Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 18:10 Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Witajcie :D

Mam na imię Grzegorz.Mieszkam w Gliwicach.Moja przygoda z DT zaczęła się od zaginięcia mojej kotki Miki w sierpniu tego roku.Dzięki temu forum i życzliwym ludziom trafiłem na Gosię z Fundacji Kocie Życie.Tak zaczęła się nasza współpraca na polu bezdomności kotów :)
Dzięki pomocy Gosi udało się wyłapać kocią rodzinkę,którą się opiekowałem.Fundacja zadbała o stronę medyczną.A Gosia i później Ola z Tomkiem z Zabrza o stronę socjalizacji.Dzisiaj wszystkie kotki są w kochających domach :ok:

Przy okazji polowania na Mikę z klatka-łapka złapałem do tej klatki piękną koteczkę.Burą,5-cio miesięczną Zuzannę.
Oto ona:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Zuzia trafiła do mnie 19.10.2011r.Pierwotnym zamiarem była sterylizacja i wypuszczenie na wolność.Po kilku dniach tzw"kwarantanny"Zuzia została wysterylizowana.I gdy miała być wypuszczona okazało się że przyplątało się zapalenie pęcherza.Na szczęście szybko wracała do zdrowia.Podczas pobytu u nas Zuzia zadomowiła się na dobre i niesamowicie zaprzyjaźniła się z moja kotka Neską.Neska od momentu zaginięcia Miki była bardzo markotna i pojawienie się Zuzi poprawiło jej humor.Zuzia doskonale dogaduje się z innymi kotami.I z Neską i nowym tymczasem Tymkiem.Niestety kotka nie za bardzo chce i nie dąży do kontaktu z człowiekiem :( Można się z nią śmiało bawić.Można swobodnie robić wszystko co można robić z kotem i przy kocie.jednak próba zabranie na ręce kończy się ze strony Zuzy buczeniem i fuczeniem.Ja się tym nie przejmuje i ja biorę ale nie jest z tego specjalnie zadowolona. :? Ogólnie Zuza jest bardzo spokojna ale tylko w towarzystwie innych kotów.Nie nadaje się do bycia jedynakiem.Zuzia jest doskonałym kotem na "do kocenie".Nie jest tak,że ona jest niedostępna-ale potrzebuje ona dużo czasu i uwagi.Ja niestety nie mogę jej tego zagwarantować bo pojawiła się moja zaginiona kotka Mika i próbuje ją odłowić nie ma miejsca na trzy kotki w domu :( Po za tym w kolejce na sterylke czekają inne kotki.Zuzia jest pięknym kotkiem.Ma bardzo ciekawe umaszczenie futerka.Jest wysterylizowana,zaszczepiona i odrobaczona.Posiada książeczkę zdrowia.Korzysta z kuwety,drapaków itp rzeczy.Nie grymasi przy jedzeniu.Zjada wszystko co jej się nałoży-w przeciwieństwie do mojej Neski.

Obrazek

Może znajdzie się ktoś,kto szuka kota dla kota i nie będzie się przejmował tym że Zuzka nie jest kotem 'na kolanka".Nie jest wykluczone że z czasem się to zmieni-ale na pewno trzeba dużo czasu.
Jeżeli ktoś byłby chętny proszę o kontakt telefoniczny:601964360 lub e-mailowy:grzes78.b@interia.pl.
Odpowiem na wszystkie pytania.Warunkiem adopcji Zuzy jest podpisanie umowy adopcyjnej.Pozdrawiam.Grzegorz.

Obrazek

Uwielbia się bawić wędka ze wstążkami :D

Obrazek

Z moja Neską.

Obrazek

Obrazek

Zapraszamy :ok:
Ostatnio edytowano Nie lis 27, 2011 19:54 przez grzes78b, łącznie edytowano 1 raz
Neska za TM :-( Zuzia za TM :-( [*][*]
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

grzes78b

Od: Sob paź 31, 2009 18:39

Post » Czw lis 24, 2011 18:30 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Mój drugi kotek do adopcji to mały Tymek.Kotek,którego złapaliśmy z Gosia w ubiegły poniedziałek przy okazji odławiania kotek do sterylki.Kotki pojechały do Gosi.Mały został u mnie.Kociak miał bardzo mocna biegunkę i szybko pomoc lekarza pomogła mu wyzdrowieć :D A oto on:
Obrazek

Nie jest to może za rewelacyjne zdjęcia :( ale zaświadczam że Tymek jest rewelacyjny.Takiego kociaka jeszcze nie widziałem.uwielbia się głaskać.Gdy się go głaska to tak mruczy że cała klatka wibruje.Gdy weźmie się go na ręce wtula się w człowieka i mrucząc zasypia :1luvu: On jest niesamowity.Jego wiek można określić na mniej więcej 4-6 miesięcy.Ma już wymienione zęby.Jednak swoim wzrostem i wagą wygląda na góra 4 m-ce.Kotek w miejscu,w którym żył dotychczas dostawał tylko to co zostało ludziom w lodówce i w geście dobrej woli dali to kotom zamiast wyrzucić do śmietnika. :( Przypuszczam że dopiero u mnie jadł po raz pierwszy saszetkę i chrupki.Kotek ma apetyt i przybiera na wadze.Jest odpchlony i odrobaczony.Posiada książeczkę zdrowia.Będzie gotowy do adopcji w przyszłym tygodniu.Chętnych proszę o kontakt pod nr.telefonu: 601964360.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szczerze polecam tego brzdąca.Będzie z niego duży,piękny i kochający mizianie kocurek :ryk:
Ostatnio edytowano Pt gru 02, 2011 20:04 przez grzes78b, łącznie edytowano 3 razy
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

grzes78b

Post » Pt lis 25, 2011 2:19 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Witam po sąsiedzku :D Piękne kotki, ostatnio zauważyłam że ludzie szukają burasków - może Zuzi się poszczęści :ok: trzeba szybko jak najwięcej ogłoszeń robić, póki koty młodziutkie - im młodsze, tym lepsze :roll:

