Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 06, 2011 18:20 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

joanna3113 pisze:Surowica i zylexis podane. Dwa maleństwa z piwnicy juz mają dom, bo dopiero dwa pokazane :lol:

a które? mówiłaś że są dwa białe, dwa pręgowane i jeden puchaty. Maluchy ludzie chętniej biorą.

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Wto gru 06, 2011 18:48 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

penelope20 pisze:
joanna3113 pisze:Surowica i zylexis podane. Dwa maleństwa z piwnicy juz mają dom, bo dopiero dwa pokazane :lol:

a które? mówiłaś że są dwa białe, dwa pręgowane i jeden puchaty. Maluchy ludzie chętniej biorą.

Te co akurat dzisiaj trafiły na szczepienie czyli puchata i biały chłopiec jutro pojadą dalsze 3.
joanna3113

Post » Wto gru 06, 2011 19:44 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

joanna3113 pisze:
penelope20 pisze:

Te co akurat dzisiaj trafiły na szczepienie czyli puchata i biały chłopiec jutro pojadą dalsze 3.

które koty dostały? te co pojechały?Znaczy się maluszki?
Pytam, bo raczej zaraz po szczepieniu i innych cudach nie powinno sie kotów do DS przekazywać.Tak uważam. Tak uważa nasz weterynarz.Wszelkie zmiany zachowania sa widoczna dla opiekunów. Można wkroczyć od razu w razie komplikacji.W DS zwalić można na stres adopcyjny i takie tam odchylania od "normy".A ludzie nie muszą wiedzieć, lecieć zaraz do weta i zawracać głowę.Kochające domki by poczekały te 3-7 dni.
Dobrze,ze sa domki i gratulacje. :ok: Niech się dzieciaki dobrze chowają.

Jeśli to nie te ,to sorki za czepianie :wink: sie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto gru 06, 2011 20:01 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

ASK@ pisze:
joanna3113 pisze:
penelope20 pisze:

które koty dostały? te co pojechały?Znaczy się maluszki?
Pytam, bo raczej zaraz po szczepieniu i innych cudach nie powinno sie kotów do DS przekazywać.Tak uważam. Tak uważa nasz weterynarz.Wszelkie zmiany zachowania sa widoczna dla opiekunów. Można wkroczyć od razu w razie komplikacji.W DS zwalić można na stres adopcyjny i takie tam odchylania od "normy".A ludzie nie muszą wiedzieć, lecieć zaraz do weta i zawracać głowę.Kochające domki by poczekały te 3-7 dni.
Dobrze,ze sa domki i gratulacje. :ok: Niech się dzieciaki dobrze chowają.

Jeśli to nie te ,to sorki za czepianie :wink: sie.

Tak maluchy ale one jeszcze nie pojechały do DS tylko sa zaklepane nawet pan zapłacił za szczepionkę i zgłosi sie po nie za 14 dni.
joanna3113

Post » Wto gru 06, 2011 20:06 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

A pojadą to pisałam o szczepieniach trzech pozostałych, że jutro 3 pozostałe pojada na szczepienie
joanna3113

Post » Wto gru 06, 2011 20:10 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

Kiedy według was mogę zaszczepić moje koty po surowicy znam dwie wersje po 10 lub 14
joanna3113

Post » Wto gru 06, 2011 20:13 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

Juba po wizycie wrócił z Basią, dalej stan ciężki, dużo leków i obserwacja.

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Wto gru 06, 2011 22:31 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

...i dalej mocne kciuki!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto gru 06, 2011 23:26 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

Dopiero weszłam do mieszkania do tej pory kapała kroplówka ,niestety powoli.Nie mamy gdzie przekłuć wenflonu ponieważ wet ze Szczytna zrobił na drugiej łapce ogromnego krwiaka.Niestety stan Juby jest bardzo ciężki skacze glukoza w niedziele była 364 dzisiaj 35 mg%.Bolesność mniejsza lecz nadal ogromna,kot mało sika został dołożony furosemid w minimalnej dawce do wlewu kroplowego.Poza tym leki bez zmian.Kot wygląda źle ,właściwie tylko leży bezwolnie.zastanawiamy się nad podaniem chociaż jednostki osocza które jest kosztowne lecz zwiększy szanse na przeżycie tylko czy weci zdobędą.Ostatnio zdobyli w Katowicach lecz jest podobno trudno dostępne.Muszę bardzo uważać na wkłucie ,jak nam pójdzie żyła będziemy mieć kolejny wielki problem. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro gru 07, 2011 0:16 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

Może napisać w tytule że osocze potrzebne
joanna3113

Post » Śro gru 07, 2011 0:30 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

joanna3113 pisze:Kiedy według was mogę zaszczepić moje koty po surowicy znam dwie wersje po 10 lub 14

Maksymalny czas wylęgu pp to 10 dni. Ja bym poczekała 2 tygodnie i gdy koty będą super zdrowe zaszczepiła.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro gru 07, 2011 0:33 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

JUba :ok: :ok: :ok: tak bardzo się martwię o niego...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro gru 07, 2011 7:25 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

Rozmawiałam z Basią.
Niestety Juba odszedł :(

(*)

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Śro gru 07, 2011 7:28 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

Juba wybacz i biegaj szczęśliwy za TM.[*] :( :( :(
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro gru 07, 2011 7:34 Re: Szczytno 5 - biały Juba w DT. Juba nie poddawaj się.Walcz !!

Niestety miłość, starania i kilogramy leków nie dały rady zwalczyć pp i zapalenia trzustki.

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

[poprzednia][następna]