Proszę o wsparcie -ruszyłam ze sterylkami-potrzebne fundusze

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 13, 2011 17:29 Re: Sterylizacja bardzo potrzebna-kotki mnożą s-kociaki zdychają

Już się kontaktowałam z tą Panią i sprawa niestety wygląda nieciekawie.Karmę co prawda Pani wysłała, ja dzisiaj zrobiłam budki ze steropianu, ale to nie jest rozwiązanie!
Tylko w tym miejscu jest aktualnie 12 kotów dorosłych i ok. 8 kociaków czyli 20 kotów.Nietrudno sobie wyobrazić ze one ciągle się mnożą.Nie mówiąc już o tym,że Ci ludzie ich tam nie chcą, bo w lecie koty(lub ich odchody)przeszkadzają wczasowiczom.Więc część kotów wytruli, część rozjechały samochody bo specjalnie wyrzucają resztki ryb na drugą stronę ulicy, część zdycha z powodu chorób(nie raz zabierałam stamtąd strasznie chorego kociaka, ale nie mam już na to siły i możliwości), a zeszłej zimy podobno wszystkie kociaki zamarzły :(
Tylko dlatego nie ma tam setek kotów tylko 20, jest ogromna selekcja, naturalna i z pomocą człowieka.
Policja dla zwierząt z Ustki obiecała przyjechać i zabrać je ale nie przyjechali i nie odbierają już telefonów.
Kiedyś próbowałam zabrać kotki na sterylki ale nie dałam rady ich złapać.Nie mam niestety klatki łapki ani transporterów, do weta mam 50km(nie mogę też tak cały czas jeżdzić bo to strasznie duzo paliwa).Nie wiem też co z kociakami.
Ogólnie jestem załamana, nie mogę tam chodzić, bo co innego słyszeć o takich kociakach a co innego widzieć je na własne oczy i słuchać tych wszystkich strasznych historii i nie móc nic na to poradzić :(
Dam im te budki, będą miały na razie karmę, nie mam pomysłu co dalej...
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Czw lis 17, 2011 10:23 Re: Sterylizacja bardzo potrzebna-kotki mnożą s-kociaki zdychają

Agłaja^..^ pisze:Już się kontaktowałam z tą Panią i sprawa niestety wygląda nieciekawie.Karmę co prawda Pani wysłała, ja dzisiaj zrobiłam budki ze steropianu, ale to nie jest rozwiązanie!
Tylko w tym miejscu jest aktualnie 12 kotów dorosłych i ok. 8 kociaków czyli 20 kotów.Nietrudno sobie wyobrazić ze one ciągle się mnożą.Nie mówiąc już o tym,że Ci ludzie ich tam nie chcą, bo w lecie koty(lub ich odchody)przeszkadzają wczasowiczom.Więc część kotów wytruli, część rozjechały samochody bo specjalnie wyrzucają resztki ryb na drugą stronę ulicy, część zdycha z powodu chorób(nie raz zabierałam stamtąd strasznie chorego kociaka, ale nie mam już na to siły i możliwości), a zeszłej zimy podobno wszystkie kociaki zamarzły :(
Tylko dlatego nie ma tam setek kotów tylko 20, jest ogromna selekcja, naturalna i z pomocą człowieka.
Policja dla zwierząt z Ustki obiecała przyjechać i zabrać je ale nie przyjechali i nie odbierają już telefonów.
Kiedyś próbowałam zabrać kotki na sterylki ale nie dałam rady ich złapać.Nie mam niestety klatki łapki ani transporterów, do weta mam 50km(nie mogę też tak cały czas jeżdzić bo to strasznie duzo paliwa).Nie wiem też co z kociakami.
Ogólnie jestem załamana, nie mogę tam chodzić, bo co innego słyszeć o takich kociakach a co innego widzieć je na własne oczy i słuchać tych wszystkich strasznych historii i nie móc nic na to poradzić :(

Na pewno trzeba podawać Promonvet do czasu kastracji, zmieniłabym tytuł wątku że potrzebny sprzęt i transport, zastanowiłabym się też nad wydarzeniem na FB w czym chętnie pomogę. Trzymam :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lis 18, 2011 14:28 Re: Sterylizacja bardzo potrzebna-kotki mnożą s-kociaki zdychają

XAgaX pisze:
Agłaja^..^ pisze:Już się kontaktowałam z tą Panią i sprawa niestety wygląda nieciekawie.Karmę co prawda Pani wysłała, ja dzisiaj zrobiłam budki ze steropianu, ale to nie jest rozwiązanie!

