POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 12:26 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witajcie, zarejestrowałam się na miau.pl, gdyż potrzebuję tymczasu na moich dwóch kotków. Od razu zaznaczam, że koty nie są do adopcji, tylko na przechowanie. Koty są 2, aktualnie znajdują się u mojej koleżanki, jednak z jej relacji wynika, że sobie z nimi (a raczej z jednym z nich) nie radzi. I to jest cały problem. Otóż, tak mi się koty dobrały, że kocur Jimmy jest duszą towarzystwa, w nowych pomieszczeniu adaptuje się błyskawicznie, a druga, kotka Kiri wręcz przeciwnie, w nowym miejscu automatycznie się chowa i nie wychodzi przez jakiś czas i to właśnie z nią jest "problem". Powiem szczerze, w nowym otoczeniu sika nie do kuwety przez jakiś czas, wynika to oczywiście tylko ze stresu, a z relacji koleżanki wynika, że jest już tak prawie 2 tygodnie (tyle u niej są), więc naprawdę nie wiem, jak ona je traktuje :( Potrzebuję więc domu, w którym byłaby osoba z odpowiednim podejściem, moja koleżanka go jak widać nie ma, ale nie miałam nikogo innego, kto by je przygarnął :(
Pilnie proszę o jak najszybszą pomoc, Jimmy jest przeuroczy, trochę jeszcze dzieciak, Kiri także jest cudownym kotem, tylko ciężko znosi przeprowadzki, jak się przyzwyczai to każdy ją pokocha. Koty mają trochę ponad rok, kocur jest wykastrowany, kotka jeszcze nie. Z innymi kotami się dogadują, choć kocur może być trochę władczy, z małymi psami także, ale nie wiem jak z dużymi psami. Wychowały się także z dzieckiem 2-letnim.
Jestem z okolic Trójmiasta. Mój mejl to karolina2431@wp.pl

Wątek nieaktualny
Ostatnio edytowano Śro lis 30, 2011 5:27 przez janiszewa, łącznie edytowano 1 raz

janiszewa

Od: Nie lis 27, 2011 12:01

Post » Nie lis 27, 2011 18:35 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

janiszewa, tu brakuje domów tymczasowych dla kotów chorych, w potrzebie, zagrozonych... a co dopiero miejsca na hotelowanie. Czmeu musisz je zostawić na 2 miesiące? Nie mozesz kupić miejsca w hotelu? Za koty biora mniej niż za psy.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Nie lis 27, 2011 20:29 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Podpinam się pod wątek, jeśli można.

Kilka dni temu przybłąkała się do mnie maleńka sierotka - chyba kotka, ale nie jestem pewna w 100%.
Zrobiłam jej ocieplany karton w garażu, jutro zawożę ją do weta, bo ma złamany ogon - zaschniety, łysy kikut na końcu ogonka. Wydaje się, że nie boli - ale jednak nie wiem.

Nie mogę kici zatrzymać - mam kota agresora i astmę alergiczną, którą znoszę tylko ze względu na to, że moja Psikuta ma już 9 lat i niezły charakterek - nie chcę jej nikomu oddawać, bo pewnie za kilka tygodni znalazłaby się na śmietniku. Niech dokona żywota u mnie - ale nowego kotka pewnie już nigdy nie będę mogła wziąć.

Znajda musi dostac się w dobre ręcę - na razie nie wygląda jak słodki kociak, którego każdy chciałby mieć - ale taka BĘDZIE, gdy ktoś się nią zaopiekuje.
Póki co jest wygłodzona (odżywiam ją), ma poklejone i brudne futerko i dość mało się myje - co mnie niepokoi. Po dwóch dniach rzucania się niemal na jedzenie - dziś nie tknęła nic. Mam wątpliwości, czy się wypróżniła w ogóle - bo brzuszek ma okrąglutki... może wet jutro cos poradzi - choć też się martwię, bo nie mam żadnego zaufanego weta (i z własnym kotem też trafiam ciągle do jakichś konowałów).
Poza tym ma złamany ogonek - mąż twierdzi, że znalazła się u nas "znikąd" - jakby wyszła z silnika auta, które do nas zajechało. Byc może ten ogonek gdzieś się wkręcił - jest ogołocony z futra, zakręcony na końcu i chyba złamany pod kątem 90 stopni. Nie ma żywej rany, krwi - raczej zasuszony kikut. Kotek trochę śmierdzi - być może to futro, a może ta ranka gnije - zobaczym jutro. Umyłam kota trochę wacikami, ale sam nie liznął sie ani razu. Za chwile zaczną się mrozy, a mój garaż nie jest ogrzewany - mimo budy i legowiska - będzie jej chłodno, a gdyby trzeba było cos operacyjnie robić z tym ogonkiem... nie mam się nią jak zająć.

