7 mordek potrzebujeDS.Serek i Samanta w domu:)Warszawa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 05, 2011 23:56 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

Misie, co u Was? :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie lis 06, 2011 0:14 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

rośniemy i dokazujemy :D :D :D
ale domku nie widać nigdzie, niestety

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie lis 06, 2011 5:51 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

asia2 pisze:rośniemy i dokazujemy :D :D :D
ale domku nie widać nigdzie, niestety

nie ma prawie wcale telefonów a te co sa to...Ech,słów szkoda.
Jednak wierzę,ze gdzieś tam...Tylko czasu trzeba.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro lis 16, 2011 23:47 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

Michałek jest pod opieką nieopiekuńczych ciotek i olewczych wujków. Nie wiem co z niego wyrośnie :D :D jaki zakapior.
Z zazdrością patrzę na Melę, ktora trafiła do Izy i którą się opiekuje jej starsza siostra Tosia (z tej samej matki, zeszłoroczny miot , ojciec nie wiadomo) Tosieńka wylizuje ja a był moment , gdy Mela była mniejsza, że Antonina pozwalała się ssać małej :!: :1luvu:

Michaś nie ma takiego szczęścia. Wredne i upierdliwe jest to moje stadko :lol:
Bawią się z nim ale tez tak jakby nie były szczęśliwe z tego powodu , że się pierdułka mała przybłąkała do nich.

Zapytań o niego 0 i jeszcze raz 0 0 0 . Jednak maluch jest zdrowy i to najważniejsze.

Matka i starsza siostra maluszków (również matka części z nich) cały czas nie wysterylizowane, mieszkają w piwnicy bloku. Wiem, że nie dam rady ich wyłapać. Kilka spraw się na to składa.
W zeszłym roku dużo czasu zajęło nam polowanie na matkę starszą i na obecną matkę młodą . Nieskutecznie. Reszta udalo się. Teraz znowu jest pora by je wyłapać. Są tylko dwie. Pozostałe kotki juz po sterylizacji albo w nowych domach albo spokojnie i w miare bezpiecznie w piwnicy (starsze dziczki absolutne).

asia2

Post » Czw lis 17, 2011 8:48 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

Czekałam na takie wieści Aśś :1luvu:

A to ktoś przeszkadza Ci w złapaniu tamtych,czy po prostu ogólnie nie dasz rady,nie wiem,zamykana piwnica itp?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lis 17, 2011 8:55 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

Asiu, u mnie też malce rosną Co prawda Sorek i Kasztan poszli do domku.Ale Rafika to zaraz kastrować będę. Popiołek też dużay już jest.
Znajdą sie domki, zobaczysz.
Dobrze ,że zdrowy i hopsa.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 17, 2011 10:56 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

Myszolandia pisze:Czekałam na takie wieści Aśś :1luvu:

A to ktoś przeszkadza Ci w złapaniu tamtych,czy po prostu ogólnie nie dasz rady,nie wiem,zamykana piwnica itp?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

wiesz, przede wszystkim to sprawa organizacyjna i mojego zdrowia. Nie chcę się rozpisywać na temat mojego zdrowia ale obawiam się że właśnie to decyduje. Organizacyjnie , to kwestia dowozu, odbioru po sterylizacji no i czasu spędzonego na czekaniu aż wejdą do klatki łapki. W sumie te dwie rzeczy nierozerwalnie psują mi pewność że się za to wezmę.

Piwnica jest dostępna, dozorczyni da klucz i nie ma problemu. Zobaczę może się z kimś dogadam aby pomógł albo dam sobie więcej czasu i np. zdecyduję się powalczyć z kotkami w styczniu.

asia2

Post » Czw lis 17, 2011 11:01 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

ASK@ pisze:Asiu, u mnie też malce rosną Co prawda Sorek i Kasztan poszli do domku.Ale Rafika to zaraz kastrować będę. Popiołek też dużay już jest.
Znajdą sie domki, zobaczysz.
Dobrze ,że zdrowy i hopsa.

bardzo się cieszę, że maluchy już w domku i to w jednym jak rozumiem :ok: :ok: :ok:
ufam, że kiedyś się znajdą :D

Już pisałam o tym ale stoję przed dylematem. Chcę połaczyć stado z Groszkiem a w stadzie maluszek Michaś. Boję się o niego. Obawiam się , że może się zarazić FeLv , nawet po szczepieniu. Tak więc tuptam w miejscu i boję się dać kroku na przód. Jedyne co zrobie w najbliższych dniach to pojadę do weta na ogląd Grocha i Michasia.

asia2

Post » Nie lis 20, 2011 20:11 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

to ja sobie potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lis 22, 2011 23:01 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

Michaś rośnie jak na drożdżach. gdyby nie te jego sznurkowate kończyny :lol: to można by pomyśleć że dorosły już :D :D
Ciotka Ninka tak samo duża :D

Fajny się robi z niego przytulas. Był najbardziej dziki z całego stadka. Najdłużej nad nim musiałam pracować by dał się glaskać i trzymać spokojnie w rękach. Teraz już rowna do kociego poziomu i robi się coraz kochańszy

asia2

Post » Śro lis 23, 2011 12:16 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

Fajne sa takie podrostki. Niby duży ale jakiś taki długawy jest. A cycochy straszne w tym wieku.
Trzymam kciuki za przegląd.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 05, 2011 20:31 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

Michaś wczoraj zrobił siusiu i... i zapachniało takim "trochę" dorosłym koteczkiem.Rety 8O :kotek: . Dziś już nie czuję. Dorasta malec, dwukropek jeden :1luvu:

asia2

Post » Pon gru 05, 2011 21:24 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

asia2 pisze:Michaś wczoraj zrobił siusiu i... i zapachniało takim "trochę" dorosłym koteczkiem.Rety 8O :kotek: . Dziś już nie czuję. Dorasta malec, dwukropek jeden :1luvu:

Dorastają chłopcy.Zauważyłam,że koty po przejściach szybciej dojrzewają. Jakby choroby, porzucenie czy samotność miało wpływ na nich.
Rafik w przyszły wtorek jedzie na ciachu. Już go czuć.Już się kreci.Domki nie pytają o niego. A to wielki sowizdrzał i słodzik.
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 06, 2011 2:06 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

Ask ja po świętach wrzucę następną porcję michaśkowych ogłoszen. Jakoś nie mam zaufania do świątecznych adopcji.
Dobre określenie- sowizdrzał :D :D :D

asia2

Post » Wto gru 06, 2011 6:47 Re: MALUSZKI Z PIWNICY. MICHAŚ SZUKA DOMKU

asia2 pisze:Ask ja po świętach wrzucę następną porcję michaśkowych ogłoszen. Jakoś nie mam zaufania do świątecznych adopcji.
Dobre określenie- sowizdrzał :D :D :D

ja Rafika też czekam na po świętach.Nie będe teraz ogłaszac. Tylko starsze koty.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]