Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 05, 2011 18:28 Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

Jestem na forum nowa i od ponad miesiąca jestem właścicielką kota-znajdy. Ma około 4 miesięcy. Cudowna przytulanka, ale jest nieco samotny. Przedpołudnia spędzam w szkole, w klasie maturalnej, a on przesiaduje sam w mieszkaniu z dziadkami i psem, którzy owszem pogłaszczą go, coś porzucają, nakarmią, posprzątają, ale nie dają mu takiej ilości zabawy i rozrywki jakiej potrzebuje.
Popołudniami kociak także czasem jest z nimi, bo oczywiście wychodzę w różne miejsca, ale wieczory spędzamy na wspólnych zabawach : ).
Weterynarz zasugerował mi, że przydałby mi się drugi kociak, żeby obecny nie nudził się w domu i nie psocił.
Poszukuję kocurka w wieku 3-5 miesięcy z Sosnowca, zdrowego i przyjaznego, najlepiej takiego, który sam ciągnie do innych kociaków, bo mój obecny znajda jest bardzo przyjacielski i nawet z pieskiem dogaduje się świetne, ale że zwierzak wiekowy to jednak nie to samo co rówieśnik, prawda?
Będę wdzięczna za zdjęcia i kilka zdań o kotkach, które macie do oddania : ).
Ostatnio edytowano Pon lut 27, 2012 11:59 przez Plotkara, łącznie edytowano 1 raz

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pon gru 05, 2011 18:39 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

:!:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon gru 05, 2011 18:40 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

zapraszamy do nas, do albumu ''kocięta do adopcji :arrow: http://www.facebook.com/TOP.INNI

nasze koty dowozimy do nowych domów, wszystkie też b.dobrze dogaduj ą się z innymi kotami.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pon gru 05, 2011 20:16 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

witaj :)

jest kocio w podobnym wieku-zajrzyj tu:
viewtopic.php?f=1&t=132921&start=750 ma na imie Filipek, pro-ludzki, miziasty :) ma ok.4 miesiecy :)

ewentualnie moge ci polecic jednego kocurka, coprawda ok.8-9 miesiecznego, juz wykastrowany, podobny do Filipka. :1luvu:
Kicius jest niesamowitym wulkanem energii. Ma na imie Urwis-imie mowi samo za siebie, wiecej reklamy nie potrzebuje :D Zlapany byl jako dzika dzicz, a zrobil sie miiiiiiziak wieeeeeeeelki, gadula, cudnie pomrukuje, jakby gruchal :1luvu: Uwielbia sie bawic, swietnie dogada sie z kazdym kotem-mlodym, starym... Znam Urwiska osobiscie, to szalony kot, slodziak nad slodziaki, slicznotek, ktorego urokowi oprzec sie nie sposob :1luvu: Swoimi psotami i zabawami z innymi kotami potrafi rozbawic kazdego i tak zaabsorbowac widza, ze zapomnisz o TV i calym swiecie :ryk: :1luvu:
Tu jego watek:
viewtopic.php?f=13&t=132714
Skoro jestes z Sosnowca to do Tychow daleko nie masz ;) Mozesz przyjechac i osobiscie sie przekonac, jaki jest Filipek a jaki jest Urwis :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon gru 05, 2011 23:17 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

Najlepiej przejdź się do Sosnowieckiego Schroniska w Milowicach na ulicy Baczyńskiego kociaków w naszym schronisku cała masa wszystkie czekają na domki.
Tu link do strony schroniskowej są ogłoszenia i zdjęcia kociaków do adopcji:
http://www.schronisko.sosnowiec.pl/index.php?id=14
Ostatnio edytowano Pon gru 05, 2011 23:20 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon gru 05, 2011 23:20 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