Powodzenia z Miką :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt lis 25, 2011 5:00 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Powystawialem na kilku stronach ogloszenia.Pozyjemy,zobaczymy.A co do Miki-znowu sie nie pokazuje :(
Obrazek

grzes78b

Post » Sob lis 26, 2011 20:14 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

W gore Zuzie. :ok: za nowy domek,byle szybko. :wink:
Problem w tym,ze jezeli nie znajde szybko dla niej domu czeka ja powrot na podworko,bo na sterylke czeka siostra Zuzi i ich mama.A nie mam mozliwosci przetrzymania wiecej niz 3 kotow u siebie a czas nagli :(
Obrazek

grzes78b

Post » Nie lis 27, 2011 15:02 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Zuzia szuka domku z innym kotem.Bedzie doskonalym towarzyszem wspolnych zabaw i psot dla Twojego samotnego,znudzonego kota.Bedzie wierna kumpelka w czasie kiedy Ty jestes w pracy lub bardzo zajety.Pomysl,czy chcialbys byc taki samotny i znudzony?Czekac az Twoj Duzy wroci z pracy,szkoly,uczelni?Skoro w tym czasie Zuza z Twoim kociakiem pobiega,poskacze,poczysci:) Samotny i znudzony kot to szkodnik.A kot majacy towarzysza jest kitem spokojnym i odprezonym :ok:
Zuzia poleca sie do towarzystwa. :wink:
Obrazek

grzes78b

Post » Pt gru 02, 2011 20:24 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Zuzia i Tymuś nadal czekają na domki. :(
Tymuś jest już w pełni zdrowy i dokazuje jak tylko umie.Ten kociak na prawdę kocha ludzi.Pokazuje to przy każdym kontakcie z człowiekiem.Uwielbia się miziac i mruczy przy tym jak najęty.W tym kotku jest zero agresji w stosunku do ludzi i do innych kotów.
Zuzia tez zmieniła się przez tych kilka dni.Do pewnego czasu buczała na Tymka bez wyraźnego powodu,ale teraz stanowią "piekielny duet" w zabawie.Tak jak tutaj:
Obrazek

Tymek jest kontaktowy i bardzo ciekawskim kotem.Zagląda we wszystkie kąty i razem z nim robi to Zuzia,co jej sie raczej do tej pory nie zdarzało.
Obrazek

Tymus jest ładnym i spokojnym kotkiem i nie ma z nim najmniejszych problemów(o ile jest wędka ze wstążkami :) )
Obrazek

Zuzia lubi jego zabawy obserwować z odległości,dlatego że Tymek w czasie zabawy ze wstążkami lubi sie zapomnieć i szaleje aż mu tchu braknie-ale rzadko sie to zdarza. :mrgreen:
Obrazek

No a nasza neska obserwuje to wszystko z ukrycia i pewnie ma z nich niezłą polewkę :ryk:
Obrazek

Zapraszamy i czekamy na domki.
Obrazek

grzes78b

Post » Sob gru 03, 2011 14:14 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Zuzia i Tymek czekają na domy :wink:
Obrazek

grzes78b

Post » Nie gru 04, 2011 17:32 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Czekamy,czekamy......może się doczekamy :wink:
Obrazek

grzes78b

Post » Nie gru 04, 2011 17:33 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

:ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon gru 05, 2011 13:13 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Zuzia i Tymek czekają na domki.Szczególnie Tymek-on musi znaleść dom jak najszybciej bo moja rezydentka-Neska zaczęła na niego fuczeć i bić :| Nie wiem co jest powodem zmiany jej zachowania.Nie rozumie.Może on ma dosyć tego kociego towarzystwa.A ten bidulek albo siedzi w półce za dekoderem,albo zakopany w swoim kocyku w klatce :( Szkoda mi go.Gdy jesteśmy w domu to wychodzi i nie odstępuje nas na krok.Przypuszczam że gdy nas nie ma nie rusza się ze swojej kryjówki na krok. :? Załamka :|
Obrazek

grzes78b

Post » Czw gru 08, 2011 8:55 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Za nowy domek :ok: najbardziej dla Tymusia :wink:
Obrazek

grzes78b

Post » Pt gru 16, 2011 20:30 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

:wink: Za nowe domki :D
Obrazek

grzes78b

Post » Pt gru 16, 2011 20:38 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Jak się czuje Tymuś? :D :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob gru 17, 2011 14:14 Re: Gliwice-DT grzes78b:Zuzia i Tymek szukają domków!!!

Tymek już zdrów jak rydz.Zero biegunki od tygodnia.Dupka odżyła i ustawia Neskę i Zuze.Odwdzięcza im się za wcześniejsze traktowanie :ryk:
A tak na serio Tymek zrobił się super kotem.Zdrowy kot- szczęśliwy kot :D uwielbia się bawić z Zuzą.Lubi wspólne gonitwy,zabawy wężem i wstążkami.Do Neski nie podchodzi.Unika jej.Szczególnie teraz gdy jest chora omija ja szerokim łukiem.Zuza też sie nie zbliża.Neskula zaraz na nich fuka.Chce być sama :(
Obrazek

grzes78b

[następna]