Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 06, 2011 18:14 Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - ma DOM :)

Przed chwilą dostałam info od FluszakPluszak o wyrzuconej z domu ok.6-letniej kotce perskiej :( :( :(

Kotka jest na razie w piwnicy, ale ludzie chcą się jej pozbyć :evil: ... prawdopodobnie za chwilę koteczka wyląduje na ulicy :cry:

Na tą chwilę jedyne co wiem, to to, ze kotka - na szczęście jest wysterylizowana, ma ok.6 lat i prawdopodobnie ma papiery (chyba, ze ci ludzie co innego uważają za "papiery ;) ) Wg ich opisu kotka ma kolor beżowy.

FluszakPluszak ma dowiedzieć się więcej szczegółów, jedno jest jednak pewne - BARDZO PILNIE potrzebny tymczas dla bidulki ...
I Fluszak i ja wspomożemy dom tymczasowy, ja dodatkowo mogę pomóc w "obsłudze" futra, jakby co mam maszynkę do wygolenia, wszystkie kosmetyki i narzędzie tortur do futra (ale to dopiero od przyszłego tygodnia - teraz jestem przykuta przez kręgosłup do łóżka :? )

Jeśli ktoś ma kącik wolny dla biednej niekochanej już persiczki, bardzo proszę ... pers nie poradzi sobie na ulicy :(
Ostatnio edytowano Śro gru 07, 2011 11:06 przez Avian, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto gru 06, 2011 18:39 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

:(

A tych ludzi nie daloby sie wyeksmitowac? :twisted:

Cholerka, biedne zwierzatko, mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto gru 06, 2011 18:55 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Wolny kąt mam, tyle że w Gdańsku... :?

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Wto gru 06, 2011 20:03 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Może da się zorganizować transport do Gdańska?
:(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 06, 2011 21:02 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Biedna kudłatka.... :( A wiadomo jak ona do innych kotów?
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto gru 06, 2011 21:10 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Nic nie wiem ponad to co napisałam :(
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 06, 2011 21:30 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

LaMonture pisze:Wolny kąt mam, tyle że w Gdańsku... :?

u Ciebie?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto gru 06, 2011 21:35 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Wklejam w dwóch wątkach.

Na innym wątku pojawiła się informacja, jakobym nie zgodziła się na forumową wizytę przedadopcyjną, w związku z czym persiczka do mnie na DT nie pojedzie. Zadałam pytanie, czy na pewno mnie z kimś nie pomylono. Odpowiedzi nie dostałam, zaś tu pojawiają się kolejne posty, czyli autorka tamtego stwierdzenia jest obecna. Wobec tego oświadczam, że jest to wierutna bzdura. Chciałam adoptować Isztara, egzotyka z PKD, wszystkie warunki spełniałam, na wizytę także się umawiałam. Później z powodów osobistych (przejęcie chorego persa od rodziców) zrezygnowałam z tej adopcji. Kto ma wątpliwości, proszę kontaktować się z Neigh.

W związku z powyższym, cofam swoją ofertę DT. Nie lubię, kiedy ktoś rozprzestrzenia na mój temat nieprawdziwe informacje i nawet nie próbuje tego wyjaśnić.

Mam nadzieję, że kotka szybko znajdzie inny DT.

LaMonture

Post » Wto gru 06, 2011 21:39 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Ja bym może coś miała, ale musiałaby siedzieć w klatce wystawowej :?

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Wto gru 06, 2011 21:41 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

LaMonture, przepraszam - zostałam ostrzeżona - nie wiem, ile jest w tym prawdy, ale w przypadku persów jestem BARDZO ostrożna. Ponieważ masz do czynienia z persem na pewno wiesz o czym mówię.
Dziękuję za propozycję DT, sprawa jest dość pilna, a z transportem na szybko będzie problem - dlatego na pewno musimy sie rozejrzeć jak najbliżej, zeby można było zadziałać na już.
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 06, 2011 22:08 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Avian pisze:LaMonture, przepraszam - zostałam ostrzeżona - nie wiem, ile jest w tym prawdy, ale w przypadku persów jestem BARDZO ostrożna. Ponieważ masz do czynienia z persem na pewno wiesz o czym mówię.
Dziękuję za propozycję DT, sprawa jest dość pilna, a z transportem na szybko będzie problem - dlatego na pewno musimy sie rozejrzeć jak najbliżej, zeby można było zadziałać na już.

