KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 03, 2011 21:13 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

The Szops pisze:Wiesiu z Jadzią podali zastrzyki i odrobaczyli Pingwinka.

cestal-em, wklejka do ksiazeczki w pudeleczku po leku, w witrynce :)

a i u nas Tereniu jest jednooki Kolombo :wink: to mozesz go dodac do kociostanu :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob gru 03, 2011 23:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Mara S pisze:Wieści z domu Smoły:
"Czarnula, wczasniej Smoła ma sie dobrze, nawet przyzwyczaiła sie do suchej karmy
tylko jeden problem sie ostatnio pojawil bo najpewniej ma alergie pokarmowa-robila cuchnace kupy i te zadrapania przy uszach też mogly stąd wynikac bo swierzbowca nie ma, teraz ma hypoalergiczna karme i jest lepiej.
Mam jeszcze pytanie odnosnie jej historii bo weterynarz pytala,a my tez nie wiemy jak ona do Panstwa trafila i ktora lapka byla zlamana bo nie jest to w ksiazeczce odnotowane, to byl tylko gips czy skladana lapka byla
ale po tym leczeniu ma lekka traume do badania:(
Pozdrawiam
Monika"

Jak znacie odpowiedź to piszcie :!:

Mara odnalazlam na wątku potrzebne informacje o okolicznościach w jakich Smoła trafiła do kch . To było 7 maja b.r., część XIV naszego wątku strona 39 , post Tereni u dołu strony. Jest tam link do strony schroniska gdzie mowa o Smole .
Są zdjęcia, wynika z nich za miala po lewej stronie obie lapki po urazie -przednia na zdjeciu jest tylko w bandazu , natomiast tylna w takim zielonym ochraniaczu -usztywniaczu , pewnie ta lapka byla w gorszym stanie ale nie mam juz sily szukac dalej .
Ostatnio edytowano Sob gru 03, 2011 23:27 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob gru 03, 2011 23:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Dla Marty za zrobienie dzisiejszego dyżuru!!! :1luvu:
Biedna Michałowa :cry: co jej jest! Zastrzyki przeciwwymiotne działają 24 godz.
A robiły jej badania krwi?

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Nie gru 04, 2011 0:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Iwona11 pisze:Aha,Pani Dyrektor! Proszę mnie wpisać na przyszłą sobotę rano. Może umówmy się tak, że sobota rano to będzie mój stały dyżur, a jakbym kiedyś nie mogła, to dam znać.

Iwonka to do mnie :ryk: już Cię zapisuję na sobotę rano i potem także gdyby coś to dawaj znać :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie gru 04, 2011 0:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

05.12. pon. rano Marta wie. brak
06.12. wt. rano Beatka wie. Teresa
07.12. śr. rano Marta wie Ewa
08.12. czw.rano Beatka wie. Cookie
09.12. piat rano brak wie. Ewa
10.12. sob. rano Iwonka wie. Agata
11.12. niedz. rano Dorotka wie. Mara

terenia1

Post » Nie gru 04, 2011 10:56 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Wczoraj nareszcie dojechałam do schroniska i Kociej Chatki 8) Zawiozłam wszystko i debrałam prawie wszystko (niestety Teresa nie dojechała :( ) . Dziekuje Alienor, super sa te "wypełniacze", w przedsionku jest dla Ciebie worek ode mnie ;) Madziula dziekuje za kapselki, jestes nieoceniona ;), Dorotka do moich podziekowań dla Ciebie dołącza sie Agatka i bardzo dziekuje za materiały a ja za wszystkie dobra :ok: Gosiu...zastanawiałysmy się z Dorotka czy sama to wszystko opróżniłaś ;) :lol: sa super, dziekuję. Dziekuje tez za "bąbelki" chyba tez od Marzenki.
W kazdym razie duuuużo dobra było naskładane dla mnie :1luvu:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie gru 04, 2011 13:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Byliśmy z Michałową u weta. Wszystko wskazuje na to, że jednak trzeba będzie kotka otworzyc i sprawdzic to, co sie pojawiło w obrazie USG :( Musimy pojechac znowu jutro wieczorem między 18-20-tą i podejmą decyzję, czy operowac. W brzuszku jest jakaś przeszkoda mechaniczna przez którą Michaśka nie przyswaja stałych pokarmów. Dostała na wynos pastę z witaminami. Nie jest odwodniona bo pije ładnie. Zastrzyki należy kontynuowac tak jak jest wpisane w karcie.

Gosiu, czy Ty zabrałaś dzisiaj tą czarna reklamówkę z filmami ???

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie gru 04, 2011 14:26 Forum

Do domku pojechal Imbir :ok: Weronka siedzi na kolankach i mruczy :1luvu: A pingwinek schroniskowy bedzie mial na imie DAKOTA :kotek: tez pieknie mruczy :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie gru 04, 2011 16:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Mara S pisze:
Filomen pisze:Mara nie rozumiem o co chodzi? Czemu u Ciebie jest puszka na schronisko, pracujesz na USiu?

tak ;)

Ewa a co to znaczy rywalizacja koty kontra psy - czy Ty już zupełnie opuszczasz KCh na rzecz psów w schronie?
I jeszcze jedno (zapewne niefortunne :P ) pytanie - jak została podzielona kasa z 1% :?: Chodzi mi o udział procentowy KCh - schron.

no i czekam na info o Smole....

przecież napisalam ze będe w komisji rozjemnczej - pół serca dla psów a poł dla kotów :wink: , nikogo nie opuszczam

kasa z 1% poszła w calości na konto Kociej Chatki - jak była zbierana to nie było mowy o schronie, więc osoby, które wpłacały, robiły to z przeznaczeniem na koty w KCH

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie gru 04, 2011 17:08 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:Do domku pojechal Imbir :ok: Weronka siedzi na kolankach i mruczy :1luvu: A pingwinek schroniskowy bedzie mial na imie DAKOTA :kotek: tez pieknie mruczy :1luvu:

No to super Dorotko :spin2:
Z drugiej strony troszkę żałuje, że już go wiecej nie zobaczę :placz:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie gru 04, 2011 17:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Cookie1706

Post » Nie gru 04, 2011 17:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Za Michałową :ok:
Oby wszystko było w porządku :roll:

Cookie1706

Post » Nie gru 04, 2011 19:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

U Imbirka wszystko ok właśnie przed chwilą rozmawiałam z domkiem Imbirka wszedł jak do siebie :D Domek już nam znany ponieważ chyba wiosną wyadoptował jedną koteczkę od nas ma na imię Zuzia i za tydzień czeka ją przeprowadzka do nowego domku z najstarszym synem nowej Dużej Imbirka i już wtedy jak wyadoptowywana była koteczka Pani powiedziała, że jesienią jak syn się przeprowadzi chceliby od nas adoptować jeszcze jednego kociaka.
Zuzia teraz wystraszona nowym lokatorem, ale uspokoiłam że to normalne. Imbirek będzie miał dużo rąk do głaskania bo nowa duża jest także rodziną zastępczą dla dziecie więc rodzinka całkiem spora :D

terenia1

Post » Nie gru 04, 2011 19:18 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

I troszkę zdjęć z wczoraj naszych kociaków :)
mamuśka Weronika
Obrazek
Imbirek jeszcze wczoraj u nas dziś już w nowym domu :D
Obrazek

terenia1

Post » Nie gru 04, 2011 19:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

:ok:

Cookie1706

[poprzednia][następna]