Na pewno trzeba podawać Promonvet do czasu kastracji, zmieniłabym tytuł wątku że potrzebny sprzęt i transport, zastanowiłabym się też nad wydarzeniem na FB w czym chętnie pomogę. Trzymam :ok: :ok: :ok:

U mne w domu jest chyba 6 tabletek PromonVetu, ale nie jest mi (znaczy kotkom) już potrzebny więc mogę oddać.

aivlis

Od: Pon sie 01, 2011 9:34

Post » Nie gru 04, 2011 16:20 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

Dzisiaj złapałam dwie kolejne kotki na sterylki, jutro miałam je zawieżć do Koszalina.Jedna okazała się chora...Nie wiem co teraz robić, jak ją wypuszczę w to samo miejsce to pewnie niedługo zdechnie, prawie cał czas rzęzi, w stodole został jeszcze jej kociak, pewnie też jest chory...
Nie mam niestety funduszy na ich leczenie, ostatnio wykończyły mnie transporty kotek i kociaka na tymczasie, i leczenie kociastych, teraz jestem bez grosza, ledwo wyskubałam na transport na te sterylki, a tu najpierw pewnie trzeba będzie leczyć kicię, a potem znowu na sterylkę, nie daję sama niestety rady, chciałam pomóc tym kotom zeby się nie rozmnażały, ale to mnie chyba przerasta.Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc, nie chcę zostawić tej kici na pewną śmierć, to taka miła oswojona kotka :(
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Nie gru 04, 2011 16:23 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

a czy ta pomoc z wydarzeniem na FB nadal aktualna?
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Pon gru 05, 2011 11:15 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

Agłaja^..^ pisze:a czy ta pomoc z wydarzeniem na FB nadal aktualna?

Aktualna- mogę się też dołożyć do sterylek, są bardzo ważne, szkoda z nich zrezygnować... jak do jutra wieczora dostanę informacje, zrobię wydarzenie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie gru 11, 2011 16:30 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

Banerek:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=132216][img]http://miau_miau2010.republika.pl/jaroslawiec.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie gru 11, 2011 16:43 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

Dzięki :1luvu: :1luvu:

wysłałam prośbę o doprecyzowanie informacji, chcę zrobic FB najlepsze z możliwych :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie gru 11, 2011 19:45 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

Podniosę wątek , bo bardzo ważne :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw gru 29, 2011 17:51 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

dotarła pierwsza wpłata na kotki w wysokości 50zł - dziękuję bardzo w imieniu kotów :)
Zaczynam współpracę z fundacją Chatul, zapraszam serdecznie do wspomagania fundacji, a tym samym Jarosławieckich kotów:

Fundacja Chatul
www.chatul.pl
numer konta sterylkowego: 79 2130 0004 2001 0462 3484 0004

Dzięki Waszej pomocy na dniach będę mogła znowu ruszyć ze sterylizacją kotek! :) :kotek:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Pt gru 30, 2011 10:17 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

3mam mocno kciuki, jakbyś potrzebowała pomocy, pisz :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro sty 11, 2012 9:47 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

:kotek: :kotek: :kotek: i następne 3 kocice wysterylizowane :D
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Śro sty 11, 2012 13:58 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

Napisz, jakie potrzebujesz leki dla kotów.
Jeżeli mam w swojej kociej apteczce, to ew. cos Ci wyslę.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro sty 11, 2012 23:29 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw sty 12, 2012 9:48 Re: Pomocy!Złapałam kotki na sterylki, jedna chora,brak funduszy

Prakseda pisze:Napisz, jakie potrzebujesz leki dla kotów.
Jeżeli mam w swojej kociej apteczce, to ew. cos Ci wyslę.

na razie nie potrzebuję leków, ale jak by jakieś choróbsko wyskoczyło to chętnie skorzystam :)
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

[poprzednia][następna]