Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Owszem, doprowadzenie przewodów wentylacyjnych do stanu zgodnego z przepisami prawa budowlanego powinno sprawę załatwić definitywnie. Szczególnie gdy w budynku znajdują się urządzenia gazowe, odpowiednie służby zajmą się tym bezzwłocznie. Natomiast drzwi zwykle wystarczy uszczelnić zwykłą uszczelką do okien.Jan4288 pisze:....Strasznie śmierdzi mi w mieszkaniu (przez kratkę wentylacyjną). Mam pytanie co trzeba zrobić by tak okropnie niecuchnięcie z kratki wentylacyjnej i koło drzwi czy są jakieś na to skuteczne środki by zniwelować, ten zapach. ...
PcimOlki pisze:Owszem, doprowadzenie przewodów wentylacyjnych do stanu zgodnego z przepisami prawa budowlanego powinno sprawę załatwić definitywnie. Szczególnie gdy w budynku znajdują się urządzenia gazowe, odpowiednie służby zajmą się tym bezzwłocznie. Natomiast drzwi zwykle wystarczy uszczelnić zwykłą uszczelką do okien.Jan4288 pisze:....Strasznie śmierdzi mi w mieszkaniu (przez kratkę wentylacyjną). Mam pytanie co trzeba zrobić by tak okropnie niecuchnięcie z kratki wentylacyjnej i koło drzwi czy są jakieś na to skuteczne środki by zniwelować, ten zapach. ...
Jan4288 pisze:Dziękuje za pomoc.
Nie wiem czy sterylizacja coś pomoże bo pani sąsiadka chce pomóc kotką które są kotne i coraz to nowe przynosi do piwnicy. Szkoda że to wpłynęło na złe nastawienie kilku sąsiadów do kotów (one nie są niczemu winne). Jak przyszli specjaliści od kotów to wszystkie w porę ukryła w swoim mieszkaniu.
Jeśli chodzi o sterylizacje to czy można dostać namiary na Bielsko-Biała to wrzucę sąsiadce do skrzynki.
(Nie wiem czy coś to pomoże).
Jan
Jan4288 pisze:....Generalnie stan wentylacji jest ok sprawdzany co roku.
PcimOlki pisze:Jan4288 pisze:....Generalnie stan wentylacji jest ok sprawdzany co roku.
Chyba nie dokładnie, bo z piwnicy nie ma prawa zapach przenikać do mieszkania. Takich połączeń być nie może. ->
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002 roku. Rozdział 6. § 150.
...
3. W instalacjach wentylacji i klimatyzacji nie należy łączyć ze sobą przewodów z pomieszczeń o różnych wymaganiach użytkowych i sanitarno-zdrowotnych. Nie dotyczy to budynków jednorodzinnych i rekreacji indywidualnej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 198 gości