:?
Góralska teoria poznania mówi, że są trzy prawdy: Święta prowda, Tyż prowda i Gówno prowda.
To jest ta trzecia.

W dalszym ciągu jestem niezwykle ciekawa, jaki ktoś ma interes w obrabianiu mi pewnej części ciała. Tym bardziej, że fakty są bardzo łatwe do zweryfikowania. Ciekawe, czy w ogóle się znamy... :?

LaMonture

Post » Wto gru 06, 2011 22:11 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Duża von Focha pisze:Ja bym może coś miała, ale musiałaby siedzieć w klatce wystawowej :?

Lepsza klatka niż ulica.
Jakiś termin? Możemy już działać?

Dziękuję !!!!
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 06, 2011 22:26 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

LaMonture pisze:Wklejam w dwóch wątkach.

Na innym wątku pojawiła się informacja, jakobym nie zgodziła się na forumową wizytę przedadopcyjną, w związku z czym persiczka do mnie na DT nie pojedzie. Zadałam pytanie, czy na pewno mnie z kimś nie pomylono. Odpowiedzi nie dostałam, zaś tu pojawiają się kolejne posty, czyli autorka tamtego stwierdzenia jest obecna. Wobec tego oświadczam, że jest to wierutna bzdura. Chciałam adoptować Isztara, egzotyka z PKD, wszystkie warunki spełniałam, na wizytę także się umawiałam. Później z powodów osobistych (przejęcie chorego persa od rodziców) zrezygnowałam z tej adopcji. Kto ma wątpliwości, proszę kontaktować się z Neigh.

W związku z powyższym, cofam swoją ofertę DT. Nie lubię, kiedy ktoś rozprzestrzenia na mój temat nieprawdziwe informacje i nawet nie próbuje tego wyjaśnić.

Mam nadzieję, że kotka szybko znajdzie inny DT.

LaMonture nie ma się co obruszać
zrezygnowałaś z adopcji Isztara dlatego że pojawił się u Ciebie kot rodziców (?)
dlatego zapytałam czy tymczas byłby u Ciebie
tego nie wiem
ale Neigh, zgodnie z Twoją sugestią, zapytam oczywiście jak wyglądała adopcja Isztara
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto gru 06, 2011 22:44 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

dalia pisze:LaMonture nie ma się co obruszać
zrezygnowałaś z adopcji Isztara dlatego że pojawił się u Ciebie kot rodziców (?)
dlatego zapytałam czy tymczas byłby u Ciebie
tego nie wiem
ale Neigh, zgodnie z Twoją sugestią, zapytam oczywiście jak wyglądała adopcja Isztara

Nie chodziło o Twoją wypowiedź, dalia :wink:
Na innym wątku napisano, że moja oferta DT została zauważona, ale kot do mnie nie pojedzie, bo "ten dom nie zgodził się na forumową wizytę przedadopcyjną". I do tego się odniosłam.
Zrezygnowałam z adopcji Isztara, bo 2 koty to max, na jaki mogę sobie w tej chwili pozwolić. Mam już swojego czarnego, a przez dłuższy czas nie było wiadomo, czy kot rodziców też u mnie nie zostanie. Dlatego nie chciałam blokować Isztarowi adopcji. Na szczęście kot wyzdrowiał, w ten weekend wrócił do rodziców.
Tymczas oczywiście byłby u mnie, nie wyobrażam sobie deklarować się za kogoś.
Aktualnie Isztarowi szykuje się inny domek, który pozwoliłam sobie znaleźć :wink: Procedura jest już ku końcowi, została wizyta przedadopcyjna.

EDIT: Dwa koty rezydenci to max, bo biorę pod uwagę wyjazd za granicę, a z mniejszym stadem łatwiej, chociażby przy wynajmie mieszkania :wink: Nie chodzi o finanse, żeby nie było pytań, po co chcę tymczasować, skoro mnie nie stać :wink:

LaMonture

Post » Śro gru 07, 2011 9:18 Re: Pń : ok.6-letnia wyrzucona z domu persiczka - DT plizzz!!!!

Faktem jest: La Monture zgadzała się na wizytę przedadopcyjną.

Inna osoba z forum, która chciała Isztara adoptować bodajże o nicku gosiapw się na wizytę nie zgadzała czy raczej "nie widziała jej sensu"
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[następna]