Kociara82 pisze:witaj :)

jest kocio w podobnym wieku-zajrzyj tu:
viewtopic.php?f=1&t=132921&start=750 ma na imie Filipek, pro-ludzki, miziasty :) ma ok.4 miesiecy :)

ewentualnie moge ci polecic jednego kocurka, coprawda ok.8-9 miesiecznego, juz wykastrowany, podobny do Filipka. :1luvu:
Kicius jest niesamowitym wulkanem energii. Ma na imie Urwis-imie mowi samo za siebie, wiecej reklamy nie potrzebuje :D Zlapany byl jako dzika dzicz, a zrobil sie miiiiiiziak wieeeeeeeelki, gadula, cudnie pomrukuje, jakby gruchal :1luvu: Uwielbia sie bawic, swietnie dogada sie z kazdym kotem-mlodym, starym... Znam Urwiska osobiscie, to szalony kot, slodziak nad slodziaki, slicznotek, ktorego urokowi oprzec sie nie sposob :1luvu: Swoimi psotami i zabawami z innymi kotami potrafi rozbawic kazdego i tak zaabsorbowac widza, ze zapomnisz o TV i calym swiecie :ryk: :1luvu:
Tu jego watek:
viewtopic.php?f=13&t=132714
Skoro jestes z Sosnowca to do Tychow daleko nie masz ;) Mozesz przyjechac i osobiscie sie przekonac, jaki jest Filipek a jaki jest Urwis :)

Urwis przezabawny :D osobiscie nie znam ale zdjecia cudne
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon gru 05, 2011 23:43 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

taaaaaa.... Urwisio jest wyjatkowy i przeeeeeeeeepieknyyyyyyy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Wto gru 06, 2011 8:44 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

A może Fuksik?

ObrazekObrazekObrazek

Jest już wysterylizowany, ma ok 5-6 miesięcy i jest w Sosnowcu. Lubi się bawić z kotami (wręcz szaleńczo :roll: ), kocha jedzenie (jakiekolwiek, czyjekolwiek :roll: ) i wieczorkiem, gdy przysypia - głaskanko. Jest kuwetkowy, zdrowy, będzie zaszczepiony (dziś :) ).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 06, 2011 12:57 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

terenia1 pisze:Najlepiej przejdź się do Sosnowieckiego Schroniska w Milowicach na ulicy Baczyńskiego kociaków w naszym schronisku cała masa wszystkie czekają na domki.
Tu link do strony schroniskowej są ogłoszenia i zdjęcia kociaków do adopcji:
http://www.schronisko.sosnowiec.pl/index.php?id=14

Powiem Ci, że już upatrzyłam sobie kociaka i prawdopodobnie wybiorę się po niego w najbliższych dniach : ). Cudowny jest :).

Plotkara

Post » Wto gru 06, 2011 15:49 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

Fuksik to tak jak Urwis-kocha szalencza zabawe i jedzenie :ryk:

czyli jednak schroniskowy kocio?
Nawet cieszy mnie to bardziej, poniewaz te z DT maja JAKIS dach nad glowa, a schroniskowe kotki co maja? Tylko biede, samotnosc i choroby, bo schroniska sa przepelnione. Przygarniajac kociaka ze schroniska w pewnym sensie ratujesz mu zycie :)

Kociara82

Post » Wto gru 06, 2011 17:27 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

Kociara82 pisze:Fuksik to tak jak Urwis-kocha szalencza zabawe i jedzenie :ryk:

czyli jednak schroniskowy kocio?
Nawet cieszy mnie to bardziej, poniewaz te z DT maja JAKIS dach nad glowa, a schroniskowe kotki co maja? Tylko biede, samotnosc i choroby, bo schroniska sa przepelnione. Przygarniajac kociaka ze schroniska w pewnym sensie ratujesz mu zycie :)

Tak, to prawda. Ja np. uważam, że zwierzak ze schroniska jest znacznie bardziej wdzięczny za okazaną miłość i dom, niż taki wzięty od kogoś, bo kotka miała małe. Mój piesek też jest ze schroniska. W sumie wzięty przypadkiem, bo byłam tam z mamą jako 5 latka i psinkę akurat zabierali na jakieś badania przed uśpieniem. Wzięłam tego 4 miesięcznego urwisa i dziś po 13 latach nadal widzę jak bardzo mnie za to kocha a ja ją : )

Plotkara

Post » Pt gru 16, 2011 15:20 Re: Chętnie zaadoptuję kocurka [Sosnowiec]

czy juz po szczesliwej adopcji czy poszukiwania nadal trwaja?

Kociara82