Z wieści różnej treści:
- zgłosiłam nas do grudniowego głosowania krakvetowego. Kiedy zostanie uruchomione głosowanie, będziemy Was bardzo prosić o głosy!
- mamy grudzień, więc już się trochę martwimy, jak to będzie w święta z opieką nad naszymi kotuchami piwnicznymi i dowrcowymi

Kasia i ja, jako nie poznanianki, wyjeżdżamy na święta do domów. Wyjeżdża z Poznania także moorland i Kasia9191, u której jest teraz Kola - Kola, który podróżować raczej nie powinien, ale zostawiony sam w Poznaniu będzie jednak musiał coś jeść... Więc chciałam spytać,
czy ktoś z Poznaniaków byłby w stanie wesprzeć nas swoją pomocą w Wigilię i pierwszy dzień świąt? Do ogarnięcia jest:
1) piwniczka - nakarmić stwory, posprzątać kuwety, wymienić im wodę
2) PKP + Składowa + ewentualnie PKS - napełnić miseczki karmą (możemy karmiciela zaprowiantować, jeśli to karma byłaby problemem a nie sama wizyta)
3) Kola u Kasi9191 - tutaj pewnie Kasia napisze jakiej potrzebowałaby pomocy i na ile dokładnie dni
- jutro powinnam mieć wieści z Castoramy, czy przekaże nam styropian na budki. Rozmawiałam z kierownikiem działu, który musi w tej sprawie porozmawiać z dyrektorem - a ten będzie jutro. Styropian mają, jakieś odrzuty i resztki, ale nie rozdają tylko utylizują. Inna procedura wymaga zgody góry. No to trzymajmy kciuki za tę zgodę. Bo kolejne budki są nam jak najbardziej potrzebne - w pierwszej kolejności trzeba jeszcze dostawić dwie lub trzy na PKS. Zanim przyjdzie śnieg.
- czy ktoś może mi podesłać kod naszego banerka? Bo usunęłam stary, ale nowego się nie dorobiłam