Błagam o przynajmniej DT, w którym doszłaby do siebie i ktoś by się nią zaopiekował. Mogę współuczestniczyć w kosztach doprowadzenia jej do ładu (odrobaczenie, odpchlenie [choć chyba jest za mała], wyleczenie ogonka). Zawiozę ją gdzie trzeba w granicach małopolski - na mój koszt.

I najważniejsze - kotek ma teraz w miarę ciepło, ma jedzenie - a jednak całymi dniami siedzi sam w garażu i płacze - żałośnie miauczy. A jak widzi człowieka - biegnie z tym swoim ogonkiem do góry i po 2 dniach z dzikuska daje się juz głaskac, wchodzi na kolana i wtula się w rękaw. Czyli najbardziej potrzeba jej nie jedzenia, a miłości...

Proszę o pomoc.

Wątek sierotki tutaj: viewtopic.php?f=13&t=136256
Psikutka po 20 latach i 7 miesiącach juz tylko w moim sercu

Jeżyk in heaven...

Sosemigo

Od: Nie lis 27, 2011 19:43

Post » Pon lis 28, 2011 0:35 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

prosimy o nowy DT dla koteczki podrzuconej pod sztolnię w Osówce (dolnośląskie);
koteczka jest obecnie w TDT (jest odrobaczona, wyleczona, wysterylizowana i generalnie gotowa do adopcji);
problem, że TDT jest tylko do 15 grudnia, nie wiadomo co dalej z kotem :(

tutaj wątek: viewtopic.php?f=1&t=135400

Gabi jest niezwykle proludzkim, miziastym kotem

błagam o pomoc :(
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon lis 28, 2011 14:58 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam,
przepraszam z góry jeżeli napisałam w złym wątku, ale jestem nowa :oops:
przygarnę małego kotka do 3,5 miesiąca z okolic Warszawy, do domu wychodzącego. Kotek miałby towarzystwo w postaci dwóch piesków.
pozdrawiam serdecznie kontakt na maila - klaudiap90@wp.pl

klaudiap90

Od: Pon lis 28, 2011 13:52

Post » Wto lis 29, 2011 12:05 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Wczoraj do fundacji przyszedł mail.
W Żorach ktoś podrzucił na działki 7 kociąt.
Z tego czwórka już nie żyje. Troje pozostalych są czarne i czarno-białe.
My jesteśmy zapchani po uszy... może ktoś się zlituje :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto lis 29, 2011 12:53 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Kocurek śliczny, kochany i miziasty FIV+, FelV+ siedzi w lecznicy. Nie ma co z nim zrobić, na działki nie wróci.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 29, 2011 22:31 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

NIEAKTUALNE DOMEK ZNALEZIONY :)

Jest dzika koteczka, starałam się znaleźć bez skutku domek, (nie takie łatwe
bo ma 3 lata), choć jest wcieleniem przymilności i kota,
który właścicielowi będzie ogromnie i dozgonnie oddany... Zawsze wychodziła
do mnie miaucząc i witając, chętna to towarzyszenia i
pieszczot, jeśli wiecie o co chodzi... Anioł nie kot! (a znam ich sporo)

Ale do rzeczy. Ja jej wziąć nie mogę ( mam hodowlę kochanych szynszyli), mój
chłopak nie może, (ma 2 swoje koty).
No więc zapadła na koci katar.

