawet z syntetyczną penicylina i jej pochodnymi odpada
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 31 gości