SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 04, 2011 21:43 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kotx2 pisze:pianka montażowa,jest bardzo wydajna,wyciskasz ja takim pistoletem a ona rośnie

Pianka montażowa nie bardzo się nadaje, lepszy jest silikon, jego tez nakłada się takim pistoletem - pompką z tuby. Trzeba objechac futrynę, obłożyc to to folią spożywczą, taka z metra, i zamknąć drzwi lub okno. Odczekać kilkanaście minut, otworzyć, śiągnąć folię i i super uszczelka gotowa. Pianka montażowa to do uszczelnienia osadzenia drzwi lub okien w murze.
U mnie największym problemem sa drzwi wejściowe, które są przycięte zbyt krótko i do tego maja żle przyspawane zawiasy, przez co szpara w jednym miejscu jest tak wielka, że żadna uszczelka nie pomoże :evil:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie gru 04, 2011 21:44 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

ja tam najbardziej wole wate .. serio
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie gru 04, 2011 21:45 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

izka53 pisze:
kotx2 pisze:pianka montażowa,jest bardzo wydajna,wyciskasz ja takim pistoletem a ona rośnie

Pianka montażowa nie bardzo się nadaje, lepszy jest silikon, jego tez nakłada się takim pistoletem - pompką z tuby. Trzeba objechac futrynę, obłożyc to to folią spożywczą, taka z metra, i zamknąć drzwi lub okno. Odczekać kilkanaście minut, otworzyć, śiągnąć folię i i super uszczelka gotowa. Pianka montażowa to do uszczelnienia osadzenia drzwi lub okien w murze.
U mnie największym problemem sa drzwi wejściowe, które są przycięte zbyt krótko i do tego maja żle przyspawane zawiasy, przez co szpara w jednym miejscu jest tak wielka, że żadna uszczelka nie pomoże :evil:

zgadza sie ,ale chyba nie chodziło o uszczelnienie drzwi :?: albo zle doczytałam :roll: :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie gru 04, 2011 21:46 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Punio zadowolony przeforsował swoje racje, Emilka w rozpaczy :ryk: .

Obrazek
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie gru 04, 2011 21:47 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

izka53 pisze:

a nie można do drzwi przymocować np.kawałek filcu :?:

kotx2

Post » Nie gru 04, 2011 21:48 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

mamaGiny pisze:ja tam najbardziej wole wate .. serio

Małgoś, ja próbowałam i watą, i takimi gąbkowymi uszczelkami, i nawet gazetą...i gucio, pchałam w te szpary i ciągle wiało :evil: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Nie gru 04, 2011 21:48 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:Punio zadowolony przeforsował swoje racje, Emilka w rozpaczy :ryk: .

Obrazek

:ryk:

kotx2

Post » Nie gru 04, 2011 21:49 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

To sie nadaje przede wszystkim do okien, zamiast tych gotowych , samoprzylepnych gąbek, ale moze byc też stosowane do drzwi, pod warunkiem , ze szpary nie sa zbyt wielkie. Zaleta - jak wyschnie , to okno można normalnie otworzyć, co w przypadku zastosowania waty, jest raczej niemozliwe

izka53

Post » Nie gru 04, 2011 21:50 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Wrzuciłam fotkę na wątek mój...

:mrgreen:
najszczesliwsza

Post » Nie gru 04, 2011 21:54 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kotx2 pisze:
vip0 pisze:Punio zadowolony przeforsował swoje racje, Emilka w rozpaczy :ryk: .

Obrazek

:ryk:

:ryk: :ryk:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Nie gru 04, 2011 21:55 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

najszczesliwsza pisze:Wrzuciłam fotkę na wątek mój...

:mrgreen:

Odwiedziliśmy, widzieliśmy, skomentowaliśmy :mrgreen: .

vip

Post » Nie gru 04, 2011 21:57 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kotx2 pisze:a nie można do drzwi przymocować np.kawałek filcu :?:

Niestety, drzwi się wówczas nie otworzy, bo futryna jest w samym narożniku, znaczy się to chyba ościeżnica się nazywa :oops:

izka53

Post » Nie gru 04, 2011 21:59 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Gosiu, zaprzęgłam mężula do myślenia nad uszczelnianiem. Cały czas gada o silikonie. Próbowałaś tego?

I jeszcze tylko chciałam wszystkim przypomnieć, że Punia już dawno sobie zaklepałam i mój ci on :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie gru 04, 2011 22:01 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kamari pisze:Gosiu, zaprzęgłam mężula do myślenia nad uszczelnianie. Cały czas gada o silikonie. Próbowałaś tego?

I jeszcze tylko chciałam wszystkim przypomnieć, że Punia już dawno sobie zaklepałam i mój ci on :mrgreen:

Ale zrobić tak, jak Iza radzi? Z tą folią? No bo jednak bym chciała to okno otworzyć czasem...
No a z drzwiami to nie wiem, co zrobić...

vip

Post » Nie gru 04, 2011 22:02 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Gosiu, a może ty po prostu zrób zdjęcia "problemów", łatwiej będzie coś poradzić.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

[poprzednia][następna]