Zawiozłam ją do weta, opłaciłam wizytę, wykupiłam antybiotyki i maść.
Oczywiście dam je do jej leczenia, zakupię pożywienie i
ewentualne potrzebne leki. Czyli sponsoruję kotkę!!!
Trzeba ją tylko wypilnować, poleczyć i oporządzić. I znaleźć ciepły dom.
Naprawdę warto.
Tu jest dużo kotów, a ta mała jest po prostu wyjątkowa. Proszę mi wierzyć...

Niezmiernie czysta, od urodzenia do tej pory idealnie zdrowa, kochająca
bezgranicznie ludzi,
grzeczna - nawet u weta nie sprawiała NAJMNIEJSZYCH problemów.
Oczywiście jest wysterylizowana i NIGDY nie miała dzieci...

Błagam - pomóżcie mi jakoś pomóc jej. Wyjątkowo ten jeden raz...

Kotka znajduję się pod szeregowcem na Piastowskiej w Gdańsku
Oddam dla niej za darmo nosidełko kocie Ferplastu.
Ostatnio edytowano Wto gru 13, 2011 8:18 przez TrisK, łącznie edytowano 1 raz

TrisK

Od: Pon paź 12, 2009 9:30

Post » Czw gru 01, 2011 0:40 Bardzo proszę o pomoc

Szylka0505

Od: Wto lis 01, 2011 18:05

Post » Nie gru 04, 2011 5:59 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam! Pilnie poszukuję domu tymczasowgo w Tychach dla kochanej koteczki! PILNE

Izabeel

Od: Wto lis 29, 2011 21:17

Post » Śro gru 07, 2011 9:50 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Pilnie poszukuję domu tymczasowego w Poznaniu chociaż dla jednego młodego kotka. Koty są 3 , dokarmiane przez parkingowych. Zatrudniono nowego faceta , który nienawidzi kotów i powiedział , że wytruje je. Właściciel parkinu natomiast straszy zwolnieniem dokarmiających parkingowych . Koty garną się ludzi , nie są dzikie. Pomocy , dt potrzeba na cito!

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Czw gru 08, 2011 16:20 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

!
Ostatnio edytowano Pt gru 16, 2011 6:26 przez dohrun, łącznie edytowano 1 raz

dohrun

Od: Śro lis 23, 2011 2:25

Post » Pt gru 09, 2011 15:15 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Oferuję płatny dom tymczasowy w Poznaniu dla kotów, które tolerują inne zwierzęta (na stanie mam dwa swoje koty i psiaka na tymczasie). Dom jest niewychodzący i bardzo miziasty. Cena kota za dobę to 6 zł, w cenę wliczone jest wyżywienie oraz żwirek, weterynarz płatny jest dodatkowo, wg rachunków.
Wiem, że rozchwytywane są domy bezpłatne, ale nie mogę sobie na to pozwolić aktualnie.

natasha7a

Od: Pt lip 01, 2011 10:13

Post » Pon gru 12, 2011 15:04 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Nieaktualne :)
Transport mam załatwiony na niedzielę! Czy ktokolwiek mógłby gdzieś wcisnąć adoptowaną kotkę w oczekiwaniu na transport? BŁAGAM!!!
Kotka jest miła, bardzo oswojona...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=136367&start=0

TrisK

Od: Pon paź 12, 2009 9:30

Post » Sob gru 31, 2011 22:25 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

szukamy choćby dt dla kota szpitalnego. kocurek przebywa w krakowie na terenie szpitala babińskiego. jest zimno a my nie możemy go mieć na oddziale, sanepid itd.. staramy się go wpuszczać aby się trochę ogrzał. jest oswojony, przymilny, uwielbia leżeć na kolanach. kot o umaszczeniu' krówka'. zdjęcie dam na maila.
prosimy o pomoc, to straszne że zwierz ma 30 właścicieli zwłaszcza że za miesiąc idziemy do innego budynku w którym nie będzie mógł okupować grzejnika..

kite

Od: Czw maja 12, 2011 17:54

[poprzednia][następna]